Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

«Ραντεβού» στη Βουλή δίνουν οι αστυνομικοί για το Σχέδιο Αναδιοργάνωσης ΕΛ.ΑΣ.

 
Σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή αύριο Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου και ώρα 09.00 το πρωί, προχωρούν οι αστυνομικοί δια των Προέδρων και Γενικών Γραμματέων των σωματείων τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το Σχέδιο Αναδιοργάνωσης ΕΛ.ΑΣ. Στη διαμαρτυρία θα μεταβεί από το Αγρίνιο και αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων κ.Δημήτρης Ρούσης στο cityVoice.gr:
"Ξεκίνησε την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του Σχεδίου νόμου «Αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας κλπ», παρά τις αντιδράσεις και τις έντονες επιφυλάξεις που έχουμε διατυπώσει.
Η Ένωσή μας απορρίπτει το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, και εκφράζουμε τις επιφυλάξεις μας διότι δεν έχουν εισακουστεί οι απόψεις και οι προτάσεις μας.Λέμε όχι στο προωθούμενο σχέδιο νόμου για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας διότι πιστεύουμε σε μια αναδιοργάνωση, η οποία θα είναι απόρροια επιστημονικών μελετών, βασισμένων, στα σύγχρονα δεδομένα της εγκληματικότητας, με επιτροπές στις οποίες θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων καταθέτοντας τις προτάσεις και απόψεις τους, για μια πραγματική αναβάθμιση του έργου που επιτελείται από την Αστυνομία αλλά και των συνθηκών εργασίας του Αστυνομικού.
Επιδιώκουμε: Πανεπιστήμιο σωμάτων ασφαλείας, αξιοκρατία σε ότι αφορά τις προσλήψεις, οι κρίσεις και οι προαγωγές να γίνονται με αξιοκρατικά και αδιάβλητα κριτήρια, ενώ δεν συζητούμε την κατάργηση του κώδικα μεταθέσεων παρά μόνο την βελτίωσή του.
Αύριο το πρωί αντιπροσωπία του Δ.Σ θα βρεθεί στην Βουλή  σε ένδειξη διαμαρτυρίας , ενώ τις επόμενες ημέρες θα συγκληθεί διοικητικό συμβούλιο για την συζήτηση του τόσο σοβαρού αυτού θέματος ώστε να κατατεθούν όλες οι απόψεις, ενώ θα ξεκινήσουμε άμεσα την διαδικασία ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών.
Ως πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων καλώ όλους τους βουλευτές, τους τοπικούς άρχοντες της αυτοδιοίκησης και τα προεδρεία μαζικών φορέων να πάρουν θέση για το νομοσχέδιο που λανσάρεται ως «μεταρρύθμιση» του Αστυνομικού Οργανισμού".
πηγή: cityvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο