Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Στην Πρέβεζα το ιερό λείψανο του Αγ. Χαραλάμπους από την Μονή Σπηλαίου

 
Στην Πρέβεζα με κάθε λαμπρότητα θα γίνει το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους.

Το Ιερό Λείψανο θα φτάσει στην πόλη της Πρέβεζας το απόγευμα στις 17:00 και η υποδοχή θα γίνει στην πλατεία δικαστηρίων παρουσία Μητροπολίτη Νικοπολέως και Πρεβέζης Χρυσόστομου, του ιερού κλήρου, των αρχών της πόλης και πιστών.
Στη συνέχεια θα τελεστεί Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Χρυσόστομου.
Το Σάββατο ο Ιερός Ναός του Αγ. Χαραλάμπους στην Πρέβεζα θα παραμείνει ανοιχτός έως 23:30 προκειμένου οι πιστοί να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο του Αγίου.
Την Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου, παραμονή του εορτασμού του Πολυούχου της Πρέβεζας σύμφωνα με το πρόγραμμα της Μητρόπολης Πρέβεζας:
07:00 Όρθρος και Θεία λειτουργία
11:30 Ιερά παράκληση του Αγίου Χαραλάμπους
18:00 Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και των Μητροπολιτών Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και του Μητροπολίτη Πρεβέζης κ. Χρυσόστου.
21:00 – 00:30 Ιερά Αγρυπνία
Την Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου, ημέρα γιορτής του Πολιούχου της Πρέβεζας Αγ. Χαραλάμπους, θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία στις 07:00 από τους Μητροπολίτες, ενώ στις 10:30 θα γίνει λιτάνευση της Εικόνας και του Ιερού Λειψάνου.
Θα ακολουθήσει στις 12:00 Ιερά Παράκληση ενώ στις 17:30 μεθεόρτιος εσπερινός.
Την ίδια μέρα και στις 20:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης προς τιμή του Αγ. Χαραλάμπους.
Το Ιερό Λείψανο θα αναχωρήσει την Τρίτη στις 09:30 μετά την θεία λειτουργία.


pamepreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο