Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Τούρτα καρδούλα για ερωτευμένους ... από την Όλγα Πολυδώρου!!!


Θα χρειαστεί να κάνουμε δύο παντεσπάνι δηλαδή δύο δόσεις από τα υλικά που σας δίνω! Το ένα θα το βάλουμε σε ένα τετράγωνο ταψί και το άλλο σε στρογγυλό και τα δύο νούμερο περίπου 28-30!
Υλικά για το παντεσπάνι (1 δόση):
4 αυγά
12 κουταλιές σούπας ζάχαρη
9 κουταλιές σούπας αλεύρι
4 κουταλιές σούπας κακάο
1 φάκελακι μπεικιν


 Εκτέλεση:
Τα χτυπάμε όλα μαζί για 5 λεπτά στο μίξερ. Αν δεν θέλετε όλα μαζί κάντε το όπως τα κέικ. Πρώτα τη ζάχαρη με τα αυγά κ μετά ρίξτε το αλεύρι το κακάο κ το μπεικιν πάουντερ.
Όταν είναι έτοιμο βάλτε το σε ταψί που το έχετε βουτυρώσει πρώτα καλά κ έχετε ρίξει και αλεύρι ή σε ταψί που έχετε στρώσει λαδόκολλα και στα πλάγια.
Το ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά, για να είστε σίγουροι κάντε το τεστ με το μαχαίρι ή την οδοντογλυφίδα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε το στρογγυλό στη μέση όπως δείχνει η εικόνα 2 και το ενώνουμε με το τετράγωνο παντεσπάνι μας όπως δείχνει η εικόνα 3. θα κόψετε τα παντεσπάνι σας σε δύο οριζόντια επίπεδα ή τρία ανάλογα πόσο έχει φουσκώσει,
Και ετοιμάζουμε τη γέμιση που και σε αυτήν θα κάνετε δύο δόσεις!
Υλικά για την γέμιση:
1 ερμολ ή μορφατ
1 γάλα ζαχαρουχο
1 κούπα τσαγιού αχνη ζάχαρη.

Εκτέλεση: Τα χτυπάτε όλα μαζί μέχρι να γίνει μια ωραία σφιχτή σαντιγί. Και την αφήνετε στην άκρη.
Θα χρειαστείτε και σιρόπι να βρέξετε τα παντεσπάνι σας. Και από αυτό θα κάνετε δύο δόσεις.
Υλικά για σιρόπι:
1 κουταλάκι γλυκού νες καφέ σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού κακάο
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
4 φλιτζάνια του καφέ(μικρά) νερό.

Εκτέλεση: Όλα μαζί σε ένα μπρίκι τα ανακατεύετε και μόλις αρχίσει να βράζει το κατεβάζετε από τη φωτιά και το χωρίζετε σε ίσα μέρη όσες είναι οι στρώσεις από το παντεσπάνι. Έχετε 2 στρώσεις σε 2 ποτηράκια, έχετε 3 στρώσεις σε 3.
Συναρμολόγηση Τούρτας: βάζετε κάτω το ένα παντεσπάνι το βρέχετε με το σιρόπι (το ένα ποτηράκι) μετά βάζετε λίγη γέμιση. Μετά πάλι παντεσπάνι πάλι σιρόπι πάλι σαντιγί. Κ πάλι το ίδιο κάνετε όσες είναι οι στρώσεις που έχετε κόψει.
Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε γλάσο σοκολάτας και φρούτα της αρεσκείας σας!!!
Βλέπετε φωτό Νο4


Καλή επιτυχία!!! Επιμέλεια: Πολυδώρου Όλγα

πηγή: nafsclick.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο