Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει και κτίριο του Δήμου Λευκάδας σε περιοχή NATURA


-Επιστολή του Δημάρχου Λευκάδας κ. Κώστα Αραβανή στον Υπουργό Οικονομικών

       Δεν εβαλε χέρι το ΤΑΙΠΕΔ μόνο στη Βόνιτσα αλλά όπως προκύπτρει από το airetos. gr και στη Λευκάδα.  Με επιστολή του ο Δήμαρχος Λευκάδας κ. Κώστας Αραβανής προς τον Υπουργό Οικονομικών, την οποία και κοινοποιεί σε Υπουργούς, Βουλευτές και κόμματα ενημερώνει τον Υπουργό για το "αλαλουμ" το οποίο έχει προκληθεί από την απόφαση της διυπουργικής να μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ  ακίνητο του Δήμου το οποίο βρίσκεται σε περιοχή NATURA. 
    Όπως τονίζει δε στον ΑΙΡΕΤΟ  ο κ. Αραβανής η εκταση ανηκει στο δημο απο τότε που εφυγαν οι Άγγλοι!!!
     Στην επιστολή του Δημάρχου "ξετυλίγεται" το μπέρδεμα που έχει δημιουργηθεί.............



Διαβάστε την επιστολή του Δημάρχου
      Μετά από δική σας εισήγηση η διυπουργική επιτροπή αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων αποφάσισε, με την αριθμ.234/13 απόφασή της, την μεταβίβαση περιουσίας  του Δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ. Ανάμεσα στα ακίνητα που μεταβιβάστηκαν περιλαμβάνονται και 31,35 στρ. του Δήμου Λευκάδας.
Πρέπει να γνωρίζετε κ. Υπουργέ ότι το μεταβιβαζόμενο ακίνητο βρίσκεται σε περιοχή NATURA και ανήκει στο Δήμο μας είναι δε μέρος της ακίνητης περιουσίας του από την εποχή της Ένωσης της Επτανήσου.Έχει μάλιστα καταγραφεί στο κτηματολόγιο ως περιουσία του Δήμου. Η Κτηματολόγιο ΑΕ απέρριψε το 2006 το αίτημα της ΚΥΔ για εγγραφή του ως περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου.Πρέπει να σας αναφέρω  ότι στο εν λόγω ακίνητο από  16-07-2007 δρομολογήθηκε έργο του Δήμου για την δημιουργία Αθλητικού Κέντρου συμβατικού ποσού 2.770.179 Ευρώ και μέχρι σήμερα δαπανήθηκαν 2.822.249 Ευρώ
     Επίσης, εντελώς συμπτωματικά! πριν λίγες μέρες η ΚΥΔ Λευκάδας προσέφυγε με αίτημά της στο Κτηματολόγιο ΑΕ ζητώντας διόρθωση του κτηματολογίου με διοικητική πράξη, διαδικασία που θα αναλάβει να προωθήσει το ΤΑΙΠΕΔ.
       Πρέπει να σας κάνουμε γνωστό κ.Υπουργέ, ότι ο Δήμος μας  θα προστατεύσει με κάθε μέσον τα περιουσιακά του δικαιώματα και ο λαός της Λευκάδας δεν  θα επιτρέψει ποτέ  με διοικητική πράξη του ΟΚΧΕ αμφιβόλου νομιμότητας και με παράκαμψη της δικαστικής οδού, να του στερήσουν περιουσιακά στοιχεία που κατέχει επί 150 χρόνια.
Στη δύσκολη στιγμή που περνάει η χώρα μας και που όλοι συμμετέχουμε για το ξεπέρασμά της , η θεσμική λειτουργία του κράτους και η προστασία της Δημοτικής περιουσίας είναι πρώτης προτεραιότητας.

κ.Υπουργέ,
Θα παρακαλούσαμε να επιληφθείτε του θέματος για την αποκατάσταση της τάξης και την εγγύηση της νομιμότητας. Είμαστε βέβαιοι ότι η σχετική πληροφόρησή σας δεν ήταν πλήρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο