Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Tι έκανε την Κριστιάνα να το σκάσει; (φωτο)


          Με λεπτούς χειρισμούς και την απαιτουμένη προσοχή που επιβάλλεται, άνδρες της Α/Δ Ακαρνανίας, με την βοήθεια και ειδικών προσπαθούν να ρίξουν φως στα αίτια που οδήγησαν την 15χρονη Χριστιάνα να το σκάσει από το σπίτι της και για οκτώ μέρες να είναι κρυμμένη σε μια εγκαταλειμμένη αγροικία, στα Σιταράλωνα (φωτο)
       Το κορίτσι υπεβλήθη σε εξετάσεις τόσο στο νοσοκομείο του Αγρινίου, αλλά θα υποβληθεί σε εξετάσεις  και στην Πάτρα, ενώ την έχουν δει ειδικοί ψυχολόγοι και κοιμήθηκε τη νύχτα στο νοσοκομείο, παρουσία προσωπικού του νοσοκομείου αλλά και αστυνομικού.........      Χθες το βράδυ επιτράπηκε και στους δικούς της να την επισκεφτούν για λίγο, ενώ στο φως έρχονται περισσότερα στοιχεία σχετικά με την διαβίωση της στην αγροικία που είχε κρυφτεί αλλά και σχετικά με την ψυχολογική της κατάσταση, αφού το κορίτσι, είναι δεδομένο, πως δεν ήθελε να την βρουν.
      Η Κριστιάνα είχε πόσιμο νερό αλλά δεν τρέφονταν σωστά όλες αυτές τις μέρες και υποσιτίζονταν. Πιθανώς έπαιρνε κάποια φρούτα ή λαχανικά από κήπους του χωριού, ενώ εμφανίστηκε και σε μια γυναίκα στο χωριό, που την φίλεψε κέικ και νερό. 
     Το κορίτσι μετά από αυτή την σύντομη « επίσκεψη»  εξαφανίστηκε, αλλά η κάτοικος ενημέρωσε σχετικά την Αστυνομία και γι αυτό οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην περιοχή γύρω από τα Σιταράλωνα και είχαν το αίσιο τέλος.
      Όσο για την ψυχολογία της ανήλικης, είναι χαρακτηριστικό ότι όταν εντοπίστηκε από μεικτό κλιμάκιο πυροσβεστών και αστυνομικών, έτρεξε να κρυφτεί και βρέθηκε κουλουριασμένη και φοβισμένη πίσω από μια νιπτήρα. 
      Η Κριστιάνα ζει στην Κάτω Μυρτιά μαζί με τους γονείς της και τα δυο αδέρφια της, κάτω από πολύ φτωχικές συνθήκες και την ημέρα της εξαφάνισης, όπως φαίνεται περπάτησε μια απόσταση 45 λεπτών, μέχρι να φτάσει στα Σιταράλωνα.
      Η απόφαση του κοριτσιού να εξαφανιστεί χωρίς να δώσει κανένα σημείο ζωής, η διαβίωση της υπό αυτές τις συνθήκες και η αντίδραση της όταν ανακαλύφθηκε είναι φυσιολογικό να προκαλούν ερωτηματικά σε ειδικούς και Αστυνομία και γι αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική έρευνα και αναμένονται τα αποτελέσματα τόσο των εξετάσεων που θα της γίνουν, των καταθέσεων που δίνονται από άτομα τους περιβάλλοντος της, αλλά και της δικής της κατάθεσης και των συμπερασμάτων που θα εξάγουν οι ειδικοί ψυχολόγοι που βρίσκονται κοντά της.

(φωτογραφίες απο την εφημερίδα Συνείδηση)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο