Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Για προσωπικούς λόγους η παραίτηση της γιατρού του Κ.Υ. Κατούνας

    Δεν παραιτήθηκε εξαιτίας των ελλείψεων που παρατηρούνται στο Κέντρο Υγείας Κατούνας, δήλωσε η μια εκ των δυο παραιτηθέντων επιμελητών, αλλά για προσωπικούς λόγους.

      Πρόκειται για τη γιατρό Ειρήνη Λιάγκα, η οποία επικοινώνησε με την ΑΙΧΜΗ θέλοντας να διαψεύσει τις πληροφορίες που την ήθελαν, τόσο εκείνη όσο και το συνάδελφό της να παραιτούνται εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στο Κ.Υ., ρίχνοντας τις ευθύνες στον Αναπληρωτή Υπουργό Μ. Σαλμά
      Η κα Λιάγκα υπογράμμισε ότι ουδέποτε καταφέρθηκε κατά του υπουργού  και ότι οι λόγοι της παραίτησής της ήταν προσωπικοί. Ταυτόχρονα όμως και η νοσηλεύτρια Αγλαΐα Χρόνη, θέλησε να αποκαταστήσει την αλήθεια, λέγοντας ότι η γονική  άδεια που θα λάβει για το τρίτο της παιδί θα είναι μηναία και όχι τρίμηνη όπως αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ της ΑΙΧΜΗΣ.........



       Ωστόσο όμως φαίνεται ότι τα προβλήματα παραμένουν, αν και οι δυο κυρίες, κατά την επικοινωνία τους με την ΑΙΧΜΗ, δεν έκαναν καμία αναφορά σε αυτά. 
     Θέλησαν μόνο να αποκαταστήσουν την «αλήθεια», σχετικά με το θέμα που τις αφορούσε και αυτό που είχε να κάνει με τον Αναπληρωτή Υπουργό που οι πληροφορίες ήθελαν να κατηγορείται από τους δυο παρετηθέντες γιατρούς.

ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
Πηγή: Εφημερίδα ΑΙΧΜΗ

http://www.aixmi-news.gr/


Διαβάστε και το επίμαχο δημοσίευμα της ΑΙΧΜΗΣ (Κυριακή 12 Μαΐου 2013) για το οποίο η γιατρός του ΚΥ Κατούνας απάντησε με την ως άνω διάψευση:


Με το ζόρι λειτουργεί το κέντρο Υγείας Κατούνας. Η έλλειψη προσωπικού, ανάγκασε σε παραίτηση δυο γιατρούς. Κινδυνεύουν ζωές έξω από την κλειστή πόρτα του..

   Στο κόκκινο έχει φθάσει το Κ.Υ. Κατούνας που βρίσκεται χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό, εδώ και πολύ καιρό, πράγμα που ανάγκασε δυο γιατρούς να παραιτηθούν.
       Οι δυο Επιμελητές βλέποντας την απαράδεκτη κατάσταση, η οποία δεν ήταν τραγική μόνο για τους ίδιους, αλλά κυρίως για τους ασθενείς, αποφάσισαν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους και να δουν το μέλλον τους μακριά από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 
     Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας αποφάσισε να ιδιωτεύσει και η δεύτερη να φύγει στο εξωτερικό. Την περασμένη εβδομάδα είδε το φως της δημοσιότητας ένα e-mail, που περιέγραφε περιληπτικά την κατάσταση και τους λόγους παραίτησης των δυο επιστημόνων, ρίχνοντας την ευθύνη στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Μ. Σαλμά, αλλά και στον προηγούμενο διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου Γ. Κραμποκούκη.
       Η κατάσταση στο Κ.Υ. Κατούνας, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την περιοχή και πιο συγκεκριμένα από ανθρώπους που βιώνουν την καθημερινότητα στην υγεία, είναι απελπιστική, αφού πρόκειται για μια πρωτοβάθμια μονάδα υγείας, η οποία δεν έχει τη δυνατότητα καθημερινής εφημερίας από δυο γιατρούς όπως προβλέπεται, δεν διαθέτει νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά ούτε ασθενοφόρο και οδηγό. 
     Πιο συγκεκριμένα η εφημερία καλύπτεται από ένα μόνο γιατρό, ο οποίος δεν έχει στη διάθεσή του νοσηλευτή, αφού αυτή τη στιγμή από τις  δυο νοσηλεύτριες που υπηρετούν στο εν λόγω Κ.Υ., η μια βρίσκεται σε τρίμηνη γονική άδεια
    Να σημειωθεί ότι οι οργανικές θέσεις νοσηλευτών είναι πέντε, όμως οι τρεις έχουν μετακινηθεί στο νοσοκομείο Αγρινίου. Έτσι, μετά βίας καλύπτονται κάποια οκτάωρα την εβδομάδα. Τις υπόλοιπες ημέρες μένει μόνος του ο γιατρός και προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα περιστατικά κάτω από τραγικά αντίξοες συνθήκες.

      Για παράδειγμα αν συμβεί ένα τροχαίο ατύχημα, η μόνη δυνατότητα να μεταφερθεί ο τραυματίας στο Κ.Υ., είναι με κάποιο αγροτικό αυτοκίνητο...........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο