Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Π. Στάϊκος: Ο Αστακός γιορτάζει την απόσυρση των Εμίρηδων

Γιορτή για τον Αστακό χαρακτήρισε την απόσυρση του ενδιαφέροντος των Καταρινών για την επένδυση που προγραμματιζόταν στο Πλατυγιάλι, ο δήμαρχος Αστακού Παν. Στάϊκος, μιλώντας στο ΑΙΧΜΗ radio (http://radio.aixmi-news.gr).
.
«Αλλιώς μας παρουσιαζόταν και αλλιώς ήταν αυτή η επένδυση», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε απαντώντας στο γιατί ο ίδιος στην αρχή υπερασπίστηκε την επένδυση. «Όχι μόνο εγώ αλλά και όλοι, με τα στοιχεία που είχαμε, ήμασταν υπέρ. Όμως στη συνέχεια είδαμε ότι η επένδυση αυτή δεν στόχευε σε ανάπτυξη. Πιστεύαμε πως θα είχαμε φυσικό αέριο στην περιοχή, όμως αυτό θα πήγαινε με αγωγό στην Ιταλία. Εμείς όμως θα κινδυνεύαμε να κάνει μπάμ! και να σκοτωθούμε», είπε ο κ. Στάϊκος και συνέχισε: «Αν είναι να σκοτωθώ για να ζήσω καλυτέρα, να σκοτωθώ, αλλά όμως να σκοτωθώ για να ζουν άλλοι καλύτερα, δεν νομίζω».
Επίσης υπογράμμισε και το γεγονός ότι από την ενέργεια που θα παραγόταν από το υγροποιημένο αέριο δεν θα είχε τίποτα να ωφεληθεί η περιοχή, όπως για παράδειγμα να διατεθεί κάποια ποσότητα ώστε να δημιουργηθούν εργοστάσια ή οτιδήποτε άλλο προκειμένου να προκύψουν και θέσεις εργασίας.
«Ευτυχώς που υπήρξε μια γυναίκα στη βουλή που φοράει παντελόνια και είναι η κα Μπιρμπίλη», είπε με το χαρακτηριστικό του τρόπο ο κ. Στάϊκος, εννοώντας ότι η υπουργός είχε το θάρρος να αντιταχτεί στην επένδυση.
«Είναι ψέμα ότι ο αδελφός του κ. Παπανδρέου ήταν όλη μέρα με τους Καταριανούς; Αυτά τα έγραψαν όλες οι εφημερίδες. Ήταν δηλαδή αναμεμειγμένος εξωθεσμικά. Χθες μιλούσαμε για τους κουμπάρους του Κ. Καραμανλή, και τώρα μιλάμε για τα αδέλφια;» είπε ο δήμαρχος.
Εν τέλει ο κ. Στάϊκος χαρακτήρισε βλαβερή για το περιβάλλον αυτή την επένδυση λέγοντας ότι δεν πρόκειται για πράσινη ενέργεια, αλλά η περιοχή θα διευκόλυνε απλώς του Καταρινούς να εξάγουν το προϊόν τους στην Ιταλία. «Η Ιταλία δηλαδή θα έπαιρνε καθαρή ενέργεια, οι ρύποι θα έμεναν στην Ελλάδα και στη μέση θα ήταν οι μεσάζοντες. Στη μέση ήταν και η Rassandel και οι άλλοι. Δεν είναι σκάνδαλο αυτό;» πρόσθεσε ο δήμαρχος.
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε και στις υποσχέσεις για 1500 θέσεις εργασίας οι οποίες τελικά δεν ήταν παραπάνω από 140 από τους οποίες από ανθρώπους της περιχοής θα καταλαμβάνονταν όχι πάνω από 20, πράγμα που κατά την άποψή του «δεν άξιζε τον κόπο».
«Σήμερα ο κόσμος στον Αστακό λέει ότι έφυγε η επένδυση του Κατάρ, αλλά έμεινε η κυβέρνηση του Κατάρ, και αυτό είναι βαριά κουβέντα» είπε ο κ. Στάϊκος, καταφερόμενος και κατά του κ. Κατσιφάρα, ο οποίος δεν πήρε θέση για το θέμα, «και σιωπούσε, αν και γνώριζε ότι η επένδυση δεν ήταν αυτή που παρουσιαζόταν γιατί είχε πάρει εντολές από πάνω από τα μεγάλα αφεντικά».
Ο κ. Στάϊκος μάλιστα δήλωσε ότι ψηφίζει και στηρίζει ως υποψήφιο περιφερειάρχη τον κ. Καραθανασόπουλο, επειδή είχε πάρει ξεκάθαρη θέση κατά της επένδυσης.
ΒΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο