Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Β. Χατζηλάμπρου: «Την επικίνδυνη επένδυση του LPG την αποκάλυψαν οι πολίτες που ζητούν πλήρη δικαίωση»


Με τον δήμαρχο Αστακού Παναγιώτη Στάικο συναντήθηκε ο επικεφαλής της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο οποίος μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας Κώστα Κούστα και υποψήφιους της παράταξης από τον νομό περιόδευσαν στην περιοχή προχθες, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου.
Κατά τη συνάντηση, βασικό θέμα συζήτησης ήταν η ακύρωση της καταστροφικής επένδυσης που σχεδίαζε η κυβέρνηση στον Αστακό αλλά και τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στην τοπική κοινωνία από τον «Καλλικράτη».
Ο κ. Στάικος υπογράμμισε ότι τα κυβερνητικά σχέδια «θα μετέτρεπαν σε χαβούζα» την περιοχή, ενώ εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης με τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση.
Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία της Αντίστασης Πολιτών Δυτικής Ελλάδας περιόδευσε στην αγορά της πόλης συνοδευόμενη από τον υποψήφιο δήμαρχο της Κίνησης Πολιτών Ξηρόμερου Ηλία Γεωργαλή καθώς και άλλα μέλη της παράταξης, επισφραγίζοντας την κοινή δράση που έχουν αναπτύξει οι δύο Κινήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από τους αγώνες για τα προβλήματα της περιοχής.
Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Ξηρόμερου Ηλίας Γεωργαλής τόνισε ότι μπορεί η επένδυση να ματαιώθηκε, οι πολίτες όμως του Αστακού δεν πανηγυρίζουν, αλλά παραμένουν σε εγρήγορση και θα συνεχίσουν τις ενημερωτικές πρωτοβουλίες τους μέχρι την τελική δικαίωση του αγώνα τους: την απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που ανοίγει το δρόμο για βρόμικες επενδύσεις στο Πλατυγιάλι.
Μετά την περιοδεία, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Β. Χατζηλάμπρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο αγώνας των πολιτών του Αστακού, ενάντια στην επικίνδυνη επένδυση του LPG που σχεδίαζε η κυβέρνηση, έκανε γνωστό το θέμα σε ολόκληρη την περιοχή και την Ελλάδα. Αυτός ο αγώνας έβαλε ένα μείζον περιβαλλοντικό θέμα στην ατζέντα των συζητήσεων, αυτός ο αγώνας αποκάλυψε τι εννοούν οι κυβερνώντες όταν μιλούν για ξένες επενδύσεις με τη μέθοδο “fast track”. Κι αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί ματαιώνοντας κάθε πρόθεση παρόμοιων προσπαθειών και στο μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο