Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Η κατάρρευση της τιμής του λαδιού, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη άνοδο του κόστους παραγωγής, τη λειτουργία των «καρτέλ» στην αγορά και την ανεξέλεγκτη νοθεία, οδηγούν την ελαιοκαλλιέργεια σε πλήρη διάλυση και τους ελαιοπαραγωγούς σε απόγνωση ενώ υπάρχει φόβος, να μείνει μεγάλη ποσότητα παραγωγής πάνω στα δέντρα. Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αλλά και των Ενώσεων της Ελαιουργικής, της ΠΑΣΕΓΕΣ και της Νομαρχίας Αιτωλ/νιας γιατί τόσα χρόνια δεν έκαναν τίποτα να συγκροτηθεί τοπική και εθνική πολιτική για το ελαιόλαδο.
ΑΜΕΣΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Να λειτουργήσει τώρα το Ταμείο Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Αγροτικών Επιχειρήσεων Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε Αγροτών που «έχει ήδη εγκριθεί» από τον Ιούλιο. Να καταθέσουν τώρα οι Ελληνικές αρχές το αίτημα συγχρηματοδότησης, γιατί όπως αποκαλύπτεται δεν έχουν καν καταθέσει αίτημα στις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία δηλώνει πρόθυμη να συγχρηματοδοτήσει αν της υποβληθεί σχετικό αίτημα. Οι Ενώσεις να στηρίξουν τον παραγωγό να προσανατολιστούν στην τυποποίηση, συσκευασία του προϊόντος και στην ανεύρεση αγορών διάθεσης .
ΑΛΛΑ METPA ΓIA THΝ ΣTHPIΞH TOY EIΣOΔHMATOΣ TΩN EΛAIOΠAPAΓΩΓΩN

Άτοκη χρηματοδότηση των Ενώσεων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για παρέμβαση στην αγορά και τη συγκέντρωση του Ελαιολάδου στην τιμή τουλάχιστον των 3 ευρώ για τα 3 δέκατα.
Ειδικό πακέτο στήριξης 2.500 ευρώ σε κάθε κατά κύριο επάγγελμα αγρότη παραγωγό. Αποζημίωση από τον EΛΓA για τις απώλειες ή φυσικές καταστροφές της παραγωγής από κάθε αιτία.
Καταβολή όλων των εισοδηματικών ενισχύσεων, χωρίς τις παρακρατήσεις, εκτός μόνο από το ποιοτικό παρακράτημα.
Αύξηση της επιστροφής του Φ.Π.Α. από 7% σε 15%. Αύξηση στο 50% της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου. Επιστροφή του κόστους ενεργοποίησης των δικαιωμάτων των ετών 2007- 2009.

Κώστας Κούστας
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νιας
"Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο