Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Σοφία Γιαννακά, για ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος Αστακού.

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής του νομού, Σοφία Γιαννακά, προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για τα θέματα Δημόσιας Τάξης, κ. Μαρκογιαννάκη, με θέμα την υποστελέχωση του αστυνομικού τμήματος Αστακού.
Η Βουλευτής στην ερώτηση της επεσήμανε ότι οι επανειλημμένες εκκλήσεις του Συλλόγου Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού, του Δήμου Αστακού αλλά και των κατοίκων του για στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής μέχρι σήμερα έχουν πέσει στο κενό.
Το ατυχές περιστατικό με τον τραυματισμό του μοναδικού σε υπηρεσία αστυνομικού, ο οποίος απαντώντας σε κλήση πολίτη για κλοπή, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από το φερόμενο ως δράστη, έφερε στην επιφάνεια τις επιπτώσεις της ελλιπούς στελέχωσης των αστυνομικών τμημάτων όχι μόνο στους κατοίκους, αλλά και στους ίδιους του αστυνομικούς.
Όπως τόνισε η κ. Γιαννακά, η έλλειψη επαρκούς αστυνομικής δύναμης στα περιφερειακά αστυνομικά τμήματα έχει οδηγήσει στην αύξηση της ανασφάλειας των πολιτών ακόμη και στους μικρούς δήμους της περιφέρειας. Με τρόμο οι πολίτες συνειδητοποιούν καθημερινά ότι η κατάσταση είναι πλέον ανεξέλεγκτη και κυριαρχεί ένα γενικευμένο αίσθημα ανομίας.
«Η ανάγκη επανασχεδιασμού του επιχειρησιακού ρόλου της αστυνομίας είναι πλέον επιτακτική. Προτεραιότητα ωστόσο αποτελεί η άμεση στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων».
Πέραν του ατυχούς και καταδικαστέου περιστατικού που σημειώθηκε στον Αστακό αυτό που γίνεται αντιληπτό είναι ότι από τη στιγμή που μόνον ένας αστυνομικός υπήρχε στο τμήμα η δυνατότητα αντιμετώπισης δεύτερου περιστατικού θα ήταν πρακτικώς αδύνατη.
Σημειώνοντας ότι η αύξηση της εγκληματικότητας είναι πλέον γεγονός όχι μόνον στα μεγάλα αστικά κέντρα αλλά και στην περιφέρεια και ότι η εγκληματικότητα έχει μεταλλαχθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και έχει γίνει πιο επικίνδυνη προκαλώντας ιδιαίτερη ανασφάλεια στους πολίτες, η Βουλευτής έθεσε το ακόλουθο ερώτημα στον αρμόδιο Υπουργό:
Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει σε άμεση στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων της Περιφέρειας προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση της εγκληματικότητας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο