Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Εντυπωσιακή και δυναμική η παρουσία της Αιτωλοακαρνανίας στο 3ο Φεστιβάλ ελιάς.




Εντυπωσιακά αποτελέσματα είχε για την Αιτωλοακαρνανία η συμμετοχή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και της Τ.Ε.Δ.Κ. στο 3ο Φεστιβάλ «Ελαιολάδου και Ελιάς» που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 10 έως τις 12 Απριλίου 2009.
Χιλιάδες επισκέπτες γνώρισαν και γεύθηκαν επιτραπέζιες ελιές, ελαιόλαδο και πολλά προϊόντα της ελιάς που με ιδιαίτερη φροντίδα παρείχαν οι εξαγωγείς, τυποποιητές και έμποροι Βρώσιμων Ελιών, από τον νομό, οι ιδιοκτήτες ελαιοτριβείων και ελαιοπαραγωγοί του νομού.
Το περίπτερο επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου, πρώην υπουργοί, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης, βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι, από όλη την Ελλάδα, η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη και πλήθος προσωπικοτήτων, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων του νομού καθώς και εκπρόσωποι Μέσων Ενημέρωσης άλλων περιοχών.
Μέσω των προϊόντων, των ειδικών εκδόσεων και ντοκιμαντέρ ενημερώθηκαν για τη μεγάλη διατροφική αξία και σημασία των εξαιρετικών ελαιοκομικών προϊόντων που παράγονται στο νομό.
Ο Νομάρχης Θύμιος Σώκος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε προς τα περιφερειακά μέσα που κάλυπταν το Φεστιβάλ δεν έκρυψε τη χαρά και τον ενθουσιασμό του για την οργάνωση του περιπτέρου της Αιτωλοακαρνανίας και ανέδειξε, μεταξύ άλλων την οικονομική διάσταση της ελαιοκαλλιέργειας στο νομό.
«Η ελαιοκαλλιέργεια αποτελεί ένα δυναμικό παραγωγικό κλάδο για την Αιτωλοακαρνανία. Διαμορφώνει το 40% περίπου του αγροτικού εισοδήματος και υπάρχουν όλα τα πλεονεκτήματα για τη μεγιστοποίηση της παραγωγής, την ενίσχυση της μεταποίησης και της προώθησης των προϊόντων, που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη απόδοση εισοδήματος τόσο για τους παραγωγούς όσο και για εκείνους που εμπλέκονται με την τυποποίηση και εμπορία των προϊόντων της ελιάς.
Συμμετέχουμε σ’ αυτό το Φεστιβάλ για δεύτερη φορά. Έχουμε υποχρέωση, να προβάλουμε και το κάνουμε συστηματικά και θα συνεχίσουμε να προβάλουμε τα προϊόντα του νομού ώστε να γίνουν γνωστά, να αποκτήσουν ταυτότητα και να είναι ζητούμενα στην ελληνική και ξένη αγορά»,
επεσήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Σώκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο