Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ «ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ-ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΣΤΟ ΧΩΡΟ, ΣΤΟ ΛΟΓΟ, ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ» ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 19 Μαρτίου στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής η παρουσίαση του Λευκώματος «Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού Διαδρομή στο χρόνο, στο χώρο, στο λόγο, στις τέχνες», η σημαντική αυτή έκδοση, που άφησε κατάπληκτους και ενθουσιασμένους όλους τους παρευρισκόμενους, από τον Φορέα της Λιμνοθάλασσας.
Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό οι βουλευτές Βασίλειος Μαγγίνας, Χρήστος Βερελής, Σπήλιος Λιβανός, οι οποίοι μίλησαν με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την προσπάθεια του Φορέα της Λιμνοθάλασσας και για την σημασία της έκδοσης του φωτογραφικού Λευκώματος.
Για το επιμελημένο λεύκωμα μίλησαν ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, που συντόνιζε την όλη εκδήλωση, ο οποίος μίλησε για την περιβαλλοντική σημασία της έκδοσης του Λευκώματος, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτή την έκδοση, τους χορηγούς που χωρίς της βοήθεια τους δεν θα ήταν δυνατή η έκδοση του Λευκώματος, τους συμπατριώτες που διέθεσαν υλικό απαραίτητο για την έκδοση και καλωσόρισε τους καλεσμένους, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννης Γεροθανάσης ο οποίος απουσίαζε αλλά η γραπτή εισήγηση του διαβάστηκε, ο Ομότιμος Καθηγητής Παν/μίου Ιωαννίνων Αθ. Παλιούρας και ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης, Χάρης Κοκκώσης. Οι ομιλητές μίλησαν με θερμά λόγια για το Λεύκωμα και τόνισαν τόσο την καλλιτεχνική αξία του Λευκώματος (θαυμάσιες φωτογραφίες και κείμενα), όσο και την περιβαλλοντική, πολιτιστική και τουριστική του αξία και χρησιμότητα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Π. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, οι βουλευτές Βασίλειος Μαγγίνας, Χρήστος Βερελής, Σπήλιος Λιβανός, οι π. βουλευτές Αριστοτέλης Μιμής, Παναγιώτης Δελημήτσος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ανδρέας Καραγκούνης και Δαβάκης Αθανάσιος, οι πολιτευτές Πάνος Τρυφιάτης, Ζέφη Δημαδάμα, οι δήμαρχοι Μεσολογγίου Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, Αιτωλικού Νίκος Γαλάνης, Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης, Πυλλήνης Μπουλές Ιωάννης,ο π. Δήμαρχος Μεσολογγίου Γιώργος Πρεβεζάνος, ο Γραμματέας του πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτης Κοντός, οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Μεσολλογιτών Γιάννης Μπούρος και Ξηρομεριτών Δημήτρης Στεργίου, ο Πρόεδρος της ενωσης Αιτωλοακαρνάνων λογοτεχνών Γιώργος Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος της Βελανιδιάς Σπύρος Φυσελιάς, εκπρόσωποι της πανεπιστημιακής κοινότητας, των γραμμάτων και των τεχνών, των Πολιτικών Κομμάτων και Συλλόγων και πλήθος Αιτωλοακαρνάνων συμπατριωτών μας.
Μετά την παρουσίαση, σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, για αρκετή ώρα οι παρευρισκόμενοι παρέμειναν στην αίθουσα, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά τους στους συντελεστές της καλαίσθητης έκδοσης και προσφέρθηκαν λευκώματα σε όλους τους προσκεκλημένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: