Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αστακού έκαναν το «Μπαμ!!!» με την εφημεριδούλα τους.


Τη δική τους εφημερίδα εκδίδουν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αστακού. Μια ιδέα του δασκάλου του σχολείου, με δημοσιογράφους τους μαθητές της ΣΤ1 τάξης. Το όνομα της εφημερίδας είναι το «Μπαμ!!!» και μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει 5 φύλλα της εφημεριδούλας. Δημοσιεύουμε το κύριο άρθρο του δεύτερου τεύχους για την έκδοση: «Δεν ξέρω πως μας ήρθε η ιδέα να βγάλουμε εφημερίδα. Μάλλον επρόκειτο για μια έμπνευση της στιγμής, μια «φλασιά» (που θα λέγανε και τα παιδιά), η οποία γρήγορα έλαβε σάρκα και οστά. Στα πλαίσια των μαθημάτων του αναλυτικού μας προγράμματος, η εκπόνηση εργασιών είναι κάτι συχνό και πολύ εποικοδομητικό. Αντί, λοιπόν, να αναρτούμε τις εργασίες μας στον πίνακα ανακοινώσεων της τάξης μας, σκεφτήκαμε να τις εκδώσουμε. Επιλέξαμε τον τίτλο με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες. Κάποιοι πρότειναν, κάποιοι αντιπρότειναν και στο τέλος ψηφίσαμε. Έτσι, κάναμε το Μπαμ!!! και όχι το Μαθητικό Πανόραμα, τη Μαθητική Εφημερίδα, κλπ. Το πρώτο φύλλο δημιουργήθηκε με ενθουσιασμό και πολλή συνεργασία μαθητών-δασκάλου. Τα παιδιά είχαν ιδέες άπειρες! Και πολύ όμορφες. Προσπάθησαν, δούλεψαν, έμαθαν από τα λάθη τους και η ανυπομονησία για το δεύτερο φύλλο είναι μεγάλη! Προς το παρόν, σας παραδίδουμε το πρώτο, με την ευχή να το απολαύσετε και σας ευχαριστούμε για την αγάπη σας. Ήδη το φύλλο αυτό έσπασε ταμεία!».
Οι δημοσιογράφοι-μαθητές έχουν ασχοληθεί με πολλά θέματα σε όλα τα φύλλα. Έχουν πάρει συνέντευξη από τη δήμαρχο Αστακού, έχουν κάνει ρεπορτάζ για την προστασία του περιβάλλοντος, αφιέρωμα στην υγεία και στην πρόληψη ατυχημάτων, την απειλή δημιουργίας εργοστασίου παραγωγής ενέργειας. Επίσης μπορεί κάποιος να διαβάσει μέσα στην εφημεριδούλα ιστορίες, ζωγραφιές, σκίτσα, ανέκδοτα και άλλα αφιερώματα που έγραψαν οι μαθητές του Δημοτικού, που σίγουρα θα προκαλέσουν το θαυμασμό των μεγάλων για τις δυνατότητες που έχουν οι μικροί μαθητές να εκφράσουν αυτό που νιώθουν και σκέπτονται με το δικό τους μοναδικό και όμορφο τρόπο. Οι δημοσιογράφοι μαθητές είναι: Μαρία Γιαννούλη, Φρόσω Γκάτση, Τάσος Ζαρκαδούλας, Φώτης Καλατζής, Γεωργία Καπετάνου, Θανάσης Καραπιπέρης, Σωτήτρης Κοτσίνης, Βάϊος Κρικρής, Πανωραία Κουσαρίδα, Χρυσούλα Λαϊνά, Έρη Μάρρα, Μαρία-Άρτεμις Μαύριακα, Αναστασία Μητσάνη και Ανίτα Τζάφαϊ. Υπεύθυνος εκπαιδευτικός για την έκδοση της εφημεριδούλας είναι ο Ζαγκότας Βασίλης, δάσκαλος της τάξης.
Είναι μια ωραία πρωτοβουλία του δημοτικού σχολείου Αστακού, εύγε στα παιδιά και τον δάσκαλο τους και ευχόμαστε να την συνεχίσουν ως θεσμό το εφημεριδάκι τους με πάθος και μεράκι αφήνοντας την παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.
Μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί τους:
Με e-mail στο: mail@dim-astak.ait.sch.gr και τηλεφωνικά στο 2646-041213, υπεύθυνος: Ζαγκότας Βασίλης, δάσκαλος της τάξης. Επίσης μπορείτε να διαβάσετε και ηλεκτρονικά την εφημεριδούλα το «Μπαμ» μέσω της ιστοσελίδας: http://tompamst1.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο