Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Το Θέατρο Σκιών του Χρήστου Πατρινού σε σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας«Γνωρίζω το Λαϊκό Θέατρο» είναι το θέμα του μορφωτικού-πολιτιστικού προγράμματος που ξεκινά αυτή την εβδομάδα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, το οποίο αφορά αποκλειστικά το χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού και περιλαμβάνει 40 διαλέξεις-παραστάσεις «Θεάτρου Σκιών», που καλύπτουν όλο το γεωγραφικό φάσμα του Νομού. Αποσκοπεί, αφ’ ενός μεν στη γνωριμία των μικρών μαθητών με την ιστορική εξέλιξη του Θεάτρου Σκιών στην πατρίδα μας και αφετέρου στην ευαισθητοποίηση τους σε μια σειρά θεμάτων, όπως για παράδειγμα το ζήτημα της προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΤΡΙΝΟΥ» και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας ανέλαβε το οικονομικό κόστος της πραγματοποίησής του.
Tο Ελληνικό Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών «Χρήστος Πατρινός»
Το Ελληνικό Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών του Χρήστου Πατρινού, συνεχίζοντας την παράδοση και έχοντας ως κύριο σκοπό τη διάσωση και διάδοση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, συμβάλλει τόσο με τις παλαιές όσο και με τις νέες παραστάσεις στην ανάδειξη του λαϊκού αυτού θεάματος σε ολόκληρο τον ελλαδικό χώρο με μεγάλη επιτυχία. Αιτωλοακαρνανία, Φωκίδα, Αχαΐα, Κορινθία,
Αρκαδία, Αργολίδα, Αττική, Εύβοια, Βοιωτία είναι ορισμένοι από τους νομούς που πραγματοποιεί παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία και κάνει τους μικρούς και μεγάλους να γελάσουν με την ψυχή τους. Η μεγαλύτερη βράβευση αποτελεί το χειροκρότημα και η αναγνώριση των ποιοτικών παραστάσεων από το κοινό. Η αγάπη του λαού, του δίνει κίνητρο και αγάπη να συντηρήσει την πολιτιστική μας κληρονομιά μας που δυστυχώς μέρα με την μέρα χάνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: