Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Αγαπάμε το Βελανιδοδάσος Ξηρομέρου, γιορτάσαμε όλοι μαζί.

Σε μια ατμόσφαιρα πολύ ευχάριστη με επιλεγμένη καλή ποιοτική μουσική, τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου Βελανιδιάς αντάμωσαν, κουβέντιασαν και διασκέδασαν, τη Κυριακή το μεσημέρι στις 29 Μαρτίου, στο Μεζεδοπωλείο «Άγγελος» στο Χαιδάρι.
Μπαίνοντας οι καλεσμένοι στη ζεστή αίθουσα τους υποδέχονταν με φιλόξενα χαμόγελα τα παιδιά της βελανιδιάς Σπύρος Φυσελιάς, Γιάννης Χρόνης, Γιώργος Τσέλιος, Χρήστος Σαλτογιάννης και τους καλωσόριζαν με μια ζεστή και εγκάρδια χειραψία.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν αφενός να επισημανθεί για άλλη μια φορά η ανάγκη της προστασίας του Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου αυτού του απειλούμενου δασικού είδους για την περιοχή μας και αφετέρου τα όποια έσοδα προκύψουν να διατεθούν για την έκδοση του περιοδικού «η βελανιδιά».
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου του Συλλόγου Φίλων της Βελανιδιάς Σπύρου Φυσελιά, ο οποίος τόνισε την ανάγκη ανακήρυξης του δάσους της βελανιδιάς σε προστατευόμενη περιοχή και σε εθνικό πάρκο, ακολούθησε χαιρετισμός από τον Αντιπρόεδρο Γιάννη Χρόνη και στη συνέχεια ο Ταμίας Χρήστος Σαλτογιάννης καλωσόρισε τους καλεσμένους και τους ευχήθηκε καλή διασκέδαση και τόνισε ότι πρέπει όλοι μας να βάλουμε στην καθημερινότητα μας την ευαισθησία για το περιβάλλον και τις βελανιδιές.
Αμέσως μετά χαιρέτησαν την εκδήλωση οι: ο Πρωθιερέας Πόπης Βασίλειος, ο Γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κοντός Παναγιώτης, οι Πολιτευτές: Αντωνόπουλος Βασίλης, Τρυφιάτης Πάνος, Μακρυπίδης Ανδρέας και Κουρουμπλής Παναγιώτης, ο π. Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ. Κλαδευτήρας Χρήστος, ο επίτιμος Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Σάββας Αλέκος και ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Σπήλιου Λιβανού Χρυσοβαλάντης Κωνσταντινίδης.
Κύριος ομιλητής ήταν ο συγγραφέας Μπάμπης Τσελεπής, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρόντες που ανταποκρίθηκαν στη πρόσκλησή στη συνέχεια αναφέρθηκε ότι πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα για σεβασμό και προστασία στο φυσικό μας περιβάλλον και στο βελανιδοδάσος, το οποίο σήμερα απειλείται κάθε μέρα όλο και περισσότερο, λόγω της ανθρώπινης αλόγιστης δραστηριότητας. Ο ομιλητής εμφανίστηκε αισιόδοξος πως μετά την επίσκεψη στο δάσος της επιτροπής περιβάλλοντος της βουλής έγινε έστω ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, ούτως ώστε να προστατευθεί το περιβάλλον και να βελτιωθούν οι ζωές όλων των Ξηρομεριτών και έκλεισε λέγοντας ότι οφείλουμε όλοι μας να δείξουμε την απαραίτητη προσοχή και σεβασμό στο περιβάλλον, γιατί το δάσος της Βελανιδιάς είναι η ζωή μας και η προίκα που θα δώσουμε στα παιδιά μας.
Όλοι οι παρευρισκόμενοι, οι οικογένειες τους και οι φίλοι τους πέρασαν ένα θαυμάσιο μεσημέρι. Οι παρέες ήταν πολύ κεφάτες, το φαγητό ήταν υπέροχο, το περιβάλλον μαγευτικό. Πλούσιες ήταν οι μελωδίες από τη μικρή ορχήστρα του μεζεδοπωλείου, που ξεσήκωσαν τον κόσμο και γέμισε η πίστα μεράκι και όταν το κέφι έφτασε στο κατακόρυφο με τραγούδια και χορούς, τότε πολλοί μερακλήδες διακρίθηκαν με τις χορευτικές τους επιδόσεις.
Ήταν εκεί: ο Πρωθιερέας Πόπης Βασίλειος, ο π. Βουλευτής και Πολιτευτής Μακρυπίδης Ανδρέας, ο π. Βουλευτής και Πολιτευτής Κουρουμπλής Παναγιώτης, ο Γραμματέας του Πανεπιστημίου Αθηνων Κοντός Παναγιώτης, ο πολιτευτής Τρυφιάτης Πάνος, ο πολιτευτής Αντωνόπουλος Βασίλης, ο Εκπρόσωπος του Βουλευτή Σπήλιου Λιβανού Χρυσοβαλάντης Κωνσταντινίδης, ο επίτιμος Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Σάββας Αλέκος, ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Αλεξανδρής Δημήτρης, ο π. Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ. Τσαπαρέλης Κώστας, ο π. Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ. Κλαδευτήρας Χρήστος, τα μέλη της Ο.Π.ΣΥ.Ξ. Μηλιώνης Άγγελος και Σάββας Ταξιάρχης, οι συγγραφείς: Μπαμπάνη Μαρία, Μπαρμπαρούσης Γιώργος, Μπερερής Διονύσιος, Λαζαρόπουλος Πάνος, η Ζωγράφος Λαζαροπούλου Σοφία, ο Πρόεδρος Συλλόγου Σκουρτούς Στρατούλης Γεράσιμος, ο Πρόεδρος Συλλόγου Αετού Ντέμος Χρήστος, ο Αντιπρόεδρος Μπάκας Σπύρος και ο Ταμίας Ζαφείρης Νώντας, ο Αντιπρόεδρος Συλλόγου Τρύφου Αγραφιώτης Πάνος, ο Αντιπρόεδρος Συλλόγου Αγραμπέλου Καμπέρης Δημήτρης, από τον Σύλλογο Κωνωπίνας ο Αντιπρόεδρος Κορομηλάς Νίκος, ο Γραμματέας Χολής Θεόδωρος, ο Ταμίας Γεροχρήστος Κώστας, ο Πρόεδρος Συλλόγου Δρυμού Καλός Πάναγιώτης, ο Πρόεδρος Συλλόγου Χρυσοβίτσας Γεωργούλας Κώστας, ο π. Πρόεδρος Συλλόγου Προδρόμου Νικολάου Πέτρος.
Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, τα ιστορικά μέλη της Βελανιδιάς Ταπραντζής Αλέξανδρος, Ταπραντζής Αρίσταρχος, Μπουργάνης Σοφοκλής, Στεργίου Στάθης, Γκούμας Χρήστος, Σεραφείμ Βασιλείου, Τομαρά Δώρα, Τομαράς Διονύσιος, Γαζέτα Λίνα και Βενετίκου Ευτυχία, το μέλος του ορειβατικού Συλλόγου ΟΤΕ Χασιώτης Γεράσιμος, από το Μαχαιράς blog ο Κουβέλης Γιώργος, οι επιχειρηματίας Ζανιάς Κώστας από Πρόδρομο και Μπαρμπαρούσης Παύλος από Μπαμπίνη και πολλοί ακόμη φίλοι του Συλλόγου και του Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: