Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Παρουσίαση λευκώματος για τη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού στη Παλαιά Βουλή, στην Αθήνα.


Στην Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13) στην Αθήνα, θα παρουσιασθεί την Πέμπτη 19 Μαρτίου, στις 7 μ.μ. το Λεύκωμα «Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου-Αιτωλικού Διαδρομή στο χρόνο, στο χώρο, στο λόγο, στις τέχνες». Το 216 σελίδων έγχρωμο λεύκωμα, ήταν προϊόν μιας συλλογικής προσπάθειας επιστημόνων (του Ομότιμου καθηγητή Παν/μίου Ιωαννίνων Αθ. Παλιούρα, που είχε την ευθύνη επιμέλειας, της καθηγήτριας του ιδίου Πανεπιστημίου Κωνσταντίνας Μπάδα, της κας Σισσίας Ρούσση, του κ. Φώτη Περγαντή, του κ. Αθ. Λύρου, της κας Χρυσούλας Σπυρέλλη και της κας Ολγας Τσαντοπούλου). Σημαντική ήταν η συνεισφορά φωτογραφικού υλικού με την βοήθεια της Αερολέσχης Μεσολογγίου και του προέδρου της κ. Γιώργου Πρεβεζάνου, και την ευγενή προσφορά των κ. Φ. Περγαντή, Απ. Μπλίκα, Ν. Σιάμου και του συλλόγου «Ο Αι Σιμιός».
Για το Λεύκωμα θα μιλήσουν: Ο Δήμαρχος Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννης Γεροθανάσης, ο Ομότιμος Καθηγητής Παν/μίου Ιωαννίνων Αθ. Παλιούρας, ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης, Χάρης Κοκκώσης.
«Ο Φορέας Διαχείρισης με την αμέριστη βοήθεια όλων όσων συμμετείχαν στην καλαίσθητη έκδοση με χαρά θα παρουσιάσει την ολοκλήρωση μιας τόσο σημαντικής προσπάθειας. Είναι ένα Λεύκωμα για την περιοχή του Εθνικού πάρκου, τους ανθρώπους της, τις παραδόσεις και την ιστορία της. Είναι ένα έργο αφιερωμένο στην διαχρονική παρουσία της Λιμνοθάλασσας στον πολιτισμό, τις τέχνες, στο λόγο», τονίζει ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, που θα συντονίσει την όλη εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου