Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον θάνατο του 58χρονου στις Παπαδάτες-δεν αποκλείονται διώξεις

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί το τραγικό δυστύχημα με τον 58χρονο πατέρα τεσσάρων παιδιών από τις Παπαδάτες Αρακύνθου του Δήμου Αγρινίου που καταπλακώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου από την βαριά συρόμενη πόρτα του δημοτικού γηπέδου του χωριού με αποτέλεσμα να βρει τον θάνατο. Ο άτυχος άνδρας είχε αναλάβει (άγνωστο εάν αυτό έγινε εγγράφως), να κάνει κάποιες εργασίες στο γήπεδο πριν  την έναρξη κάποιου αγώνα του τοπικού πρωταθλήματος μιας και το γήπεδο των Παπαδατών, φιλοξενεί τις ομάδες της ευρύτερης περιοχής.

Τα ερωτηματικά σχετίζονται με την ασφάλεια της συγκεκριμένης αθλητικής υποδομής και το εάν η πόρτα που προκάλεσε το δυστύχημα είχε συντηρηθεί ή όχι, ώστε να λειτουργεί ομαλά. Υπεύθυνη για την συντήρηση των εγκαταστάσεων είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγρινίου ενώ για τη λειτουργία του χώρου , το πρόγραμμα των ομάδων κλπ είναι το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Αγρινίου.
Ο κανονισμός λειτουργίας αυτών των εγκαταστάσεων ψηφίστηκε σχετικά πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο και έχει συγκεκριμένες και κατανεμημένες αρμοδιότητες για την συντήρηση, λειτουργία κλπ των περιφερειακών γηπέδων του Δήμου Αγρινίου.
Ο άτυχος Δημήτρης Σκαρμούτσος, πήγαινε συνήθως και βοηθούσε στην συντήρηση των γραμμών του γηπέδου και έκανε και κάποιες άλλες εργασίες, πριν ξεκινήσει ποδοσφαιρικός αγώνας των ομάδων της περιοχής που χρησιμοποιούν ως έδρα το γήπεδο. Πιθανώς να επιχείρησε το μεσημέρι του Σαββάτου να κάνει κάποια εργασία στην βαριά συρόμενη είσοδο, που σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν καλά στερεωμένη, με αποτέλεσμα αυτή να τον καταπλακώσει και να τον συνθλίψει κυριολεκτικά.
Νεκρό τον βρήκε πρώτος ο προπονητής του Κεραυνού Γαβαλούς Δημήτρης Λόλος , που έφτασε στο σημείο περίπου στις 13:30, μιας και η ομάδα του αγωνίζονταν το Σάββατο με την Δόξα Αιτωλικού. Μόλις είδε καταπλακωμένο τον 58χρονο ενημέρωσε ΕΚΑΒ, αστυνομία και κατοίκους του χωριού, μιας και δεν μπορούσε να σηκώσει μόνος την βαριά μεταλλική κατασκευή.
Μόλις ήρθαν κάποιοι παίκτες και κάτοικοι, σήκωσαν τελικά μαζί την καγκελόπορτα  και στη συνέχεια ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τη σορό του 58χρονου, πατέρα τεσσάρων παιδιών στο νοσοκομείο του Αγρινίου.
Από εκεί και πέρα τα ερωτήματα είναι πάρα πολλά. Ειδικότερα σε σχέση με την κατάσταση της εισόδου και των εγκαταστάσεων γενικά στο δημοτικό γήπεδο των Παπαδατών, μιας και κάτοικοι του χωριού αλλά και άνθρωποι που ασχολούνται με τον αθλητισμό κάνουν λόγο για απουσία δημοτικών υπαλλήλων και ελλιπή συντήρηση. Ερωτηματικά προκαλεί ακόμη το πως η βαριά συρόμενη πόρτα, ήταν στηριγμένη. Ήταν στηριγμένη στον τοίχο, ή σε βάσεις που δεν ήταν καλά στερεωμένες; Χρήστες του γηπέδου λένε πως η πόρτα ήταν μόνιμα ανοικτή.
Είναι αξιοσημείωτο μάλιστα πως στο σημείο γίνονται και σχολικές εκδρομές και γενικά το γήπεδο έχει δεκάδες χρήστες.
Άγνωστο παραμένει εάν ο Δημήτρης Σκαρμούτσος  επιχείρησε κάτι να επιδιορθώσει, προκαλώντας έτσι την πτώση της καγκελόπορτας.
Η προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Γαβαλούς βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να κληθούν και οι αρμόδιοι δημοτικοί παράγοντες. Εφόσον εντοπιστούν λάθη ή παραλείψεις είναι πολύ πιθανό να ασκηθούν ποινικές διώξεις, ενώ άγνωστο είναι προς το παρόν εάν και η οικογένεια του 58χρονου θα προχωρήσει σε υποβολή μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου.

 http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο