Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΝΙΚΟΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ (ΚΚΕ) στη ΒΟΥΛΗ: Να μη γίνει η συγχώνευση των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας (VIDEO)

             Να ανακληθεί η πρόταση για συγχώνευση των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Βόνιτσας ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης του Κόμματος στη Βουλή.

ΒΙΝΤΕΟ 1...
       Ζήτησε ακόμα να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή ενός νέου κτιρίου, πλήρως εξοπλισμένου που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βόνιτσας, ενώ όπως είπε η συγχώνευση θα προσθέσει επιπλέον προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα, καθώς οι μαθητές των σχολείων εδώ και χρόνια κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, ενώ το νέο κτίριο που ανακατασκευάζεται και προορίζεται να στεγάσει τα δύο σχολεία δεν πληροί ούτε καν τις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας τους.

ΒΙΝΤΕΟ 2....
    Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επιβεβαίωσε τις συγχωνεύσεις σχολείων όπως και τη συγκεκριμένη λέγοντας ότι γίνονται κατόπιν υποδείξεων των διευθυντών των σχολείων και του διευθυντή της Περιφέρειας........



      Ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει η συγχώνευση αν υπάρξει αίτημα των φορέων της περιοχής. Για τα κτιριακά προβλήματα ανάφερε ότι την ευθύνη την έχουν οι δήμοι.

ΒΙΝΤΕΟ 3...

          Ο Νίκος Μωραΐτης ανάφερε ότι ήδη έχουν συλλεχθεί πάνω από 600 υπογραφές για να μην προχωρήσει η συγχώνευση των δυο σχολείων.
            Πρόσθεσε ότι το κτίριο επισκευάζεται από το 2003 από το σεισμό της Λευκάδας και έχει καταντήσει σαν το γεφύρι της Άρτας και πως δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να στεγαστούν οι μαθητές και σημείωσε ότι πρέπει να σταματήσει κάθε ενέργεια για συγχώνευση.


1 σχόλιο:

  1. και. Γαβρογλου, η απαντήσεις σας δόθηκαν από τον κύριο Μωραιτη. Πέρα από αυτό, δεν υπάρχει αιτιολογημένη πρόταση από τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας όπως εσείς απαιτείτε στην εγκύκλιο σας με θεμα τις συγχωνεύσεις. Από το δήμο ζητατε απλά μία γνωμοδότηση. Παρόλα αυτά, το δημοτικό συμβούλιο σύσσωμο, είναι κατά της συγχώνευσης και εξηγεί και τους λόγους. Ο δήμος έχει χαρακτηρισμένο οικόπεδο για σχολείο και πιστεύουμε οτι θα κάνει τα ανάλογα για νεο κτιριο. Σας το αναφέρει και στη γνωμοδότηση του. Εσείς μπορείτε να μας εγγυηθειτε ότι μέσω των κτιριακών υποδομων θα βοηθησετε για νεο σχολικό κτίριο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο