Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Δημοπρατούνται παρεμβάσεις στην Πατρών – Τριπόλεως και Αντιρρίου –Ιωαννίνων

Με δύο σημαντικά έργα για την ενδοχώρα της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  στα οδικά έργα συντήρησης του εθνικού οδικού δικτύου της.

Στο πλαίσιο προγραμματισμού δημοπράτησης των εργολαβιών ύψους 35,5 εκατ. ευρώ – κονδύλι που διεκδίκησε και εξασφάλισε η Περιφέρεια- χρηματοδοτούνται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, παρεμβάσεις για  τη συντήρηση / αποκατάσταση τμημάτων του Εθνικού Οδικού Δικτύου Δυτικής Ελλάδας και συγκεκριμένα:
  • Συντήρηση – βελτίωση και άρση της επικινδυνότητας της Ε.Ο. 33 «Πατρών – Τριπόλεως» (πρώην 111). Έργο προϋπολογισμού 7.000.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται με την ημερομηνία λήξης των προσφορών  στις  5 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα Τρίτη  και ώρα η 10 το πρωϊ.
  • Τμηματικές ανακατασκευές ασφαλτοταπήτων – διαγραμμίσεις για την άρση της επικινδυνότητας επί της ΝΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Έργο με προϋπολογισμό 100.000,00 , χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.  Ο διαγωνισμός ολοκληρώνεται με την ημερομηνία λήξης των προσφορών  στις  21 Νοεμβρίου  2017, ημέρα Τρίτη  και ώρα η 10 το πρωϊ.
«Μέλημα μας να εξασφαλίζουμε ασφαλείς και σύγχρονες οδικές υποδομές σε όλο το δίκτυο της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, αποκαθιστώντας προβλήματα που δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις, αλλά και την προσβασιμότητα στην ενδοχώρα. Στο πλαίσιο αυτό,  υλοποιούμε το στρατηγικό  σχέδιο παρεμβάσεων στο εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που προχωρά, μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες και άρτια τεχνική προετοιμασία, βάσει των οποίων πετύχαμε χρηματοδότηση 35,5 εκατ ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας και συμπλήρωσε:
«Μέσα από τη στενή συνεργασία των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών δρομολογούμε στους προβλεπόμενους χρόνους την ολοκλήρωση αυτών των μείζονος σημασίας για την οδική ασφάλεια εργασιών, όπως η  δημοπράτηση για την άρση της επικινδυνότητας στην Πατρών – Τριπόλεως – πρώην 111- και οι παρεμβάσεις στην ΝΕΟ Αντιρρίου – Ιωαννίνων, τα οποία και θα παραδώσουμε σύντομα στην τοπική κοινωνία».
Παραλλήλως, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συνεχίζει τις διαδικασίες για τις επόμενες εργολαβίες, μέχρι την εξάντληση του ποσού, δεδομένου ότι πρόκειται για σύνθετες παρεμβάσεις που απαιτούν σωστό σχεδιασμό και προετοιμασία.

1 σχόλιο:

  1. γραψτε μας ρε παιδια πχ τι ειδους παρεμβασεις και που θα κανετε για να μην σκοτονωνται οι ανθρωποι
    απαντηστε απο εδω μεχρι το ταδε χιλιομετρο θα κανουμε αυτο
    αναμενουμε τα νεα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο