Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

«Η κατασκευή του κόμβου "Χαλαζιά" μπορεί και επιβάλλεται να γίνει»

Με αφορμή το άρθρο στην εφημερίδα σας του κ. Θεόδωρου Μυλωνά θα ήθελα να επισημάνω και να αναφερθώ στο πόρισμα της ομάδας εργασίας του παραρτήματος Αιτωλοακαρνανίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, που αποτελούνταν από τα εξής μέλη:

  • ΖΑΝΤΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
  • ΚΑΒΑΛΛΑΡΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
  • ΚΑΡΕΤΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
  • ΚΟΤΑΝΤΑΚΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
  • ΛΥΡΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
  • ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
  • ΦΑΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
Τα αναφέρω γιατί γράφτηκαν λάθος κάποια ονόματα εκ παραδρομής.
Θα ήθελα όμως να τονίσω εν συντομία ότι το ΤΕΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ ως Τεχνικός Σύμβουλος του Κράτους απέδειξε με το εμπεριστατωμένο επιστημονικά και τεχνικά πόρισμά του ότι η μελέτη και η κατασκευή του ολοκληρωμένου κόμβου στη θέση "Χαλαζιά" μπορεί και επιβάλλεται να γίνει για όλους τους λόγους που αναφέρονται σε αυτό.
Όλες οι άλλες προτάσεις αποτελούν ημίμετρα, τα οποία δυστυχώς μαζί με την ολιγωρία των πολιτικών εκπροσώπων μας, μας έχουν οδηγήσει στην σημερινή κατάσταση.
Το ΤΕΕ ΑΙT/ΝΙΑΣ εν συνεχεία απέστειλε το πόρισμα προς το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών, έπειτα και από την δέσμευση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Δέδε για την κατασκευή του Κόμβου, όπως και στον κ. Δήμαρχο της Ι.Π. Μεσολογγίου, στον οποίο προσωπικά δεσμεύτηκε ο κ. Δέδες αρχικά, για τις περαιτέρω ενέργειες μελέτης και κατασκευής του έργου.
Για το ίδιο θέμα έστειλε εμπεριστατωμένο υπόμνημα στον Υπουργό Υποδομών κ. Σπρίντζη και ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου.
Αναμένουμε τώρα τις συντονισμένες ενέργειες από τους αρμόδιους φορείς και τον Δήμο Μεσολογγίου προς το Υπουργείο Υποδομών και εμείς σαν Τεχνικό Επιμελητήριο είμαστε δίπλα τους στην όποια προσπάθεια.
 Με εκτίμηση,
Επαμεινώνδας Αθ. Λύρος
Πολιτικός Μηχανικός MSc
Μέλος Δ.Σ. ΤΕΕ ΑΙ/ΝΙΑΣ
 http://www.aixmi-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο