Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Σύλλογος Κωνωπινιωτών: ψήφισμα για μετονομασία του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας σε Δήμος Ακαρνανικών και Βόνιτσας

Τα μέλη του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου κατά την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 11.00 εξέδωσαν ομόφωνο ψήφισμα ορόσημο και προτείνουν αλλαγή ονόματος του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας σε Δήμος Ακαρνανικών και Βόνιτσας...


Ακολουθεί αναλυτικά το ψήφισμα της Γ. Συνέλευσης του Συλλόγου Κωνωπινιωτών…

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΩΠΙΝΙΩΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
“ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ”

ψήφισμα
Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου

Στην Αθήνα σήμερα 27 Φεβρουαρίου 2011, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00, στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52, συνήλθαν σε ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση, τα Μέλη του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου και ύστερα από πρόταση του απερχόμενου Δ.Σ και γόνιμη συζήτηση σχετικά με την ονομασία του νέου διευρυμένου Δήμου μας Ακτίου-Βόνιτσας, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

Εμείς, τα Μέλη της Γενικής Συνέλευσης, διατρανώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή μας, στην ατυχή και ευρηματική ονομασία του διευρυμένου πλέον Δήμου μας Ακτίου – Βόνιτσας, που απαλλοτριώνει και αγνοεί παντελώς την Ξηρομερίτικη καταγωγή μας.

Προκειμένου ν΄ αρθεί η αδικία σε βάρος των ιστορικών χωριών της ενδοχώρας του Ξηρομέρου, που απάρτιζαν μέχρι πρότινος τον τέως Δήμο Μεδεώνος,

ζητάμε

ο διευρυμένος Δήμος να μετονομασθεί: Δήμος Ακαρνανικών και Βόνιτσας, αποτυπώνοντας ως κοινή συνισταμένη, την ονοματοθεσία των ιερών μας βουνών, των Ακαρνανικών, καλύπτοντας έτσι και τους τρεις εμπλεκομένους πρώην Δήμους (Ανακτορίου, Κεκροπίας, Μεδεώνος) και προσδιορίζοντας με καθαρότητα την περιοχή της Βόνιτσας.

εξουσιοδοτούμε

το νέο Δ.Σ του Συλλόγου, που θα προκύψει από τις Αρχαιρεσίες της παρούσας Γενικής Συνέλευσης:

α) να αποστείλει το παρόν ψήφισμα στον Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κ. Νίκο Σολδάτο, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιάννη Κουνέλη και όλα τα Μέλη του Δ.Σ, στον Πρόεδρο του Χωριού μας κ. Επαμεινώνδα Τσαμποδήμο, στους Προέδρους των Συμβουλίων των Τοπικών – Δημοτικών Διαμερισμάτων, του πρώην Δήμου Μεδεώνος, στους Προέδρους των Πολιτιστικών Συλλόγων του πρώην Δήμου Μεδεώνος και στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου κ. Τάκη Στεργίου.

β) να δρομολογήσει διαδικασίες συνεννόησης με τους παραπάνω εμπλεκομένους τοπικούς και πολιτιστικούς φορείς, προκειμένου να επιτευχθεί κοινή δράση για την προώθηση του εν λόγω αιτήματος, που είναι ζήτημα μείζονος σημασίας για μας τους Ξηρομερίτες.

Καλούμε, τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας κ. Νίκο Σολδάτο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, να δουν το θέμα της μετονομασίας του Δήμου μας στην ορθή του διάσταση, ικανοποιώντας γενικευμένη απαίτηση και διακαή επιθυμία των συγχωριανών αλλά και των συνδημοτών μας, του πρώην Δήμου Μεδεώνος.

Προς πίστωση συντάχθηκε το παρόν και υπογράφεται ως ακολούθως:

Ο Πρόεδρος      Ο Γραμματέας        Ο Έφορος
Σ. Τσαμποδήμος    Β. Πανταζής    Χ. Καρατσόλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο