Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

O συμπατριώτης μας Στέλιος Φούντας, είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Αγρίνιο, με τον Παύλο Μοσχολιό

Πολιτικό βιογραφικό ΣΤΕΛΙΟΥ ΦΟΥΝΤΑ
Οι πολιτικές μου ανησυχίες, από την εφηβεία με οδήγησαν στην Πολιτική Οικολογία. Ως μέλος μιας ομάδας νέων του Αγρινίου (“Παράθυρο στον Ήλιο”) με οικολογικές ανησυχίες συμμετείχα στο μαθητικό κίνημα της πόλης, “ψηλαφώντας” τα στοιχεία μιας «παιδείας για τον άνθρωπο και τη βιωσιμότητα»
Το Μάρτιο του 1989 ιδρύσαμε Εναλλακτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό.
Υιοθετώντας την κύρια φιλοσοφία της Πολιτικής Οικολογίας, όπως την περιγράφει η φράση “Σκέψου Παγκόσμια, δράσε τοπικά” , παρακολουθούσα ενεργά την πορεία της Πολιτικής Οικολογίας σε Εθνικό, Πανευρωπαϊκό (EUROPEAN GREENS) και σε παγκόσμιο επίπεδο(Global Greens) και παρενέβαινα πολιτικά σε αρκετά ζητήματα που αφορούσαν το Νομό Αιτωλοακαρνανίας.
Αναφέρω χαρακτηριστικά την παρουσία σε εκδηλώσεις ενάντια στο διαλυτήριο πλοίων στον Αστακό και αργότερα την CBI (1991 – 1994).
Με τα Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μέσα από την επαγγελματική μου ιδιότητα ως δάσκαλος αλλά και με συχνή αρθρογραφία στον τοπικό Τύπο ή παρουσία σε ραδιοφωνικές εκπομπές συνέχιζα την εσωτερική μου σύνδεση με την Πολιτική Οικολογία.
Σε συνεργασία με την εφημερίδα "Πράσινη Πολιτική" επιδίωξα με πείσμα την προώθηση στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας των απόψεων για Πράσινη Οικονομία.
Ιδρύοντας, στο χώρο της εκπαίδευσης, ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παράταξη θέσαμε αρκετά ζητήματα Πράσινης Παιδείας .
Κορυφαία δράση η οργάνωση Ανακύκλωσης Σχολικών Βιβλίων σε 150 σχολεία της περιοχής σε συνεργασία με 9 Δήμους και τη βιωματική συμμετοχή χιλιάδων μαθητών.
Ταυτόχρονα ως δάσκαλος σε σχολείο του Δήμου καταγωγής μου (Δήμος Φυτειών) υλοποίησα το “Παράδειγμα” ως προς ένα Σχολείο Κύτταρο Πολιτιστικής και Περιβαλλοντικής Βιωματικής Εκπαίδευσης.
Συμμετέχοντας στο Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου καταγωγής μου οργανώνω σαφείς περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δράσεις, εκδόσεις, δημιουργία και υποστήριξη ιστοσελίδας.
Υποψήφιος στις Εθνικές εκλογές του 2009. Εκλεγμένο μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των Οικολόγων Πράσινων το 2009-2010.
Έχω παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης αλλά και Αυτοδιοικητικής επιμόρφωσης.
Οι προκλήσεις που δημιουργεί η μεταρρύθμιση, η προσαρμογή των υπηρεσιών και των υπαρχόντων δομών ταχύτατα προς όφελος του Πολίτη, αλλά και η Στρατηγική ανάπτυξης του νέου διερυμένου Δήμου Αγρινίου εν μέσω της πολύπλευρης κρίσης είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει το το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου.
Είμαι παντρεμένος με την Άννα Αρμπουνιώτη κι έχουμε αποκτήσει τρία παιδιά, το Λάμπρο, τη Μάγδα και την Κωνσταντίνα, ηλικίας 12, 8 και 6 ετών αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο