Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Δεν ξεχνούν τον μακαριστό γέροντα Αυγουστίνο Κατσαμπίρη τα πνευματικά του παιδιά


Στον χώρο της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας, ο χρόνος, δεν κάνει τον σύγχρονο άνθρωπο να λησμονεί πρόσωπα πράγματα και γεγονότα και στην μνήμη του να κυριαρχεί η ανάμνηση για όλα αυτά, αλλά, όλα συνδέονται με την παρουσία του Χριστού και των Αγίων....

Στα Σκλάβαινα Παλαίρου και μέσα σε κλίμα συγκίνησης, τελέστηκε και φέτος, για έβδομη φορά, μετά την εκδημία του μακαριστού Γέροντα, Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Κατσαμπίρη, κτήτορα της Ιεράς Μονής Παναγίας ” Φοβερά Προστασία” η Θεία Λειτουργία και το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο, που τελούν τα πνευματικά του παιδιά τα οποία δεν τον έχουν λησμονήσει, σήμερα Σάββατο 15 Ιουνίου, εορτή του Αγίου Αυγουστίνου επισκόπου Ιππώνος, που είχε την εορτή του ο μακαριστός γέροντας, τιμώντας την μνήμη του, αλλά και την πνευματική του προσφορά στην περιοχή των Σκλαβαίνων Παλαίρου.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Αρχιμανδρίτης Αναστάσιος Σπυρόπουλος εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Κυψέλης Αγρινίου, αποδέχτηκε την πρόσκληση των πνευματικών παιδιών του μακαριστού π. Αυγουστίνου, από την Αιτωλοακαρνανία και την Αταλάντη και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, του μνημοσύνου και του τρισαγίου.

Η συμμετοχή του Ιερομονάχου Ευφρόσυνου Γρίβα εφημέριου Κανδήλας και του Αρχιμανδρίτη Γεωργίου Δέλλα είναι καθοριστική όλα αυτά τα χρόνια.

Η παρουσία του νέου δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας κ. Αθανασίου Κασόλα, του αντιδημάρχου Δ.Ε Παλαίρου κ.Παναγιώτη Πανταζή, του τοπικού προέδρου Παλαίρου κ.Αθανασίου Λίτου, και των μελών του Ποντιακού Συλλόγου Αγίου Νικολάου Βόνιτσας, αλλά και όλων όσων παρεβρέθηκαν για να τιμήσουν την μνήμη του π. Αυγουστίνου, ήταν καθοριστική και ενέπνεε αισιοδοξία για το μέλλον.

Στο κήρυγμά του ο π. Αναστάσιος, αναφέρθηκε στο μεγαλείο της εορτής της Αναλήψεως που πριν λίγες μέρες εόρτασε η Εκκλησία, για τον Άγιο Αυγουστίνο επίσκοπο Ιππώνος και για τον Όσιο Γεώργιο Καρσλίδη, που απότμημα του Αγίου του Λειψάνου οι πιστοί προσκύνησαν κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας.

Ακολούθησε καφές και πνευματική συζήτηση στο αρχονταρίκι της Μονής, αλλά και πνευματική σύναξη μετά από το τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού γέροντα.






agrinionews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο