Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Ο κανόνας και η σύνηθης πρακτική στην Ελλάδα, οι ιχθυοκαλλιέργειες φεύγοντας να αφήνουν την ρύπανση τους, κατά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Σοκαριστικές φωτογραφίες.


ΜΥΤΙΚΑΣPRESS:
 Εγκαταλελειμμένες ιχθυοκαλλιέργειες, με τους επενδυτές να φεύγουν ανενόχλητοι αφήνοντας σημαντική ρύπανση στη περιοχή όπου δραστηριοποιούνται, χωρίς καμία νομική επίπτωση......

Ο κανόνας και η σύνηθης πρακτική στην Ελλάδα η παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας από ιχθυοκαλλιέργειες που σταματούν τη δραστηριότητα τους. Οι φωτογραφίες της OZON NGO μιλάνε και είναι σοκαριστικές.

---------------------------

Πηγή: Σελίδα Facebook ''OZON NGO''.

Την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου, η ΟΖΟΝ συμμετείχε σε ένα ξεχωριστό έργο περιβαλλοντικής αποκατάστασης στον Πατραϊκό κόλπο.
Μία μοναδική διεθνής συνεργασία και σχεδιασμός ενός και πλέον έτους είχε ως αποτέλεσμα την αποκατάσταση μίας ολόκληρης θαλάσσιας και παράκτιας περιοχής από τα υπολείμματα ενός εγκαταλελειμμένου ιχθυοτροφείου.
Δίχτυα, τμήματα ιχθυοκλωβών, σχοινιά και βυθισμένες βάρκες που ανασύρθηκαν από το βυθό.
Παρατημένοι επιπλέοντες κλωβοί ψαριών που ρυμουλκήθηκαν στη στεριά και τεμαχίστηκαν.
Μεταλλικές πλατφόρμες, ιχθυοκλωβοί, βάρκες και δίχτυα εγκαταλελειμμένα στα βράχια ή θαμμένα στα βότσαλα που ανασύρθηκαν και απομακρύνθηκαν.
Μεγάλες ποσότητες πλαστικών σωλήνων, φελιζόλ και άλλων απορριμμάτων που συλλέχθηκαν από το σύνολο της ακτογραμμής.

Συνολικά…
 Αποκαταστάθηκαν 1.500 μέτρα ακτής και ο παρακείμενος θαλάσσιος χώρος (επιφάνεια και βυθός).
 Ανασύρθηκαν 36 τόνοι απορριμμάτων, μεταξύ των οποίων 5,5 τόνοι διχτυών.
 Από την ακτή συλλέχθηκαν 80 σάκοι απορριμμάτων των 100 λίτρων.
 Τα απορρίμματα γέμισαν 13 μεγάλα κοντέινερς.
Το έργο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την ολλανδική οργάνωση Healthy Seas με τη χρηματοδότηση της Hyundai Europe και τη συνεργασία της Ghost Diving της OZON NGO, της Odyssey Outdoor Activities - Ithaca, Greece, εθελοντών, επιχειρήσεων και φορέων.














Mytikapress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο