Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Κλείνει για μερικές ημέρες η Αθηνών-Κορίνθου στο σημείο κατεδάφισης της γέφυρας -Πώς θα διεξάγεται η κυκλοφορία.


 Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατεδάφιση γέφυρας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του Ισθμού, μετά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη από τη φωτιά που ξέσπασε σε βυτιοφόρο το βράδυ της Παρασκευής.

Το ρεύμα προς Κόρινθο στο σημείο παραμένει κλειστό και η κυκλοφορία διεξάγεται για σήμερα από το αντίθετο ρεύμα σε μία λωρίδα, ενώ γίνεται και εκτροπή κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό. Εντωμεταξύ τίθενται σε ισχύ απαγορεύσεις για τη διέλευση φορτηγών.

Ο δρόμος στο σημείο εκείνο που έγινε το ατύχημα χθες αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία σε 4-5 ημέρες.

Από τα ξημερώματα βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες κατεδάφισης της γέγυρας.

Η ανταπόκριση της Intrakat για  το γκρέμισμα της γέφυρας στη ΝΕΟ Αθηνών-Κορίνθου μετά τη φωτιά του βυτιοφόρου ήταν άμεση. Με την ανατολή του ηλίου συνεργεία της εταιρείας εργάζονται πυρετωδώς για να δοθεί η εθνική στην κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν.

Η χθεσινή φωτιά

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση για την κατάσταση στη νέα ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου, μετά την άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς στο βυτιοφόρο που ανετράπη κάτω από την αερογέφυρα στον Ισθμό (στο 75,5ο χλμ.) χθες το βράδυ, ολοκληρώθηκε και η επιχείρηση απεγκλωβισμού των οχημάτων που βρίσκονταν και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού.

Υπενθυμίζεται ότι με το που έγινε το ατύχημα είχε εκδοθεί 112 απαγόρευσης εισόδου στην Ολυμπία Οδό από Ελευσίνα προς Κόρινθο και από Κιάτο προς Κόρινθο και προειδοποίησης για μεγάλες καθυστερήσεις.

Με την κατάσβεση της πυρκαγιάς και αφού οι πυροσβεστικές δυνάμεις ολοκλήρωσαν στις 23:00 τη διαβροχή και έριξαν ειδικό κατασβεστικό υγρό προσέγγισαν το σημείο ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος με κλιμάκιο μηχανικών του υπουργείου που ξεκίνησαν την εκτίμηση της κατάστασης στη γέφυρα.

Από την εκτίμηση στατικότητας που έγινε αποφασίστηκε να ανοίξει λίγο αργότερα και να δοθεί στην κυκλοφορία το ρεύμα από Κόρινθο προς Αθήνα.
Στο δε ρεύμα από Αθήνα προς Κόρινθο η γέφυρα έχει υποστεί βλάβες από την πυρκαγιά και τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν και για αυτό παρέμεινε κλειστό και αποφασίστηκε εκτροπή της κυκλοφορίας και ότι θα πρέπει να γίνει άμεσα καθαίρεση του τμήματος της αερογέφυρας που βρίσκεται πάνω από τον κλάδο καθόδου προς Ισθμό.

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο