Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Δήμος ψήφισε προϋπολογισμό μετά από πέντε μήνες


Μάρκος Λεονταρίδης

Μετά από πέντε μήνες έλαβε τέλος το σήριαλ με τον προϋπολογισμό του Δήμου Νικολάου Σκουφά.

Τελευταία ημέρα του Μαΐου, το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από μαραθώνια συνεδρίαση ενέκρινε τον προϋπολογισμό χωρίς τελικά την λήψη δανείων ή την αύξηση των ανταποδοτικών τελών......

Η αντιπαράθεση μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της μείζονος αντιπολίτευσης ήταν έντονη για τις οφειλές των παρελθόντων ετών που οδήγησαν και στην πολύμηνη καθυστέρηση.

Κρίσιμο στοιχείο για την σύνταξη και την ισοσκέλιση του προυπολογισμού ήταν να παραπεμφθούν για το 2025 τόσο οι οφειλές του Δήμου προς τον Σύνδεσμο Ύδρευσης οι οποίες ανέρχονται στις 250 χιλιάδες ευρώ όσο και οι οφειλές προς τον ΦΟΔΣΑ οι οποίες ανέρχονται στο ένα εκατομμύριο.

Για την πρώτη περίπτωση υπάρχει ήδη η σύμφωνη γνώμη του Συνδέσμου για την δεύτερη το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα έχει ενημερωθεί όμως απόφαση δεν έχει λάβει.

Ο προϋπολογισμός δεν έχει κανέναν αναπτυξιακό χαρακτήρα παρά μόνο επιχειρεί να απαντήσει στα συσσωρευμένα προβλήματα και να διαχειριστούν οι οφειλές που περιλαμβάνονται και ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια προς 120 διαφορετικούς, μικρούς και μεγάλους προμηθευτές του Δήμου ή εργολάβους.


aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο