Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αιτ/νίας: Ζητάμε άμεσα συνάντηση με το Δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας κ. Κασόλα Αθανάσιο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


      Ένα ακόμα πολύ σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη σήμερα, στο Δήμο Ακτίου - Βόνιτσας κοντά στη Κατούνα. Υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, συνάδελφος εργαζόμενος στην αποκομιδή απορριμμάτων τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμη και να χάσει το πόδι του! ......


Περιμένουμε από την Επιθεώρηση Ασφάλειας και Υγείας στην Eργασία Nομού Αιτωλοακαρνανίας, την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του εργατικού ατυχήματος και τον έλεγχο των συνθηκών εργασίας καθώς και της τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στην εργασία.
Ως Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας ζητάμε άμεσα συνάντηση με Δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας κ. Κασόλα Αθανάσιο, προκειμένου να ενημερωθούμε:
1.    Για τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος.
2. Εάν ελέγχεται ο εξοπλισμός στην  Υπηρεσίας Καθαριότητας, αλλά και στις υπόλοιπες Υπηρεσίες, ώστε να βρίσκεται σε άριστη λειτουργική κατάσταση.
3.    Εάν έχει εκπονηθεί μελέτη επαγγελματικού κίνδυνου όπως ο Νόμος προβλέπει προκειμένου να υπάρχει η απαραίτητη προστασία της Ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων.
4.    Εάν εφαρμόζονται όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες σύμφωνα με την μελέτη επαγγελματικού κίνδυνου για την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών και εάν δίνονται έγκαιρα και σε επαρκή ποσότητα όλα τα αναγκαία ΜΑΠ στους εργαζόμενους.
5.    Εάν υπάρχει έλεγχος και επίβλεψη από τον Τεχνικό Ασφαλείας και τον Ιατρό Εργασίας των ανωτέρω διαδικασιών.
Απαιτούμε την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του ατυχήματος και την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για να μην επαναληφθούν παρόμοια ατυχήματα.


Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αιτωλοακαρνανίας  εκφράζει τις ευχές του στον συνάδελφο για ταχεία ανάρρωση και δηλώνει ότι θα βρίσκεται δίπλα του σε ότι χρειαστεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο