Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Στον Αστακό βρέθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ Γιώργος Καλλιακμάνης.


      Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ Γιώργος Καλλιακμάνης, με αφορμή της επερχόμενες εκλογές της 9ης Ιουνίου για την ανάδειξη των εκπροσώπων μας στο Ευρωκοινοβούλιο, πραγματοποίησε επίσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη.
Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αγρινιώτης κ. Καλλιακμάνης επισκέπτεται την περιοχή του Ξηρομέρου. Ο γνωστός συνδικαλιστής αστυνομικός και πρώην πρόεδρος της Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, έχει ενεργά δραστηριοποιηθεί με τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα σώματα ασφαλείας. Από τη νέα προσπάθεια που ξεκινά είναι βέβαιο ότι μία από τις προτεραιότητες, στην περίπτωση που εκλεγεί, θα είναι και τα θέματα που αφορούν την τόνωση της αστυνομίας σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.


Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Τριανταφυλλάκης, την Κυριακή 02 Ιουνίου 2024, υποδέχτηκε στο γραφείο του τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή, οι δύο άνδρες συνομίλησαν σχετικά με τα διαχρονικά προβλήματα που παρατηρούνται έντονα τόσο σε επίπεδο Δήμου Ξηρομέρου όσο και Περιφέρειας. Ο Δήμαρχος έθιξε το θέμα της συμμετοχής σε δραστηριότητες και λειτουργίες στο πλαίσιο του μέτρου για τα δίκτυα πόλεων τα οποία είναι σημαντικά για τη διασφάλιση δομημένης, διαρκούς και πολύπλευρης συνεργασίας, συμβάλλοντας κατά συνέπεια στη βελτίωση του επιπέδου ζωής των Δημοτών.
Περαιτέρω ο κ. Τριανατφυλλάκης έθιξε το στόχο της Δημοτικής Αρχής, που είναι να δημιουργήσει ένα ζωντανό και ανθεκτικό Δήμο αξιοποιώντας κρίσιμα συγκριτικά πλεονεκτήματα, μέσα από την Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, με πρώτο βήμα την πιστοποίηση του Δήμου που θα αποτελέσει το επιστέγασμα μιας προσπάθειας με απτά αποτελέσματα.
Σε όλα τα παραπάνω θέματα, ζήτησε και τη συνεργασία του υποψήφιου Ευρωβουλευτή με το ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Καλλιακμάνη, στην περίπτωση που εκλεγεί και είναι ένας από τους εκπροσώπους μας στο Ευρωκοινοβούλιο.    


Ο κ. Καλλιακμάνης έθιξε επίσης την αντιμετώπιση της ακρίβειας, το μεταναστευτικό, αλλά και την κλιματική κρίση που τόσο έντονα πλέον επηρεάζει την καθημερινότητα όλων μας.
Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Κώστας Μπαμπούρης Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γεράσιμος Μαλούσης Πρόεδρος Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου, ο Παρασκευάς Μακρής πρώην τραπεζικός με προσφορά στα κοινά, και ο Γιώργος Νικολόπουλος υπάλληλος εισαγγελίας Αγρινίου.


  Ο Γεώργιος Καλλιακμάνης γεννήθηκε το 1968 στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας. Είναι πατέρας τριών παιδιών. Υπηρετεί ως αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας από το 1995 και μέχρι σήμερα είναι αξιωματικός στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Το 2005 προήχθη στον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου και το 2009 προήχθη στον βαθμό του Υπαστυνόμου Β’, μετά την εισαγωγή του στο τμήμα επιμόρφωσης μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων, με προαγωγικές εξετάσεις 2ος στα 180 άτομα. Έχει πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Από πολύ νωρίς άρχισε και η ενασχόληση του με τα κοινά. Σήμερα είναι Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Αντιπρόεδρος Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της ΠΟΑΣΥ. Ως εκλεγμένος στο Δ.Σ της ΠΟΑΣΥ, ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση, με αποτέλεσμα την καλυτέρευση των συνθηκών εργασίας των Αστυνομικών τόσο της περιφέρειάς του, όσο και γενικότερα όλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. Παράλληλα, προώθησε δράσεις που ενίσχυσαν το κύρος της ΕΛ.ΑΣ. και συνέβαλαν τα μέγιστα στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στον πολίτη. Το 2003 βραβεύτηκε για το έργο του ως αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στους τομείς της εμπορίας ανθρώπων και της παράτυπης μετανάστευσης από τον τότε Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Thomas Miller. Έχει αναπτύξει πλούσια κοινωνική και πολιτιστική δράση. Συμμετέχει ενεργά στην εκστρατεία για τον επαναπατρισμό των γλυπτών του Παρθενώνα. Tο ημερολόγιο για το 2024 που δημιούργησε σε συνεργασία με την Γυναικεία Οργάνωση της Οικογένειας AHEPA «DAUGHTERS OF PENELOPE» πραγματεύεται αυτό το μείζον θέμα.

1 σχόλιο:

  1. Όλοι είναι άνθρωποι του δημάρχου με εξαίρεση τον κύριο Καλλιακμάνη και τον κύριο Νικολόπουλο. Οι άλλοι τρεις Μπαμπούρης, Μαλούσης και Μακρής στο στενό τιμ του δημάρχου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο