Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Ηχηρή παρέμβαση του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη στην κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας (βίντεο).

 

Ηχηρή παρέμβαση του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη στην κοινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας χθες Πέμπτη 30 Μαΐου στο Αγρίνιο, με αντικείμενο τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ειδικότερα μικρούς Δήμους με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Δήμου Ξηρομέρου (μεγάλος σε γεωγραφική έκταση, πολλούς διάσπαρτους οικισμούς, χωρίς αστικό ιστό, ορεινός και παραθαλάσσιος, αγροκτηνοτροφικός κ.λπ)......
Ο Δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης, στη σύντομη και μεστή παρέμβαση του, έθεσε όλα τα θέματα που απασχολούν τον Δήμο Ξηρομέρου.
Η συνεδρίαση της ΚΕΔΕ φιλοξενήθηκε στο Αγρίνιο με οικοδεσπότη τον Β' Αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου, παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημάρχου Μενεμένης-Αμπελοκήπων, κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, του Προέδρου της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Αθανάσιου Παπαδόπουλου και Δημάρχων απ' όλη την Ελλάδα, όπως ο Δήμαρχος του πρώτου Δήμου της χώρας του Δήμου Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα.
Το συμπέρασμα της κοινής συνεδρίασης, είναι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει θέσει ένα σαφές διεκδικητικό πλαίσιο προς το Κεντρικό Κράτος και πιέζει και θα πιέσει ακόμα περισσότερο για την ικανοποίηση του.
Το πρόβλημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης περιγράφεται στην φράση: «Θέλουμε γενναία αύξηση των οικονομικών πόρων και να σταματήσει η υποχρηματοδότηση των Δήμων για να ανταποκριθούμε στις ολοένα και αυξημένες αρμοδιότητες των Δήμων. Θέλουμε στελέχωση των Δήμων με προσωπικό και ιδιαίτερα υψηλών προσόντων. Θέλουμε στήριξη των Δήμων στο ενεργειακό κόστος και συμμετοχή των Δήμων στα οφέλη των ΑΠΕ».

Δείτε παρακάτω το βίντεο της ουσιώδους παρέμβασης του Δημάρχου Ξηρομέρου Γιάννη Τριανταφυλλάκη και εδώ το βίντεο απ' όλη την συνεδρίαση.





mytikaspress.

7 σχόλια:

  1. Ηχηρή παρέμβαση. Μας κούφανε πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τα είπε, περιττό να αναφέρετε στα παλιά... Ας συγκεντρωθεί στο τώρα. Είναι εκεί για να διεκδικεί ως ισότιμο μέλος της ΚΕΔΕ κ όχι ως θύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έμειναν με το στόμα ανοικτό ο άνθρωπος δε παίζετε θα φύγει από το δήμο για ψηλότερα κ θα κλαίμε άμα έρθει η συμωρεια νταλτον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν πάει πουθενά φίλε εδώ θα μείνει ο Γιάνναρος μέχρι τέλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο