Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

12ος Διαγωνισμός Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού από το Σύνδεσμο Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου. -Έναρξη Διαγωνισμού 21/6/2024.


       Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου | Σ.Π.Ε.Κ. υπό την αιγίδα του Stelios Philanthropic Foundation προκηρύσσει τον 12ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού με θέμα “Παιδί… δικό μας… γράφουμε για τα παιδιά του πολέμου. Έναρξη Διαγωνισμού 21/6/2024. Λήξη Διαγωνισμού 30/8/2024. Ελεύθερη και Δωρεάν Συμμετοχή. Πρώτο Βραβείο: έκδοση βιβλίου. Δεύτερο Βραβείο: έκδοση eBook. Τρίτο Βραβείο: έκδοση audiobook. Διαβάστε προσεχτικά τις συνοδευτικές οδηγίες και στείλτε το απαιτούμενο υλικό στο email: info@cultural-association.org

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ελληνόφωνοι από Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια. Τα έργα που θα υποβληθούν πρέπει να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα – πανελλήνια δημοτική, ορθογραφημένα, επιμελημένα και δεν θα περιέχουν ανοίκειες ή υβριστικές εκφράσεις/ λέξεις ακρότητας, ρατσισμού, ναζισμού-φασισμού, εναντίον της ελευθερίας και δημοκρατίας.

Το έργο που υποβάλλεται θα είναι ενυπόγραφο, εμπνευσμένο από το θέμα του διαγωνισμού και αυστηρά α) ποίημα 12-20 γραμμών (90-150 λέξεων) ή β) πεζόμορφος στοχασμός σε κείμενο 16-23 γραμμών (250-370 λέξεων), με γραμματοσειρά Calibri ή Times New Roman, μέγεθος 12, με διάστημα γραμμών 1,0, αποθηκευμένα σε αρχείο word text. Θα συνοδεύεται στο ίδιο αρχείο word από ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα του συμμετέχοντα (παράγραφος 70 λέξεων με ροή κειμένου: όνομα, επίθετο, ηλικία, καταγωγή, τόπος κατοικίας, σπουδές, εργασία, email επικοινωνίας, τηλέφωνο επικοινωνίας). Επίσης θα κατατεθεί μια ατομική φωτογραφία υψηλής ευκρίνειας του γράφοντα σε ξεχωριστό αρχείο jpg.

Το έργο πρέπει να είναι ανέκδοτο και να έχει γραφτεί αποκλειστικά για τον 12ο Διαγωνισμό Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου και να μην έχει υποβληθεί σε άλλο Διαγωνισμό σε Ελλάδα, Κύπρο, Ομογένεια και να μην έχει ενταχθεί σε άλλη Ανθολογία. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλει μόνον ένα έργο και να είναι αυθεντικά δικό του.

Οι διαγωνιζόμενοι στέλνουν το ανωτέρω αναφερόμενο υλικό με το οποίο συμμετέχουν έως 30/8/2024, με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@cultural-association.org, υπόψη της Κριτικής Επιτροπής, με θέμα 12ος Διαγωνισμός Ποίησης και Πεζόμορφου Στοχασμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου “Παιδί… δικό μας… γράφουμε για τα παιδιά του πολέμου“.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο