Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Ν. Φαρμάκης: Μοχλός ανάπτυξης για όλη τη Δυτική Στερεά Ελλάδα ο δρόμος Αγρίνιο - Καρπενήσι


Στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας μελέτης που αφορά την προτεινόμενη χάραξη για τον οδικό άξονα Αγρίνιο – Καρπενήσι παρευρέθηκε στο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας σήμερα Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και  παρακολούθησε την πρόταση της ομάδας εργασίας που προέκυψε έπειτα από συλλογή στοιχείων μελετών και κατασκευών του έργου.....

Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο οδικός άξονας Αγρίνιο – Καρπενήσι αποτελεί αναγκαιότητα, καθώς θα συνδέει το μεγαλύτερο αστικό κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας με τον ανατολικό άξονα της χώρας. «Πρόκειται για μια οδική σύνδεση που αποτελεί σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για όλη τη Δυτική Στερεά  Ελλάδα, πόσο μάλλον όταν από το 1997 αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκό Δικτύου Μεταφορών, που σημαίνει ότι είναι αναγνωρισμένη η αξία του για τις διασυνδεδεμένες  μεταφορές, ιδιαίτερα το μέρος που περιλαμβάνει και το Πλατυγιάλι».

Ο κ. Φαρμάκης συνεχάρη τα μέλη της ομάδας εργασίας για το πόρισμα που παρουσίασαν, τονίζοντας ότι «με σοβαρή τεκμηρίωση και ενότητα θα συνεχιστεί η διεκδίκηση έως ότου αυτός ο δρόμος αποτελέσει προτεραιότητα».

 

·         Η δήλωση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδα, Νεκτάριου Φαρμάκη, στον σύνδεσμο:  https://youtu.be/lB99peYkGCI

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο