Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ


Όπως είναι γνωστό είχε ζητηθεί συνάντηση αντιπροσωπίας συμβασιούχων με το ΚΚΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, το απόγευμα, γιατί είναι γνωστό πως το ΚΚΕ και στηρίζει και συζητάει με εργαζόμενους που παλεύουν για τα δικαιώματά τους.....

Ωστόσο θέλουμε να τονίσουμε τα εξής: το πρωί της ίδιας μέρας ορισμένοι εργαζόμενοι απ’ αυτούς που συμμετείχαν έξω από το δημαρχείο ανάρτησαν πανό με συνθήματα «Ενάντια στους εργαζόμενους η Λαϊκή Συσπείρωση της Πάτρας» και «Η έπαρση του 56% μας δείχνει το δρόμο προς την ανεργία». Εκεί για να εκφράσουν την δήθεν «συμπαράστασή» τους και να καταγγείλουν με ψέματα τη Δημοτική Αρχή βρέθηκαν ο επικεφαλής της φιλοκυβερνητικής παράταξης κ. Σβόλης και δημοτικοί του σύμβουλοι, ενώ τη στήριξή του εξέφρασε και ο κ. Ψωμάς.

Οι εργαζόμενοι και ο πατραϊκός λαός ξέρουν πολύ καλά πως ότι κέρδισαν οι εργαζόμενοι σε διάφορους κλάδους και μεγάλες επιχειρήσεις το κέρδισαν με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές. Γνωρίζουν καλά ότι η Δημοτική Αρχή της Πάτρας και το ΚΚΕ, αλλά και όσοι συμπορεύονται μαζί τους πρωτοστατούν στην οργάνωση της απεργίας στις 17 Απρίλη, βρίσκονται μπροστά στις διεκδικήσεις των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για υπογραφή ΣΣΕ, κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων σε Υγεία, Παιδεία, ΟΤΑ.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:


-Έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Πατρέων για την κάλυψη της μισθοδοσίας και της ασφάλισης των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ που παραμένουν στο Δήμο με δικαστικές αποφάσεις


-Εδώ και τώρα να δοθεί η χρηματοδότηση που δικαιούται ο Δήμος Πατρέων, καθώς και τα παρακρατηθέντα


-Άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων του δήμου μέσω ΑΣΕΠ, μοριοδότηση όλων όσων εργάστηκαν στο Δήμο (μέσω ΟΑΕΔ κλπ.) και απέκτησαν εμπειρία.


-Να καταργηθεί ο νόμος που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.


-Μισθός και δικαιώματα, σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ανάλογα με την ειδικότητα των συμβασιούχων μέσω προγραμμάτων.


Καλούμε τον πατραϊκό λαό να στηρίξει την κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής αύριο 11 Απρίλη 10:00πμ μπροστά από το Δημαρχείο και τη Δευτέρα στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο