Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Σε μεγάλη άνοδο η έκδοση οικοδομικών αδειών για τουριστικά καταλύματα εντός του Μύτικα και στην ευρύτερη κοντινή περιοχή.

 

Σύμφωνα με στοιχεία από το ΔΙΑΥΓΕΙΑ του ΤΕΕ Αιτ/νίας, σε μεγάλη άνοδο βρίσκεται η έκδοση οικοδομικών αδειών για τουριστικά καταλύματα εντός του Μύτικα και στην ευρύτερη κοντινή περιοχή. Πάρα πολλές οικοδομές ετοιμάζονται να ξεκινήσουν και να προστεθούν σε αυτές που ήδη εκτελούνται και έχουν κατεύθυνση την δημιουργία τουριστικών καταλυμάτων......
Πάρα πολλοί συμπατριώτες μας επενδύουν στον τουρισμό και πάρα πολλοί ακόμα γνωρίζουμε ότι ετοιμάζουν τις δικές τους επενδύσεις.
Το μέλλον του Μύτικα και όλης της παράκτιας διαδρομής Αστακός - Μύτικας - Πάλαιρος - Πογωνιά, είναι ο τουριστικός τομέας. Άλλωστε αυτό έχει καθοριστεί με αλλεπάλληλες αποφάσεις των τέως Νομαρχιακών Συμβουλίων Αιτ/νίας.
Το παράκτιο αυτό μέτωπο, ενιαίο τουριστικά με τα απαράμιλλής ομορφιάς νησιά των Καλάμου - Καστού - Μεγανησίου - Ατόκου - Φερμίκουλα - Αρκούδι και Λευκάδας (κλειστό αρχιπέλαγος Ιονίου), προορίζεται για τουριστική ανάπτυξη και ζητούμενο ήταν πάντα, οι ιχθυοκαλλιέργειες να συγκεντρωθούν Νότια και Δυτικά των Εχινάδων Νήσων στην ανοικτή θάλασσα (ιχθυοκαλλιεργητικό πάρκο).
Το συγκεκριμένο παράκτιο μέτωπο της Αιτ/νίας, ποτέ δεν περιλαμβάνονταν στον σχεδιασμό για δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ), το ίδιο και ο Κάλαμος (άκου τρέλα..., φτιάχνουν σε 595 στρέμματα θάλασσας, Π.Ο.Α.Υ στο παραδεισένιο Κάλαμο!!!).
Κάποια τοπικά συμφέροντα λίγων ανθρώπων, μονίμως επιδοτούμενα και δανειοδοτούμενα, εκ Αγρινίου ορμώμενα, επέβαλλαν να γίνει Π.Ο.Α.Υ πάνω στις ομορφότερες ακτές του νομού Αιτ/νίας, σε ένα σχεδιασμό που καταρρίπτει την λογική. Είναι μία τρέλα να θες να καταστρέψεις κάτι τόσο όμορφο, που μέσω του τουρισμού θα φέρει πολλαπλάσια οφέλη από τις ιχθυοκαλλιέργειες και θα κρατήσει το φυσικό κάλλος, για να μπορείς να το πουλάς στους τουρίστες.
Επίσης η τουριστική ανάπτυξη θα αναστρέψει το δημογραφικό πρόβλημα, όπως συνέβη στην γειτονική Δ.Ε. Παλαίρου και θα δώσει προστιθέμενη αξία στα πολλά και ποιοτικά αγροκτηνοτροφικά προϊόντα που παράγει η ενδοχώρα του Δήμου Ξηρομέρου, στηρίζοντας έτσι και τον άλλο σημαντικό τομέα του τόπου μας, τον αγροκτηνοτροφικό, που μπορεί να συνδυαστεί χωρίς κανένα πρόβλημα με τον τουρισμό.

1 σχόλιο:

  1. Ειναι αληθεια. Το πρωτο που πρεπει να κοιταξουμε ειναι το περιβάλλον.
    ο κολπος ειναι κλειστος κ δεν υπαρχουν ''μελτεμια'' ωστε να ανανεώνονται τα νερα.
    Η ΥΠΕΡ ΔΟΜΗΣΗ θα φερει γρήγορα κ προβληματα με το νερο κ το ρευμα.
    Απο τωρα πρέπει να δρασουν αυτες οι παράκτιες περιοχες του ΙΟΝΙΟΥ κ να μην περιμενουν τιποτα απο Αγρινιο-Μεσολογγι-Βονιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο