Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ


Με μια σειρά από δηλώσεις οι αιρετοί του Μεσολογγίου, από την συμπολίτευση, αλλά και την αντιπολίτευση, εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την στάση των κυβερνητικών βουλευτών απέναντι στη πόλη για το Πρωτοδικείο.....


Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, ήτοι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι να κατηγορούνται ότι δεν ασχολούνται και δεν διεκδικούν για λογαριασμό της πόλης παρότι αυτό προστάζει ο θεσμικός τους ρόλος. Ωστόσο παρότι στα μεσοδιαστήματα αυτό είναι η κυρίαρχη άποψη των Μεσολογγιτών όταν έρχεται η ώρα της κάλπης αποδεικνύεται ότι έχουν κοντή μνήμη. Αφού οι περισσότεροι εξ όσων κατηγορούνται για αδιαφορία εν τέλει καταφέρνουν να υφαρπάξουν την ψήφο χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.

Σήμερα το απόγευμα ο δήμαρχος Σπύρος Διαμαντόπουλος από το Περιφερειακό Συμβούλιο στην τρίλεπτη τοποθέτησή του μεταξύ άλλων εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για το ότι «δεν βλέπει τους εκλεγμένους βουλευτές να είναι παρόντες ούτε στο δημοτικό, ούτε στο περιφερειακό συμβούλιο. «Θα έπρεπε να είναι μπροστάρηδες», είπε.

Στην ίδια γραμμή, σε ότι αφορά τους βουλευτές, κινήθηκαν χτες και οι Κώστας Λύρος και Σπύρος Βασιλείου που διερωτήθηκαν εμφατικά γιατί δεν παίρνουν θέση οι βουλευτές. Μάλιστα οι δύο τελευταίοι το προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω μιλώντας και για πρώην υπουργούς βάζοντας σαφώς στο κάδρο τον Σπήλιο Λιβανό ο οποίος ως γνωστόν έχει στενές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου. Σημειωτέον ότι όλοι προέρχονται από την κυβερνητική παράταξη...


Μ. Σαλμάς και Κ. Καραγκούνης είναι παντελώς άφαντοι, όπως τονίζουν οι Μεσολογγίτες, αιρετοί και μη, ενώ και ο Θ. Παπαθανάσης που εξέδωσε ένα δελτίο Τύπου πριν λίγες μέρες περισσότερο μπέρδεψε την κατάσταση αναφέροντας ότι τα δύο Πρωτοδικεία διατηρούνται. «Το μόνο που έχουμε μέχρι στιγμής είναι ότι αναβαθμίζεται, από το πουθενά, το Ειρηνοδικείο Ναυπάκτου», έλεγε σήμερα με νόημα υποψήφιος δήμαρχος του Μεσολογγίου σε συνεργάτη της ΑΙΧΜΗΣ.


Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη και ουδείς γνωρίζει τι ενέργειες και επαφές έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα από πλευράς Μεσολογγίου. Το μόνο σίγουρο είναι πως εάν, ω μη γένοιτο, υλοποιηθούν τα σχέδια της κυβέρνησης το Μεσολόγγι γίνεται και με τη βούλα χωριό και υφίσταται ανυπολόγιστη ζημιά. Το αρχαιότερο και ένα από τα μεγαλύτερα Πρωτοδικεία της χώρας να καταργείται και να παραμένουν άλλα, είναι ένα άνευ προηγουμένου θεσμικό ολίσθημα και μια ταφόπλακα. Το λυπηρό είναι πως δεν φαίνεται να το έχουν αντιληφθεί και κάποιοι μεγαλοσχήμονες εντός των τειχών που βάζουν στο ίδιο τσουβάλι τους θεσμούς, τη δικαιοσύνη και το κύρος μιας ιστορικής πόλης και πρωτεύουσας με την ανάπτυξη του λιμανιού! Πράγματα πρωτοφανή και εγκληματικά.


aixmi-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο