Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ: "ΚΕ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ"


Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Ευχόμαστε το νέος έτος να Σας χαρίζει υγεία και δύναμη για το πολύ δύσκολο έργο σας......

Είναι γνωστό σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο ότι η ιστορία ούτε παραγράφεται ούτε μπορεί να αγνοείται. Και είναι γνωστή η μεγάλη ιστορία της πόλης μας και η ανεπανάληπτη ομόφωνη θυσία της, μοναδική στην παγκόσμια ιστορία που αποτελεί παράδειγμα για όλους τους λαούς.


Σ’ αυτή τη μοναδικότητα της ιστορίας του Μεσολογγίου αναφερθήκατε κατά την ομιλία Σας στο Κογκρέσο της Αμερικής, η οποία προκάλεσε σχόλια από εκπροσώπους πολλών Κυβερνήσεων.


Αλλά αυτή η ιστορική πόλη είναι και η μοναδική στη χώρα μας με μεγάλη προσφορά κατά τα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς.


Προσφορά στην παιδεία, στη δημοσιογραφία, στο φιλελληνισμό, στη ναυτοσύνη και κυρίως στη δικαιοσύνη με τη λειτουργία του Δικαστηρίου των Εκκλήτων (σημερινό Εφετείο) και του Λαοδικείου (θαλάσσιο Δικαστήριο).


Αλλά και μετά την απελευθέρωση της πατρίδος μας σ’ αυτή την πόλη ιδρύθηκε το ΠΡΩΤΟ Πρωτοδικείο της χώρας το οποίο λειτουργεί με επιτυχία μέχρι σήμερα, με ιστορία περίπου 200 χρόνων.


Σ’ αυτόν τον πολύ μεγάλο νομό με τις ιδιαίτερες συνθήκες, φρόνιμο είναι να μη γίνει καμία αναδιάρθρωση στις υπάρχουσες δομές της δικαιοσύνης και αυτό επιβάλλει η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και ιδίως αυτών που κατοικούν σε δύσβατες περιοχές.


Σε κάθε άλλη περίπτωση το ιστορικό Πρωτοδικείο Ι.Π. Μεσολογγίου, που είναι συνέχεια όλων των βαθμίδων δικαιοσύνης που λειτούργησαν κατά την επανάσταση και το οποίο έχει έδρα την πρωτεύουσα του Νομού, πρέπει να είναι το κεντρικό Πρωτοδικείο.


Μια ευνομούμενη πολιτεία πρέπει να σέβεται την ιστορία και τους θεσμούς, να εφαρμόζει το δίκαιο και την αξιοκρατία.


Κύριε Πρωθυπουργέ


Η Ι.Π. Μεσολογγίου, η Πόλη των Ελεύθερων Πολιορκημένων, το Παγκόσμιο Σύμβολο της Ελευθερίας, περιμένει την παρέμβασή Σας, ώστε να σταματήσει η διαφαινόμενη καταπάτηση της ιστορίας, των θεσμών, του δικαίου και της αξιοκρατίας.


Πιστεύουμε ότι είναι μεγάλο το χρέος της Πολιτείας προς τους Ελεύθερους Πολιορκημένους, που με τη θυσία τους απελευθερώθηκε η πατρίδα μας και απολαμβάνουμε σήμερα όλοι αυτό το αγαθό της ελευθερίας.


Παρακαλούμε με την παρέμβασή Σας να σταματήσουν οι συνεχείς αδικίες που υφίσταται αυτή η πόλη της θυσίας και της προσφοράς, από οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, που εφαρμόζουν «το δίκαιο του ισχυρότερου» αλλά και οι πελατειακές σχέσεις που ταλανίζουν επί πολλές δεκαετίες την πατρίδα μας.


Με την ελπίδα ότι σύντομα θα δοθεί η σωστή λύση, όπως επιτάσσει η ιστορία και οι θεσμοί


Σας ευχαριστούμε


Ι.Π. Μεσολογγίου 22/01/2024


Για το


ΦΟΡΕΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


«Κίνημα Πολιτών» Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


Η Διοικούσα Επιτροπή


Λάμπρος Φλώρος, τηλ. 6979713044

Σταμάτης Κατσαβός, τηλ. 6944686250

Κώστας Σιάμος, τηλ. 6953064016


aixmi-news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο