Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Αναστάτωση στους δικηγόρους – δικαστικούς υπαλλήλους του Αγρινίου για το Πρωτοδικείο

Έκτακτη γενική συνέλευση αύριο Παρασκευή


Ιδιαίτερα αρνητικές, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οι εξελίξεις στο θέμα του νέου δικαστικού χάρτη και της δημιουργίας κεντρικού Πρωτοδικείου στην Αιτωλοακαρνανία, με βάση το σχέδιο νομού του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο να σημειωθεί πως δεν έχει τεθεί ακόμη σε διαβούλευση.....


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι φορείς του Αγρινίου δεν έχουν λάβει καμία διαβεβαίωση, αντιθέτως μάλιστα το κλίμα φαίνεται πως είναι αρνητικό σχετικά με την διατήρηση των Πρωτοδικείων Αγρινίου και Μεσολογγίου. Η λύση που φαίνεται πως προκρίνεται είναι  της ίδρυσης κεντρικού Πρωτοδικείου στο Μεσολόγγι και υποβάθμισης – μετατροπής του Πρωτοδικείου Αγρινίου σε περιφερειακό.



Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από τα αποτελέσματα συνάντησης, που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχαν σήμερα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης οι δήμαρχοι Αγρινίου και Θέρμου και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου Δημ. Νικάκης, με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.


Νομικοί κύκλοι  αλλά και φορείς του Αγρινίου κάνουν λόγο για πρωτοφανή εξέλιξη τονίζοντας μεταξύ άλλων πως δεν είναι δυνατόν αλλού να βρίσκεται η έδρα του Εφετείου και αλλού η έδρα του κεντρικού Πρωτοδικείου. Επισημαίνουν ακόμη πως τα επιχειρήματα υπέρ του Αγρινίου είναι πολλά και «συντριπτικά» και είναι αδιανόητο να μην λαμβάνονται υπόψιν.


Υπό αυτό το πρίσμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία η αυριανή έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου που θα λάβει χώρα στη 1:00 το μεσημέρι μετά την κοπή πίτας του Συλλόγου στο δικαστικό Μέγαρο. Στο όδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δικαστικοί υπάλληλοι , που σε συνεννόηση με τον δικηγορικό σύλλογο, αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους.


agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο