Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Ψήφισμα του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας ενάντια στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου.


Την εναντίωσή του στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Βόνιτσας εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ακτίου – Βόνιτσας με ομόφωνη απόφασή του..... Η επικείμενη οριζόντια κατάργηση των Ειρηνοδικείων σε όλη χώρα με την ενοποίηση των Ειρηνοδικών με τους Πρωτοδίκες προκαλεί αντιδράσεις καθώς κανένα Ειρηνοδικείο δεν πρόκειται να μείνει ως έχει, αν και σε κάποιες περιπτώσεις η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης φέρεται να παρέχει διαβεβαιώσεις για διατήρηση κάποιων Ειρηνοδικείων με τη μορφή “περιφερειακού Πρωτοδικείου”.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας σε περίπτωση που το Υπουργείο επιμείνει στο σχέδιό του ζητά οι αρμοδιότητες του Ειρηνοδικείου να περάσουν λόγω εγγύτητας στο Πρωτοδικείο της Λευκάδας και όχι του Αγρινίου.

Aναλυτικά το ψήφισμα του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας :

1. Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ακτίου Βόνιτσας αντιτίθεται στην επικείμενη κατάργηση του Ειρηνοδικείου Βόνιτσας, για τους κάτωθι λόγους:

Θα υπάρχει επιβράδυνση απονομής της δικαιοσύνης.

Η περιοχή μας είναι αναπτυσσόμενη τουριστικά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγαλύτερες και περισσότερες υποθέσεις οι οποίες θα εισάγονται στα Ειρηνοδικεία.

Λόγω της μεγάλης γεωγραφικής περιοχής την οποία καλύπτει το Ειρηνοδικείο Βόνιτσας, που καλύπτει τρεις Δήμους με ένα τμήμα νησιωτικό (Ακτίου Βόνιτσας, ένα τμήμα του Δήμου Αλυζίας, Κάλαμο & Καστό), θα είναι ιδιαίτερα δυσχερής η μετακίνηση των πολιτών στη νέα προτεινομένη έδρα του Πρωτοδικείου στην Λευκάδα.

2. Σε περίπτωση που εφαρμοστεί το σχέδιο νόμου που αφορά τη χωροταξική αναδιάρθρωση του δικαστικού χάρτη της Ελλάδος, προτείνουμε την υπαγωγή των αρμοδιοτήτων του καταργημένου Ειρηνοδικείου μας στο Πρωτοδικείο Λευκάδας.

3. Η παρούσα απόφαση να κοινοποιηθεί σε όλους τους βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας για περαιτέρω ενέργειες.


agrinioculture

3 σχόλια:

  1. Έτσι να γινουμαι χωριό. Να τα κλείσετε όλα.Θα μας έχουν εκεί στην Λευκάδα στο πέρα δώθε.Καημένη Βόνιτσα .Ας πρόσεχες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΗΤΑΝ ΚΛΕΙΣΤΟ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΓΛΙΤΩΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΑΓΡΙΝΙΟ .ΣΩΣΤΑ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΚΥΡΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΠΡΩΙ 506 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΡΧΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΛΠ ΥΠΑΛΛΗΛΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥΣ . ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ . ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΝΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ . ΑΛΞΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ . ΕΓΩ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΠΗΓΑ 3-4 ΦΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια χαρά λειτουργούσε πατριώτη.Εγώ προσωπικά είχα πάρα πολύ καλή εξυπηρέτηση. Στο τέλος ο πολίτης θα έχει την Οικονομική επιβάρυνση σε όλα.Μην το ξεχνάμε και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο