Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Σταρακά: «Η κυβέρνηση να ξεχάσει το λουκέτο στα δικαστήρια του Νομού Αιτωλοακαρνανίας»

 


      Κάθετα αντίθετη με την πρόθεση της κυβέρνησης για αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη της χώρας, δήλωσε η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Χριστίνα Σταρακά, μιλώντας χθες, από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, στο πλαίσιο παρέμβασης της.

Πιο συγκεκριμένα, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι η επαπειλούμενη πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης για κατάργηση συγκεκριμένων Εφετείων και συγχώνευση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το Εφετείο Δυτικής Στερεάς Ελλάδος, και τα Πρωτοδικεία Αγρινίου, Μεσολογγίου, «θα προκαλέσει αναταραχή στον χώρο της Δικαιοσύνης, προς ικανοποίηση των ιδεοληψιών της κυβέρνησης.»

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε την κυβέρνηση να  να ξεχάσει το λουκέτο στα δικαστήρια του Νομού. «Θα μείνουν ως έχουν.» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αφού υπενθύμισε πως «η ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών στο φυσικό τους δικαστή είναι συνταγματικό δικαίωμα», η κυρία Σταρακά σημείωσε ότι ενδεχόμενη κατάργηση τους θα δημιουργήσει προβλήματα στον Νομό Αιτωλοκαρνανίας, «τον μεγαλύτερο της Ελλάδας, αποτελούμενο σε μεγάλο μέρος του από ορεινό όγκο».

Συνεχίζοντας, η Χριστίνα Σταρακά υπογράμμισε τα αδιέξοδα των κυβερνητικών προτάσεων. «Οι ιδεοληπτικές εμμονές άλλωστε της κυβέρνησης συμβαδίζουν πλήρως με τις υποδείξεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, από την οποία εκπορεύονται οι σχετικές προτάσεις και η οποία ενδιαφέρεται μόνο για οικονομικά κριτήρια και κόψιμο δαπανών. Το πόρισμα της κυβέρνησης δεν αιτιολογεί επίσης για ποιο λόγο δεν υφίστανται σήμερα οι λόγοι που οδήγησαν στην ίδρυση των προς συγχώνευση ή κατάργηση δικαστηρίων.»

Αξιοσημείωτες μάλιστα θα είναι οι επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια κίνηση σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες. Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, «είναι προφανές ότι οποιαδήποτε κατάργηση θα καταστήσει το δικαστικό έργο δυσχερέστερο, επιβαρύνοντας πολίτες και δικηγόρους. Την ώρα μάλιστα που οι τελευταίοι δέχονται και τη φορολογική επίθεση με τον οριζόντιο κεφαλικό φόρο, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις για ακόμα χαμηλότερους φόρους.»

Υποκριτική εξάλλου, χαρακτήρισε τη στάση του Υπουργού Δικαιοσύνης στο συγεκριμένο ζήτημα. «Ο κ. Φλωρίδης, που δεσμευόταν δήθεν ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα που θα αιφνιδιάσει τις τοπικές κοινωνίες και χωρίς εξαντλητική διαβούλευση, δοξάζεται κρυπτόμενος πίσω από «πορίσματα» και «Επιτροπές», σημείωσε με νόημα.

Την ίδια στιγμή, η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας υπενθύμισε τη στάση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για το θέμα. «Έχουμε καλέσει την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης να μην θέσει την Δικαιοσύνη στην κλίνη του Προκρούστη, αλλά να εξασφαλίσει τα κονδύλια, τα οποία απαιτούνται για να μην ερημώσει η περιφέρεια.»

«Είμαι δίπλα σε όλους τους φορείς που υπερασπίζονται το δικαίωμα του πολίτη στην εξυπηρέτηση σε δικαστικές υποθέσεις, και απαιτούν τη διατήρηση του δικαστικού χάρτη στον Νομό μας ως έχει», είπε ολοκληρώνοντας η κυρία Σταρακά, και συμπλήρωσε ακόμα ότι θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για να μην περάσει το σχέδιο – λαιμητόμος του δικαστικού χάρτη της Περιφέρειας, προσκαλώντας ταυτόχρονα όλους τους πολίτες του Νομού να πράξουν το ίδιο.

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο