Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Σύναξη Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας

 


Το βράδυ της Τετάρτης 27ης Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο, σε πολυχώρο εστίασης η πρώτη συνάντηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού με φοιτητές, φοιτήτριες και αποφοίτους της εκκλησιαστικής Επαρχίας του......

Η χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση περιλάμβανε ομιλία από τον Πρωτοπρεσβύτερο Σπυρίδωνα Βασιλάκο, δείπνο και μουσικό πρόγραμμα.

Ο π. Σπυρίδων κατέθεσε σκέψεις για το πώς ο άνθρωπος μέσα στην Εκκλησία αναζητά τη ρίζα του, που είναι ο Θεός. Ο Βίκτωρ Ουγκώ έλεγε: «κράτα άθικτη τη ρίζα». Η ρίζα σαπίζει, όταν στο έδαφος της ζωής θάβουμε τα τάλαντά μας, τόνισε ο ομιλητής και συνέχισε λέγοντας, ότι ο άνθρωπος μπορεί να βρει τη ρίζα του αναζητώντας τη με το φως που είναι ο Χριστός. Η πνευματική ζωή μάς βοηθά να κρατήσουμε αυτό που είναι ο άνθρωπος ως εικόνα του Θεού, γιατί συνήθως χάνουμε αυτό που είμαστε και κρατάμε αυτό που έχουμε. Μέσα στην Αγία Γραφή, κάτω από την αλήθεια του Θεού, συναντάμε και την αλήθεια του ανθρώπου. Του ανθρώπου που είναι μυστήριο και θαύμα και όχι τραύμα. Του ανθρώπου που είναι πηγή και όχι πληγή, ανέφερε ο π. Σπυρίδων ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός μιλώντας από καρδιάς στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, τους ευχαρίστησε για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση της τοπικής μας Εκκλησίας να συμμετάσχουν στο εόρτιο αυτό βραδινό και να έχουν μια πρώτη επικοινωνία με τον Επίσκοπό τους. Εξέφρασε την επιθυμία του, αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί και να επεκταθεί και τόνισε μεταξύ άλλων, ότι: «Θέλω πραγματικά μία Εκκλησία που να κηρύττει την αγάπη του Χριστού, γιατί ο Χριστός αγάπησε τον άνθρωπο σε τέτοιο βαθμό, που θυσιάστηκε γι’ αυτόν. Και η Εκκλησία παιδιά μου, διαρκώς κηρύττει την σταυρική θυσία του Χριστού και τονίζει, ότι  η αληθινή αγάπη είναι αυτή που ξέρει να θυσιάζει και να θυσιάζεται.

Θέλω μία Εκκλησία ζωντανή που να αγκαλιάζει τους πάντες. Μια Εκκλησία που ο καθένας θα αισθάνεται ότι είναι ένα ενεργό μέλος. Και αν πήρα την πρωτοβουλία να σας καλέσω σήμερα εδώ, το έκανα γιατί ήθελα να σας πω, ότι έχετε χώρο και ρόλο μέσα στην Εκκλησία. Και κάποια στιγμή θα ήθελα να συζητήσουμε και να μου πείτε και εσείς πώς θέλετε την Εκκλησία, τον Επίσκοπό σας, τους Ιερείς, τις Ενορίες σας. Δεν περισσεύει κανείς μέσα στην Εκκλησία», τόνισε ο Σεβασμιώτατος και ολοκλήρωσε την ομιλία του προτρέποντας τα παιδιά να κρατήσουν την πίστη τους στον Χριστό. «Αυτό που μας ενώνει είναι η κοινή μας πίστη. Κρατήστε ζωντανή την πίστη σας στον Χριστό. Είναι σημαντικό να έχετε στην ψυχή σας μια φλόγα πίστης. Θα έρθει η στιγμή που αυτή η φλόγα θα σας δώσει τη δύναμη να αντέξετε, να υπομείνετε τις δοκιμασίες, να κρατηθείτε όρθιοι, ζωντανοί και ανεπηρέαστοι στη ζωή σας».

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από το μουσικό σχήμα Psaltério ensemble, που αποτελείται από την Μικαέλα Παπαχρυσάνθου (πιάνο – φωνή), τον Γιώργο Λιούλιο (κρουστά), τον Μάριο Μπακάλη (κλαρίνο) και τον Χρήστο Ζήση (ούτι – φωνή).

 

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες στον ακόλουθο σύνδεσμο   https://photos.app.goo.gl/ahZNaBxXyhJEuWno6

 

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας

της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο