Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Σε κλίμα συγκίνησης τιμήθηκε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος.



Τα παιδιά του παρέλαβαν το «Χρυσό Μετάλλιο» του Δήμου

 

Στη Δημοτική Πινακοθήκη Μεσολογγίου, σε μια λιτή αλλά συγκινητική εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023,  η τελετή απονομής του «Χρυσού Μεταλλίου» του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, μετά θάνατον, στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, μετά και  την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στην πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.



 

Παρουσία των μελών της οικογενείας του, ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος παρέδωσε στα δύο του παιδιά, τον Γιώργο και την Ελίζα το «Χρυσό Μετάλλιο». Ο Γιώργος Παπαδόπουλος παραλαμβάνοντας το  «Χρυσό Μετάλλιο» φανερά συγκινημένος  ανέφερε« είναι πολύ συγκινητικό για κάποιο παιδί, ακόμη και όταν φεύγει ο πατέρας του, να παρευρίσκεται σε μια εκδήλωση τέτοιας βαρύτητας και να παραλαμβάνει την ανώτατη διάκριση, όχι από μια «τυχαία» πόλη, αλλά από την Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου».

Ο Δήμαρχος, Κώστας Λύρος στο σύντομο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα τιμάμε τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, έναν άνθρωπο της προσφοράς, έναν άνθρωπο των αξιών, των γραμμάτων και του πνεύματος που άφησε δυσαναπλήρωτο κενό με το θάνατό του. Έναν άνθρωπο με αίσθηση σκοπού και επιδίωξης οραματισμών στη ζωή του που άφησε το αποτύπωμα του στην τοπική μας κοινωνία. Ένα από τα πιο δραστήρια  ιδρυτικά μέλη του  Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου της Ι.Π Μεσολογγίου ,αλλά και  του  Λαογραφικού Μουσείου  της πόλης  μας!

 Το παράδειγμα της ζωής και της προσφοράς του μας καλεί να εργαζόμαστε συνετά και εντατικά για να φέρνουμε στο φως τις αξίες αυτού του πολιτισμού και να τον μεταλαμπαδεύσουμε στις επόμενες γενιές. Έχουμε υποχρέωση να διατηρήσουμε ατόφια τη βαριά ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά και τις αξίες του τόπου μας».










 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο