Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Η νέα 5ετής δημοτική περίοδος, ξεκινά την Πρωτοχρονιά 1-1-2024. Ζητούμενο η συνέχιση του θετικού έργου... δουλειά... δουλειά... δουλειά..., με ορθές πολιτικές επιλογές, αυτή είναι η συνταγή για να αλλάξει ο Δήμος Ξηρομέρου.


Πηγή φωτογραφιών https://mpampiini.blogspot.com
Ξεκινά την Πρωτοχρονιά 1-1-2024, η νέα 5ετής δημοτική περίοδος 2024-2028, με νέους και παλιούς δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης για τον Δήμο Ξηρομέρου, οι οποίοι θα κριθούν έμπρακτα από το έργο και τη παρουσία τους και όχι από αυθαίρετες προβλέψεις μελλοντολόγων και δημοσιολόγων......
Οι πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και του μετρήσιμου έργου και όχι του κουτσομπολιού και του καφενείου και καλό είναι να μην προτρέχουμε κάποιοι να κρίνουμε δημοτικούς συμβούλους και μάλιστα νεοεκλεγμένους για πρώτη φορά, που δεν έχουν δώσει δείγματα γραφής σε θέσεις ευθύνης. Η κρίση έρχεται για όλους από το έργο και όχι με την διαφήμιση, την προβολή και την αυτοανακήρυξη ή την ετεροανακήρυξη κάποιων ως ικανών στα λόγια ή στα κείμενα δημόσιας γραφής. Η ικανότητα αποδεικνύεται επί του πεδίου της εφαρμοσμένης πολιτικής και όχι επί λόγων και κειμένων.
Οι δημότες τον Οκτώβριο του 2023, με το συντριπτικό ποσοστό 62,73%, κατά κύριο λόγο ψήφισαν με θετική διάθεση, επιβραβεύοντας το έργο και τα πεπραγμένα της δημαρχίας Τριανταφυλλάκη. Αξιολόγησαν θετικά ότι είδαν στον Δήμαρχο Γιάννη Τριανταφυλλάκη και την ομάδα του όραμα, σχέδιο, δουλειά, χρηστή διοίκηση, μετρήσιμο έργο, αποτέλεσμα.
Άκουσαν και διάβασαν προεκλογικά συγκεκριμένο προγραμματικό λόγο, με συγκεκριμένο ρεαλιστικό σχέδιο, που εγγυάται την θετική πορεία της επόμενης 5ετίας, γι αυτό και υπερψηφίστηκε ο συνδυασμός του Γιάννη Τριανταφυλλάκη.
Κατά δευτερεύοντα λόγο, αποδοκίμασαν με την ψήφο τους την εναλλακτική πρόταση διοίκησης της παράταξης ''Νέα Μέρα - Καθαρά Χέρια'', η οποία ποτέ δεν τοποθετήθηκε πολιτικά και προγραμματικά, δεν παρουσίασε όραμα και σχέδιο για τον τόπο, έπεφτε από γκάφα σε γκάφα με ανθρώπους που αναγκαστικά βρέθηκαν μαζί, έγινε έρμαιο προσωπικών στρατηγικών μεμονωμένων υποψηφίων, οι οποίοι αρθογραφούσαν και δημοσιογραφούσαν ασύστολα με δικές τους θέσεις και απόψεις, υποσκελίζοντας τον επικεφαλής της παράταξης. Οι υποψήφιοι δημοτικοί της σύμβουλοι που ήταν εκλεγμένοι, αν δεν απουσίαζαν από τα δημοτικά συμβούλια την περίοδο 2019-2023 (το σύνηθες), ασκούσαν αντιπολίτευση αστεία έως τραγική και καταψήφιζαν πράγματα αυτονόητα θετικά.
Προς επιβεβαίωση όλων των παραπάνω, το μπάχαλο στη συγκεκριμένη παράταξη συνεχίστηκε και μετεκλογικά, με τον επικεφαλής κ. Αλέξανδρο Σάββα, 4 ημέρες μετά τις εκλογές να παραιτείται για κάποιους άγνωστους προσωπικούς λόγους, χωρίς να νιώθει την ανάγκη να πει τίποτα περισσότερο (δείτε εδώ), ενώ ο ίδιος ζήτησε από τους πολίτες να τον εκλέξουν για Δήμαρχο Ξηρομέρου και έπεισε και πίεσε ανθρώπους να πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτια του (γενικό και τοπικά).
Σαν να μην έφθανε αυτό, μετά από λιγότερο από ένα μήνα, παραιτήθηκε και ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της παράταξης κ. Αποστόλης Πανταζής, πάλι χωρίς επαρκείς πολιτικές εξηγήσεις, ο οποίος παραμένει στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητος (δείτε εδώ).
Δηλαδή στη περίπτωση της παράταξης ''Νέα Μέρα - Καθαρά Χέρια'', έγινε κάτι παράδοξο, Καπετάνιος και Α' Μηχανικός εγκατάλειψαν πρώτοι - πρώτοι το καράβι, χωρίς πολλά πολλά και χωρίς επαρκείς εξηγήσεις, πράγματα πολιτικά ακατανόητα που δεν συνηθίζονται. Ταυτόχρονα διάφορα στελέχη από εδώ και από εκεί λένε τα δικά τους, παρουσιάζοντας πολιτική αμνησία, σαν να μην ήταν οι ίδιοι υποψήφιοι και συμμέτοχοι στο γίγνεσθαι αυτού του συνδυασμού καθ' όλη τη προεκλογική περίοδο και σαν να μην έχουν καμία ευθύνη για την σημερινή εικόνα της παράταξης, η οποία είναι τραγική και σήμερα δεν ξέρουμε ποιος είναι ο επικεφαλής και αυτό ακόμη, αν η παράταξη θα εξακολουθήσει την ύπαρξη της στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως οι ίδιοι ομολογούν και όχι εμείς!
Από την κατάσταση του Δήμου Ξηρομέρου τον Σεπτέμβριο του 2019, μετά από 4 περίπου χρόνια διοίκησης Τριανταφυλλάκη και ''ΞΗΡΟΜΕΡΟ - ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ'', όλοι βλέπουν και αντιλαμβάνονται, ότι υπήρξε μία θετική πορεία, μία σαφής βελτίωση και μία πρόοδος σε όλους τους τομείς, με τα οικονομικά σε τίποτα να θυμίζουν το χάος και τη διάλυση του Σεπτεμβρίου 2019.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν λάθη και παραλείψεις, ούτε ότι λύθηκαν όλα και πάντα πρέπει να υπάρχει ανατροφοδότηση και σύνδεση με την κοινωνία των πολιτών, ανοιχτά μάτια, ανοιχτά αυτιά και νους, για να γίνονται διορθωτικές κινήσεις και παρεμβάσεις όπου απαιτείται.
Η ανάταξη του Δήμου Ξηρομέρου, είναι ένας διαρκής και ανηφορικός δρόμος, η οποία ΟΦΕΙΛΕΙ να συνεχιστεί και για τα επόμενα 5 χρόνια, όμως ξεκινώντας από πολύ καλύτερη αφετηρία, από την βομβαρδισμένη αφετηρία του Σεπτεμβρίου 2019, όπου ο Δήμος παραδόθηκε χρεοκοπημένος.
Τα επόμενα 5 χρόνια θα πρέπει οι χρηματοδοτήσεις ρεκόρ περί τα 30 εκατομμύρια ευρώ που πέτυχε ως τώρα η διοίκηση Τριανταφυλλάκη, να δημοπρατηθούν και να γίνουν έργα. Παράλληλα, με τις πολλές μελέτες που εκπονήθηκαν επί της νυν διοίκησης, πρέπει να συνεχίσουν να έρχονται νέες πλούσιες χρηματοδοτήσεις στα Ταμεία του Δήμου, με την ίδια επιτυχία και αποτελεσματικότητα της περιόδου 2019-2023. Αυτό θα οδηγήσει στο ζητούμενο της ανάπτυξης, που με την σειρά της θα κρατήσει νέο κόσμο στη περιοχή, για να σταματήσει η δημογραφική αιμορραγία, η οποία απειλεί να μετατρέψει το Ξηρόμερο σε τόπο υπερηλίκων, με χωριά φαντάσματα.
Η ανάπτυξη δεν διατάσσεται, αλλά έρχεται με όραμα, σχέδιο, μελέτες, χρηματοδοτήσεις, δημοπρασίες και εκτέλεση έργων για δημιουργία απαραίτητων αναπτυξιακών υποδομών, που θα λειτουργήσουν ως κίνητρο και ως μοχλός υποβοήθησης για τις αναπτυξιακές επενδύσεις των ιδιωτών, κατοίκων ή επισκεπτών αυτού του τόπου.
Θα πρέπει ο Δήμος να αυξήσει την προσπάθεια του και να καταγράψει καλύτερο αποτέλεσμα στο στήσιμο των υπηρεσιών, που είναι η ραχοκοκαλιά κάθε Δήμου και γενικά η εμπειρία της επιτυχημένης 4ετίας 2019-2023, να αξιοποιηθεί και στους τομείς που δεν είχαμε τόσο καλά αποτελέσματα και για διόρθωση των αστοχιών, των λαθών και των παραλήψεων. 
Καλή επιτυχία λοιπόν στην νέα δημοτική αρχή, σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης και σε όλα τα τοπικά συμβούλια των Κοινοτήτων, με αισιοδοξία και συνέχιση του θετικού έργου... δουλειά... δουλειά... δουλειά..., με ορθές πολιτικές επιλογές, γιατί αυτή είναι η συνταγή για να αλλάξει ο Δήμος Ξηρομέρου και δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις.

mytikaspress

10 σχόλια:

  1. Ο Κύριος Σούλας παραθέτει το κείμενο αποχώρησης Πανταζή όπου σαφέστατα λέει ότι εφόσον φεύγει ο αρχηγός του φεύγει και ο ίδιος γιατί πολύ απλά πορεύτηκε με το Σαββα και όχι με τον νέο αρχηγό όπου θα μπει στα καθαρά χέρια!Αρχισε τη λάσπη νωρίς νωρίς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προς απάντηση, έγραψα ότι πολιτικά δεν είναι συνηθισμένο αμέσως μετά από τις εκλογές, να αποχωρεί μετά από 4 μέρες από δημοτική παράταξη ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος και μετά από ένα μήνα ο πρώτος σε σταυρούς (έχει άραγε γίνει σε άλλη δημοτική παράταξη αυτό, μετά τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου;;;). Μαζί πορεύτηκαν όλοι στη δημοτική τους παράταξη και δημοκρατικά διεκδίκησαν την ψήφο των Ξηρομεριτών. Που είναι η λάσπη;;; Το εκλογικό αποτέλεσμα έφερε μία παράταξη στην αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή θα πρέπει αυτή να διαλυθεί και να μην τιμήσει την πολιτική εντολή που πήρε;;;; Το αποτέλεσμα των εκλογών δεν το δεχόμαστε όλοι;;;; Δεν χρειάζεται δηλαδή η αξιωματική αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο;;;; Δηλαδή οι εκλογές είναι μόνο για να βγάλουμε Δήμαρχο;;;;
    Η γνώμη μου είναι ότι είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η αξιωματική αντιπολίτευση, ενωμένη, σοβαρή, υπεύθυνη και συγκροτημένη, να ελέγχει τη δημοτική αρχή, να αναδεικνύει τα κακώς κείμενα, να προτείνει και άμα κρίνει, να στηρίζει και τα θετικά.
    Η θέση μου αυτή δεν έχει καμία μομφή προσωπικής υφής. Τα πρόσωπα και οι άνθρωποι είναι σεβαστοί και οι δύο συγκεκριμένοι κ.κ. Σάββας και Πανταζής όπως και κάθε άνθρωπος και φυσικά ελεύθερα πράττουν αυτό που κρίνουν. Μέρες χρονιάρες που είναι, μη σπέρνουν κάποιοι ανώνυμα διχόνοιες.
    Η θέση που εξέφρασα στο άρθρο είναι αυστηρά πολιτική και καθόλου προσωπική, χωρίς κανένα χαρακτηρισμό.
    Χρόνια Πολλά σε όλους, υγεία και ευτυχία.
    Η παρέμβαση μου ας μείνει ως επώνυμο σχόλιο, δεν χρειάζονται αναρτήσεις για τα αυτονόητα και τα εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνω μαζι σασ

      Διαγραφή
    2. Για το φύτεμα του Γεν. Γραμματέα θα μας πείς και άσε την αντιπολίτευση να πορεύεται.

      Διαγραφή
    3. Με τις υγειές σας .

      Διαγραφή
  3. Τον γραμματέα τι τον θέλατε δήμαρχε άκου τον γερόλυκος και καλά θα πάτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βλέπω γραμμή εντός Δήμου Σωτήρης εκτός κάνα δυο άλλοι Δήμαρχε δεν πρέπει η δεν θέλεις να απαλλαγείς από τις πιέσεις τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο