Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023

Το «Χρυσό Μετάλλιο» στη δωρήτρια Αθηνά Παπαχρήστου από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.


      Ειδική τιμητική εκδήλωση για την δωρήτρια Αθηνά Παπαχρήστου, που συγκίνησε όλο το πανελλήνιο,  πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου την Παρασκευή, 29 Δεκεμβρίου 2023   στη Δημοτική Πινακοθήκη .

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, μέλη της οικογενείας της, ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Καραπάνος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Νίκος Χαντζής, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α

 Ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος απένειμε στην Αθηνά Παπαχρήστου το «Χρυσό Μετάλλιο» ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς της και ειδικότερα την αξιέπαινη δωρεά ενός υπερσύγχρονου ασθενοφόρου προς τον τομέα ΕΚΑΒ του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Κώστας Λύρος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Στην σημερινή τελετή μου δίνεται η ευκαιρία για μια ακόμη φορά να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τη συγκινητική   πράξη της συμπολίτισσάς μας και εξαίρετης φίλης της οικογενείας μου, Αθηνάς Παπαχρήστου. Προσέφερε το κομπόδεμά της, τους κόπους μιας ζωής αγοράζοντας ένα καινούργιο και σύγχρονο ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ  του Μεσολογγίου, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες του νοσοκομείου μας.

Χρειάζεται μεγαλείο ψυχής  και δύναμη για να δώσει κάποιος τα χρήματα του, τον κόπο και τον ιδρώτα της ζωής του για να εξοπλιστεί ένα Νοσοκομείο

Το σημαντικό της προσφοράς είναι ότι κάποιοι άνθρωποι που δεν είναι εφοπλιστές, ούτε μεγάλοι επιχειρηματίες, αλλά απλοί βιοπαλαιστές, σκέφτονται περισσότερο τον τόπο τους. Ένας απ αυτούς είναι η Αθηνά Παπαχρήστου η οποία ξεχωρίζει επίσης για την  συναισθηματική απλοχεριά, το ήθος,  τη σεμνότητα  και αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα θετικό πρότυπο για την κοινωνία μας. Για όλα τα παραπάνω αλλά και για ακόμα περισσότερα τιμήθηκε με το «Χρυσό Μετάλλιο» της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, ως ένδειξη αναγνώρισης στο πρόσωπό της» κατέληξε ο Κώστας Λύρος.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο