Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Τα πεζοδρόμια της Βόνιτσας έγιναν viral σε όλη την Ελλάδα


Οι κίτρινες πλάκες στα μικρά πεζοδρόμια της Βόνιτσας είναι για να οδηγούν τους τυφλούς. Όμως αυτό δεν μπορεί να συμβεί διότι παρεμβαίνουν δέντρα.

Δεν φταίει ούτε το δένδρο, ούτε η κολόνα της ΔΕΗ, πρόκειται για κακοτεχνίες και η λύση είναι απλή.....


pezodromio2

pezodromio3

pezodromio4


Κοιτάξτε τις παρακάτω εικόνες πως είναι η σωστή τοποθέτηση :

pezodromio5

Φωτο από Βόνιτσα του Κώστα Καραούλη Κυρίκου

agriniopress.


33 σχόλια:

  1. ΑΦΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΠΗΡΕ ΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΕΠΙ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΡΟΣ ΚΑΣΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΑΝ ΒΓΕΙ. ΑΝ ΔΕ ΒΓΕΙ ΟΜΩΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταγγελία, και θα δεις πως θα ξηλωθούν και θα ανακατασκευαστουν οπως πρέπει.
    Μην ξεχνάτε να ψηφίσετε μεθαύριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ' τωρα ολοι ειναι εξυπνοι τι σχεση εχει το ενα με το αλλο.Χαλαρώστε και ανοιξτε το μυαλο σας ζουμε στο 2023.

      Διαγραφή
    2. ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΞΙΜΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΤΡΙΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ.

      Διαγραφή
    3. ΕΝΩ ΤΩ ΡΑ ΜΕΓΑΛΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΟΣΗ ΧΑΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
    4. Ορε το ΜΥΤΟΚΟΛΟ εσυ το ξέρεις χα χα έτσι να νομίζεις σας ζωσανε τα φίδια αρπάξατε ότι προλάβετε έρχεται ο Σωζος

      Διαγραφή
    5. 😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭😭

      Διαγραφή
  3. Aυτοί μας κυβερνούν εδώ και 9 χρόνια αυτά γίνονται και θα έρθουν ακόμα χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ.....ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΚΙΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρέπει, να κοιτάμε και κατά του οίκου μας,όταν κρίνουμε κάτι θα πρέπει και εμείς να είμαστε εντάξει, απέναντι στο κοινό καλό. Δεν θα πρέπει να βγάζουμε στο πεζοδρόμιο που είναι για τους πεζούς και τα άτομα με ειδικά προβλήματα αντικείμενα που θα τους δημιουργήσουν ατύχημα στην διάβαση τους.Ο νοών νοείτω.Εύκολα τραβάμε όλοι μια φώτο και αρχίζουμε να το παίζουμε έξυπνοι, αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλά τι?? Δεν μπορούμε να έχουμε άποψη κλείστε μάτια αυτιά και ότι σας πασάρουν να τους λέτε ευχαριστώ

      Διαγραφή
  6. Από πότε τον κόφτουν τα πεζοδρόμια αυτόν? Ξεκίνησαν τα πολιτικά παιχνίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΞΗΡΌΜΕΡΟ ΚΆΝΕ ΈΝΑ ΡΕΠΟΡΤΆΖ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΌΛΗ Η ΒΟΝΙΤΣΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΤΕΛΗΜΕΝΗ ΑΠΌ ΤΡΑΠΈΖΙΑ ΚΑΙ ΤΈΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΈΞΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΆΒΑ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΟΊΞΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΆΛΙ ΣΟΥ.ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ ΦΩΝΆΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΆ ΕΊΝΑΙ ΟΙ ΠΡΏΤΟΙ ΠΟΥ ΚΆΝΟΥΝ ΚΑΤΆΛΗΨΗ.ΝΑ ΑΝΕΒΆΖΕΙΣ ΌΛΑ Τ Α ΣΧΌΛΙΑ .ΣΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΎΜΕ ΣΤΟ ΘΈΜΑ ΑΥΤΌ.ΝΑ ΕΊΣΤΕ ΔΊΚΑΙΟΙ.ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΆΤΕ.ΑΥΤΟ 😠😠😠😠

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ανικανότητα και η αδιαφορία σε όλο της το μεγαλείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δε νομίζω ότι υπήρχε περιθώριο για να γίνουν όπως αναφέρει ο κύριος κωστας. Είναι στενός ο δρόμος ίσα που βγήκε το πεζοδρόμιο. Κανονικά δεν θα έπρεπε να τοποθετηθούν οι ειδικές πλάκες καν. Δεν έχουμε στην βονιτσα υποδομές για τυφλούς διότι δεν βγαίνει έτσι τα χτίσαν τότε τα σπίτια κοντά το ένα στο άλλο. Μακάρι να είχαμε τεράστιους δρόμους να είχαμε και πολύ πλατιά πεζοδρόμια. Τώρα αν είναι κακοτεχνίες η μη εγώ είμαι υπέρ που γίνανε παρά να μην υπήρχαν καθόλου. Έστω κι αυτό καλό είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτή εικόνα δεν τιμά την Βόνιτσα σαν πρωτεύουσα του Δήμου και σαν τουριστικό μέρος είναι πολύ πίσω ο δήμος σε τέτοια ζητήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στο συγκεκριμένο σημείο ο δρόμος προβλέπεται να έχει πλάτος 12 μέτρα, οπότε δεν είναι στενός. Στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχτισαν τα σπίτια κοντά το ένα στο άλλο και είναι σχετικά νέες κατασκευές. Στην Βόνιτσα δεν έχουμε υποδομές για τυφλούς και γενικά υπάρχει πρόβλημα προσβασιμότητας στους δημόσιους χώρους γιατί η δημοτική αρχή δεν φρόντισε και δεν φροντίζει γι αυτό.
    Τα δέντρα που φαίνονται στην φώτο έχουν φυτευτεί από τον παρακείμενο ιδιοκτήτη και έξω από το οικοπεδό του για να κάνουν σκιά στο σπίτι του και ενώ υπάρχει άπλετος χώρος εντός του οικοπέδου του. Πιο κάτω έτερος ιδιοκτήτης έφραξε το οικοπεδό του και μετακίνησε την φράχτη του σε τμήμα ασφαλτοστρωμένο. Τήρησε άραγε τις νόμιμες διαδικασίες;
    Γενικά για την εφαρμογή του σχεδίου πόλεως αν δεν φροντίσει η δημοτική αρχή ποιός θα φροντίσει;
    Οι κίτρινες πλάκες δεν μπήκαν για ομορφιά , μπήκαν γιατί είναι επιβεβλημένες από κανονισμούς σχετικούς με την προσβασιμότητα και υποθέτω οτι είναι προϋπόθεση για να πληρωθούν οι εργασίες κατασκευής των πεζοδρομίων. Το ερώτημα είναι ποιός θα παραλάβει από την πλευρά του Δήμου αυτό το έργο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΩΖΩΣ ΘΑ ΤΑ ΞΗΛΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΈΙ ΑΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΙ ΩΡΙΕΤΑΙ

      Διαγραφή
    2. ΝΑΙ ΤΏΡΑ ΜΑΣ ΓΙΕΜΙΣΕΣ ΧΑΡΆ.ΑΥΤΌΣ ΠΟΥ ΉΤΑΝ ΠΡΏΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΈΡΘΕΙ.ΜΉΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΉΞΕΡΕ ΚΑΙ ΑΝ ΌΧΙ ΠΩΣ ΘΈΛΕΙ ΤΏΡΑ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΤΑ ΗΝΊΑ ΤΟΥ ΔΉΜΟΥ.ΑΥΤΆ ΤΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΎΝΟΝΤΑΙ ΕΎΚΟΛΑ ΚΑΙ ΜΌΝΟ ΑΠΌ ΜΙΑ ΠΑΡΆΤΑΞΗ.ΈΧΟΥΝ ΒΑΘΙΈΣ ΡΊΖΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΌΝ.ΕΜΕΊΣ ΟΙ ΠΑΛΑΙΟΊ ΤΑ ΞΈΡΟΥΜΕ ΚΑΛΆ ΑΥΤΆ ΤΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΛΕΠΤΟΜΈΡΕΙΕΣ. ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΜΈΣΑ ΣΤΗΝ ΠΌΛΗ ΤΗΣ ΒΌΝΙΤΣΑΣ ΕΊΝΑΙ ΠΟΛΛΈΣ ΚΑΙ ΑΛΥΤΕΣ.ΧΑΛΑΡΏΣΤΕ ΛΊΓΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΤΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΆ.ΘΑ ΣΚΆΣΕΙ ΣΑΝ ΜΠΑΛΌΝΙ.

      Διαγραφή
  12. Ας μασει τα δικά του πράγματα πρώτα από το πεζοδρόμιο στο μαγαζί του και μετά να τα πει πάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Exoume na doume pola mexri na teliosoun oi dimotikes ekloges.Oloi Tora th a vgoune app to kavouki tous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διαβάζω τα σχόλια σας με προσοχή. Το θέμα είναι να γίνονται τα έργα σωστά! Συλλογισμός ότι ο ταδε βάζει εκείνο , στο πεζοδρόμιο, άρα είναι επικίνδυνο δεν έχει καμία ορθότητα στην πρόταση το έργο έχει κατασκευαστεί λάθος!! Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης. Το μεγαλύτερο δε το έχει ο Δήμος που είναι εκπρόσωπος των δημοτών. Οφείλει να σέβεται το δημότη του και τα λεφτά του επιβλέποντας τα έργα! Εκτός και όπως είπε κάποτε ένας….. « τα έργα πρέπει να γίνονται λάθος, για να ξανά παίρνω κονδύλι και να τα κάνω μετά σωστά….» Εκείνος ο μέγας που το πε, ξέρει…. πότε το είπε, που το είπε και σε ποιον το είπε….Άι σοβαρευτείτε και διαβάστε και κανένα ΦΕΚ ή κανένα άρθρο από το ΤΕΕ και γενικότερα τις προδιαγραφές για το πλάτος, ύψος ελεύθερη διάβαση πεζών και ατόμων με αναπηρίες! Στις φιέστες πρώτοι είμαστε…ΚΑΝΤΕ ΕΡΓΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΡΑΨΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ, αν θέλετε να καυχιέστε στα παιδιά σας για την προσφορά σας στο δημόσιο βίο….. Φτάνει πια να πληρώνουμε τέλη και τα έργα να μας υποβαθμίζουν και να μη μας εκσυγχρονίζουν ούτε σαν δημότες ούτε σαν Δήμος….. Αν ο δήμαρχος είναι σωστός αναμένω αύριο κι ολας φωτογραφία του που θα παρακολουθεί την αποκατάσταση της κακοτεχνίες με έξοδα του εργολάβου και όχι των δημοτών….Μη δούμε τίποτα παραπανίσια σε κανένα διαύγεια, το λάθος είναι του εργολάβου…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν, καταλάβαμε τίποτα από αυτά που γράφεις. Δεν έχεις αρχή ,μέση και τέλος.

      Διαγραφή
  15. Ο δρόμος κύριοι αυτός, όπως, λέει και το τραγούδι έχει την δική του ιστορία.Όταν,ξεκίνησε και άνοιξε κάποιοι άρχοντες τότε δεν έκαναν καλά την δουλειά τους.Γιατί; Υπάρχουν εξηγήσεις για όλα και για όλους. Τώρα βέβαια όπως βλέπουμε για να το συμμαζέψουμε πρέπει να σπάσουμε αυγά για να γίνει η ομελέτα.Δήμαρχε, προχώρα και άσε τους στο πόνο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αυτό το έργο το έχει καρπωθει η δημοτική αρχή του τόπου μας και νομίζει ότι μας εκσυγχρονίζει κιόλα έτσι δεν είναι Παντελή? Πηγαίνετε να φτιάξετε αίθουσα δημοτικού Συμβουλίου και μετά μας προχωράτε παρακάτω ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κυριε 3¨'37 Μαθε πρωτα που ηταν τα συνορα με τον δρομο και μετα γραψε για λες οτι κατι ξερεις... ο κυριος αυτος παραχωρησε στον δημο το οικοπεδο του οπου ηταν και τα δενδρα μεσα στην ιδιοκτησια του...Ο Δημοσ φοβαται τα πολιτικα κοστη,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΟΖΩ ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΑΞΗ ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΗΛΩΘΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ. ΒΑΣΙΛΗ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΑΥΓΑ.

      Διαγραφή
    2. Σιγά σιγά να ερθετε😅😅😅😅😅😅

      Διαγραφή
  18. Παιδιά μην τσακώνεστε!!! Εκείνοι οι υπόγειοι κάδοι στη Βονιτσα δουλεύουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο