Κυριακή 28 Μαΐου 2023

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ 920 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ «ΠΟΤΑΜΑΚΙ» ΠΑΛΑΙΡΟΥ ΠΟΓΩΝΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΟΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ!!!


Ιδιοκτησία του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας αποτελεί πλέον έκταση 920 στρεμμάτων στην θέση «Ποταμάκι» της Δ.Ε. Παλαίρου (Φ.Ε.Κ. 295/τ.Δ'/20-04-2023). ....

 Αυτή ήταν η απόφαση της επιτροπής καθορισμού αιγιαλού και παραλίας της Κτηματικής Υπηρεσία, με την οποία δικαιώνεται πανηγυρικά ο Δήμος μας στου οποίου την κατοχή περνάει μία έκταση τεράστιας  αξίας της οποίας η αξιοποίηση θα δώσει ένα τεράστιο βήμα ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή!!!

 Η έκταση αυτή είχε χαρακτηριστεί το 2010 ως Παλαιός Αιγιαλός με αποτέλεσμα να περάσει στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου.

 Πρόκειται για το ακίνητο που βρίσκεται μεταξύ Παλαίρου – Πογωνιάς με ιδιαίτερη οικονομική – αναπτυξιακή, κοινωνική και πολιτιστική αξία.

 Με συντονισμένες ενέργειες από κοινού με την ξενοδοχειακή επιχείρηση «PALAIROS BEACH RESORT» η οποία μας διέθεσε δωρεάν υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό (μηχανικούς, νομικούς, γεωλόγους), καταφέραμε να συντάξουμε ολοκληρωμένο φάκελο ο οποίος και έγινε αποδεκτός από την αρμόδια επιτροπή. 

Εδώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε και Δημόσια τους υπευθύνους του “PALAIROS BEACH RESORT” για την πολύτιμη βοήθειά τους. Δήμος και ιδιωτική πρωτοβουλία μπορούν και συνεργάζονται για την επίτευξη των στόχων τους και το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στόχος μας είναι το αμέσως επόμενο διάστημα  να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησης του συνόλου της έκτασης με βάση το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο στο οποίο είχε καταφέρει να ενταχθεί ο Δήμος μας από το 2021. Το καλοκαίρι του 2023 ξεκινά το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο και ολοκληρώνεται υποχρεωτικά το 2025 (ΦΕΚ).

Τα Πολεοδομικά Σχέδια αποτελούν ένα εργαλείο ανάπτυξης, τα οποία ορίζουν τον καθορισμό των χρήσεων γης, επέκταση τροποποίηση σχεδίου πόλεων κάτι το οποίο θα αποτελέσει ένα εργαλείο ανάπτυξης για τον δήμο Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας για τα επόμενα 20 και πλέον χρόνια.

Δύναμη Πολιτών. Αγωνιζόμαστε, Διεκδικούμε  και με την συσσωρευμένη εμπειρία μας καταφέρνουμε και κερδίζουμε πράγματα που για κάποιους άλλους φαίνονταν βουνό και ακατόρθωτα.

Κάποιοι μας έλεγαν πως δεν θα καταφέρουμε να επιτύχουμε τίποτα πάνω σε αυτό το θέμα. Οι εξελίξεις τους διέψευσαν πανηγυρικά. Τώρα θα μπορούν και αυτοί στο μέλλον να καρπωθούν τα οφέλη των προσπαθειών μας!!!

Επιτυγχάνουμε τους στόχους μας και δεσμευόμαστε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για άλλα μεγάλα έργα που αφορούν όλο τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, έργα που έχουν ως  στόχο να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας δίνοντας ανάπτυξη στην περιοχή μας.





18 σχόλια:

  1. Η έκταση ήτανε πάντοτε Δημοτική . Μην λέτε ψέματα στο κόσμο.
    Οι θέση Λούτσες Πογωνιάς, Πλάτανος Παλαίρου τι σχέση έχουνε με τον αιγιαλό;

    Η επιχείρηση ανεξάρτητα ιδιοκτήτη χρωστά ναι όχι 250.000 ευρώ πέραν των προσαυξήσεων στο Δήμο ναι ή όχι; Θα τους τα χαρίσετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ήττα την βαφτίζουν νικη. Το μόνο που δεν ακούστηκε ήταν ότι ευχαριστούμε τους Αμερικανούς, όπως ο Σημίτης. Μας λένε ξεκάθαρα το τι κέρδισε το ξενοδοχείο σε βάρος του δημοσιου; μιλάτε. Σας περιμένουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σταματήστε να λέτε ψέματα. Ακου δεν ήταν Δημοτική έκταση το ποταμάκι;
    Φτάνει τόσος πολύς Καριολισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η υπόθεση μυρίζει δεύτερο Βαρκό. Δεν πρόκειται να περάσουνε τα σχέδια σας , όσες άκρες και να έχετε, όσοι υψηλά ιστάμενοι και να ενδιαφέρονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι ακριβώς παίζετε εδώ;
    Να ενημερωθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο.
    Η έκταση μεταξύ των πρώην Κοινοτήτων Παλαίρου και Πογωνιάς ήταν, είναι και θα παραμείνει Δημοτική.
    Να πάρουν θέση ΔΗΜΟΣΙΩΣ όλοι οι πρώην Δήμαρχοι Κεκροπίας και Παλαίρου , πρώην Κοινοτάρχες και νυν Πρόεδροι Παλαίρου και Πογωνιάς.
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με απόφαση της Περιφέρειας χαρίζονται εκτάσεις και ο δήμαρχος πανηγυρίζει. Ιδιώτες κερδίζουν δημόσιες εκτάσεις. Αυτοί που αποφάσισαν έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν - δες το ΦΕΚ- ότι στη περιοχή δεν υπάρχουν νότιοι άνεμοι με ισχύ πάνω από 4 μποφώρ. Οταν υπάρχει νοτιάς η ισχύς του φτάνει και τα 9 μποφώρ. Τι άλλο θα πουληθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάλι ψέμματα λέτε στον κόσμο για να πάρετε τα ευσημα ρε δεν ντρέπεστε λίγο από που είμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτή η καντίνα είναι νόμιμη στην έκταση που έχει καταλάβει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο δημαρχαρααάα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επιτυγχάνουμε τους στόχους μας και δεσμευόμαστε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για άλλα μεγάλα έργα που αφορούν όλο τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας, έργα που έχουν ως στόχο να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας δίνοντας ανάπτυξη στην περιοχή μας.

    Ο Καργιολισμός σε πλήρη αποθέωση.
    Ότι δεν κατάφεραν 09 συνεχή χρόνια θα τα κάνουνε σε 3 μήνες προεκλογικής περιόδου;
    Ρε τι έχετε τάξει και σε ποιους κάτω από το τραπέζι; Δεύτερο Βαρκό ξεχάστε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ρε κακομοιρηδες αν δεν ηταν ο καρυ τωρα αντι για palairos resort θα ειχατε λαθρο πακι που θα λιαζονταν οπως αυτοι στη φιλιππιαδα. αντι να λετε κι ευχαριστω προσπαθειτε να κανετε αντιπολιτευση. καρυ πρεπει να τους αφησεις μια τετραετια να τα κανουν κολοβαχατα και να τους τα χωσουμε και να τους φτυνουμε γιατι ο κοσμος ξεχναει. μετα παλι ο κυκλος 8 χρονια καρυ μετα ξεχνανε πανε να βγαλουν αλλο τα κανουν μανταρα και μετα παλι απο την αρχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΩΣ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ; ΕΝΑΣ ΙΔΙΩΤΗΣ ΠΑΣΧΙΖΕΙ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΘΑΛΆΣΣΙΑ ΕΚΤΑΣΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ανάπτυξη σας ενοχλεί ασχοληθείτε με σας κι όχι με το βαρκο όλο σαχλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αντί να είναι Δημοτικοί Άρχοντες είναι μεσίτες άνομων συμφερόντων. Κάτι ύποπτο ετοιμάζουνε. Ουδέν κρυπτό υπό την ήλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πριν γράψετε το σχόλιο σας καλό είναι να διαβάζετε προσεκτικά το κείμενο που θέλετε να σχολιάσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο