Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Προβλήματα και σήμερα στην Τράπεζα Θεμάτων – Νέα κυβερνοεπίθεση σε όλο το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ


Προβλήματα καταγράφηκαν και σήμερα Τρίτη 30/5 με την Τράπεζα Θεμάτων λόγω νέας κυβερνοεπίθεσης σε όλο το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας),..... δηλαδή τον φορέα που υποστηρίζει τεχνικά την Τράπεζα Θεμάτων. Σύμφωνα με την δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Ελίνα Κολύβα, το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί αλλά υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις με τα θέματα λόγω της επίθεσης που επηρέασε όλες τις πλατφόρμες.

Συγκεκριμένα, μεγάλες καθυστερήσεις υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη, στη Θεσπρωτία, στην Ηλεία, στην Κέρκυρα, στο Κερατσίνι.

Κάποιοι εκπαιδευτικοί, κυρίως στην Ηλεία και στην Κέρκυρα, ανέφεραν ότι το πρόβλημα είναι πολύ χειρότερο απο χθες (Δευτέρα 29/5), καθώς σήμερα δεν μπορούν να μπουν ούτε στην πλατφόρμα. Σημειώνεται ότι τα Υπουργεία Παιδείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης απέδωσαν την χθεσινή κατάρρευση της πλατφόρμας, σε κακόβουλη επίθεση.


Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που θα μπορεί η Γ‘ Λυκείου να δώσει εξετάσεις καθώς όσα παιδιά δεν εξετάστηκαν χθες θα εξετάζονταν σήμερα. Την Πέμπτη 1/6 ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τα ΕΠΑΛ και την Παρασκευή 2/6 για τα ΓΕΛ.


Τι είναι το ΕΔΥΤΕ

Πρόκειται για τεχνολογικό φορέα, που λειτουργεί χάριν του δημόσιου συμφέροντος και παρέχει δικτυακές και υπολογιστικές υπηρεσίες σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, σε φορείς της εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων και σε φορείς του δημόσιου, ευρύτερου δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Είναι υπεύθυνο για την προώθηση και διάδοση των εφαρμογών των δικτυακών και υπολογιστικών τεχνολογιών καθώς και για την προώθηση και υλοποίηση των στόχων του Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Υποβοηθά έτσι την εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα της χώρας, για την ανάπτυξη της εφαρμοσμένης και τεχνολογικής έρευνας σε θέματα τηλεπικοινωνιακών δικτύων και υπολογιστικών υπηρεσιών.


Το ΕΔΥΤΕ έχει τον κεντρικό ρόλο συντονιστή όλων των ψηφιακών υποδομών για την Παιδεία και την Έρευνα. Με εμπειρία 20 και πλέον ετών στους τομείς των προηγμένων υποδομών και υπηρεσιών δικτύου, υπολογιστικού νέφους και πληροφορικής, καθώς και με ισχυρή διεθνή παρουσία, αποτελεί σύμβουλο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε θέματα σχεδιασμού προηγμένων πληροφοριακών συστημάτων και υποδομών.


Πηγή: ΕΡΤ – Ελίνα Κολύβα, Λία Χριστάρα, Θεσσαλονίκη

2 σχόλια:

  1. Πόσο άρρωστοι μπορεί να είναι αυτοί που αποφάσισαν να επιτεθούν στο σύστημα τις ημέρες διεξαγωγής των εξετάσεων των παιδιών; Ποιόν ωφελούν αυτές οι ενέργειες; Πραγματικά είναι να απορεί κανείς με τα μυαλά που κουβαλάνε κάποιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τράπεζα Θυμάτων

    ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο