Δευτέρα 29 Μαΐου 2023

Να μη χαθεί το νεοκλασικό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας. Ο Δήμος Αγρινίου αξίζει να το αποκτήσει.


Σύμφωνα με την τοπική ειδησεογραφία, διατίθεται προς πώληση το νεοκλασικό κτίριο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος που βρίσκεται στον πεζόδρομο της Χ. Τρικούπη στο Αγρίνιο. Το κτίριο αυτό αποτελεί ένα κόσμημα για το Αγρίνιο, έχει κριθεί διατηρητέο, είναι πλήρως λειτουργικό και δεσπόζει στην καρδιά της πόλης.....

Λαμβάνοντας υπόψη την περιφρόνηση που έχει δεχτεί τα τελευταία 9 χρόνια η πολιτισμική μας κληρονομιά από την παρούσα Δημοτική Αρχή, έχοντας αφήσει το κτιριακό πολιτιστικό μας απόθεμα στην τύχη του να ρημάζει και να καταρρέει (όπως για παράδειγμα τις Καπναποθήκες Ηλιού κ.α.), προτρέπουμε τη Δημοτική Αρχή να προβεί ΑΜΕΣΑ στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου αυτό το αρχιτεκτονικό στολίδι να περιέλθει στη δικαιοδοσία του Δήμου Αγρινίου.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να κινηθεί προς την αγορά ή με άλλο τρόπο (αναγκαστική απαλλοτρίωση) απόκτηση του ακινήτου αυτού, δείχνοντας επιτέλους τη δέουσα σημασία στη διαφύλαξη και συντήρηση εμβληματικών κτιρίων που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, αποτελούν τοπόσημα διότι συνδέονται με την οικονομική και κοινωνική Ιστορία της περιοχής μας και μπορούν να δώσουν χρώμα, καθιστώντας ελκυστικότερη την πόλη μας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ως παρεμφερές επιτυχημένο παράδειγμα αγοράς το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος που απέκτησε ο Δήμος Αγρινίου και πλέον γίνονται εκεί οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, εκδηλώσεις, ομιλίες, βρίσκοντας μόνιμη στέγη σε αυτό και η νομική υπηρεσία του Δήμου.

Το νεοκλασικό κτίριο της Χ. Τρικούπη θα αποτελέσει χρήσιμη λύση για τη στέγαση κάποιας δημοτικής υπηρεσίας (π.χ. τα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ που περιορίζονται σε ένα μικρό διαμέρισμα) και τη διεξαγωγή πολιτιστικών και άλλου είδους εκδηλώσεων.

Η Δημοτική Αρχή, που δε δίστασε πρόσφατα, δηλαδή 3 μήνες πριν το τέλος της θητείας της (!!!), να καταφύγει στη λύση της υπέρογκης δανειοδότησης (13.000.000€) για την αγορά λαμπτήρων led, σίγουρα μπορεί να αναζητήσει χρηματοδοτικούς πόρους για την απόκτηση αυτού του υπέροχου κτιρίου.

Ελπίζουμε η πρότασή μας να γίνει αποδεκτή και να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την απόκτηση από τον Δήμο Αγρινίου του κτιρίου αυτού.





Για το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών

Δημήτρης ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ

Δικηγόρος, π. Δήμαρχος Θεστιέων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο