Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

ΧΥΤΑ Παλαίρου: Δέχονται τα σκουπίδια του δήμου Μεσολογγίου αλλά σε… πενταπλάσια τιμή


Προ τριημέρου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) της 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλ/νίας. Ο συγκεκριμένος φορέας που απαρτίζεται από μέλη των Δημ. Συμβουλίων Ξηρομέρου και Ακτίου Βόνιτσας, διαχειρίζεται τον ΧΥΤΑ Παλαίρου......

Τα μέλη του, κλήθηκαν να αποφασίσουν για την Εισαγγελική Παραγγελία του Εισαγγελέα Λευκάδας πάνω στο θέμα τη μεταφοράς 12.000 τόνων στερεών αποβλήτων του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου στον ΧΥΤΑ Παλαίρου σύμφωνα με την σχετική Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.



Στην απόφαση αυτή του Υπουργού ο ΦΟΔΣΑ έχει ασκήσει τα προβλεπόμενα ένδικα βοηθήματα που προβλέπονται δηλαδή αίτησης ακύρωσης, αίτησης αναστολής με αίτημα προσωρινής διαταγής και παράσταση κατά την συζήτηση αυτής ενώπιον του ΣτΕ κλπ.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, ανταλλάχθηκαν διάφορες απόψεις με τον κ. Γ. Αποστολάκη, δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας να λέει ότι πρέπει να μπει η τιμή αυξημένη δεδομένου ότι ο ΧΥΤΑ πιέζεται με μεγάλες ποσότητες και θα πρέπει να είναι η τιμή αποτρεπτική ώστε να μην υπάρχει διάθεση να έρχονται σκουπίδια από άλλους Δήμους κλπ.
Πρότεινε επίσης να γίνεται η εκκαθάριση και εξόφληση από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου ανά δεκαπενθήμερο (κάθε 15 ημερολογιακές ημέρες)
Για το θέμα αυτό ο ΦοΔΣΑ ζήτησε και έλαβε την γνωμοδότηση του δικηγόρου Θεοδώρου Τζαμαλούκα του Βασιλείου, ο οποίος εκφράζει την γνώμη ότι ο ΧΥΤΑ επιβαρύνεται με επιπλέον κόστη, και ότι προηγούμενες αποφάσεις του ΔΣ δεν το δεσμεύουν για τον καθορισμό νέας τιμής και θα πρέπει σε περίπτωση αποδοχής του αιτήματος να υπογραφεί άμεσα προγραμματική σύμβαση κλπ.

Ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γ. Τριανταφυλλάκης που συμμετέχει επίσης στο Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ, πρότεινε να παραμείνει το κόστος στην τρέχουσα τιμή δηλ. 40,00 ευρώ/τόνο και πλέον το τέλος ταφής 25,00 ευρώ/τόνο.

Τελικά, υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία, η παρακάτω απόφαση:

1.- Το Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ αποδέχεται κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας το αριθ. πρωτ. 12317/03.3.2023 αίτημα του Δήμου ΙΠ Μεσολογγίου για μεταφορά 12.000 τόνων ΑΣΑ στον ΧΥΤΑ Παλαίρου για λόγους δημόσιας υγείας κατ ́εκτέλεση της αριθ. ΥΠΕΝ /ΔΔΑ/ 20178/295/24.02.2023 (ΦΕΚ 1188/τ.Β’ /03.3.2023) Απόφασης Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
2.- Ορίζει το κόστος εναπόθεσης απορριμμάτων από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου στο ΧΥΤΑ Παλαίρου σε 200,00 € ανά τόνο με επιπλέον το τέλος ταφής 25€/τ (από 1-1-2023) δηλ. συνολικά θα αποδίδεται στο Σύνδεσμο 225,00 € ανά τόνο.
Η εκκαθάριση θα γίνεται ανά δεκαπέντε ημερολογιακές ημέρες δηλ θα τιμολογούνται οι πρώτες δεκαπέντε ημέρες από 1μέχρι 15 κάθε μήνα και από 16 μέχρι τέλος ανάλογα τις ημέρες του κάθε μήνα. Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου θα πρέπει να εξοφλεί άμεσα την δαπάνη
επί ποινής διακοπής της μεταφοράς σε περίπτωση καθυστέρησης.
3.- Εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο του Συνδέσμου 3ης Δ.Ε.Ν. Αιτωλ/νίας κ Κασόλα Αθανάσιο να υπογράψει τη σχετική προγραμματική σύμβαση για αυτήν την απόφαση καθώς και για περαιτέρω ενέργειες προς υλοποίηση αυτής της απόφασης.
4.- Η έγκριση των όρων της Προγραμματικής θα ψηφισθεί με απόφαση της Διοικητικού Συμβουλίου όπως προβλέπεται.
Στο θέμα μειοψήφησε το μέλος του ΔΣ και δήμαρχος Ξηρομέρου Γ. Τριανταφυλλάκης, ο οποίος πρότεινε να παραμείνει το κόστος στην τρέχουσα τιμή δηλαδή 40,00 ευρώ ο τόνος και πλέον το τέλος ταφής 25,00 ευρώ ο τόνος .

Το παραπάνω θέμα, έφερε στη δημοσιότητα ο κ. Κώστας Τριαντακωνσταντής, μαθηματικός και ενεργός πολίτης της περιοχής, που σημειώνει: «Μην δέχεστε άλλα σκουπίδια φωνάζω 7 χρόνια. Κάποιοι γνωστοί σε όλους Γραφικό , τρελό του χωριού, αποτυχημένο κλπ με έλεγαν και έγραφαν , από την αίθουσα του ΔΣ με απέβαλλαν. Τώρα που δικαιώθηκα πλήρως τι λένε;».

agriniopress

15 σχόλια:

  1. Πολύ χρήμα έχουνε τα σκουπίδια.
    Μεγάλο πάρτι γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπροστά στο χρήμα ο Δήμαρχος Αποστολάκης, ο Αντιδήμαρχος Τσακάλης, ο Επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Κασόλας δεν βλέπουνε τη καταστροφή για τη περιοχή μας. Γέμισαν το ΧΥΤΑ σκουπίδια , αλλά αν πάρουν 200 ευρώ το τόνο ας έρθουνε λένε τα σκουπίδια από το Μεσολόγγι. Είναι πολιτικά επικίνδυνοι για τη περιοχή.
    Δημοτικοί Σύμβουλοι υπάρχουνε;
    Οι Αντιδήμαρχοι Βίτσας και Καούρας τι λένε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΝΕΝΑ ΞΕΝΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΣΤΟ ΧΥΤΑ.
    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ.
    ΠΡΟΤΑΙΡΕΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ.

    Να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο.
    Γέμισε το κύτταρο. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα.
    Θαυμάστε Δήμαρχο, Αντιδήμαρχο και Επικεφαλή Μείζονος Αντιπολίτευσης.
    Σταματήστε το περιβαλλοντικό έγκλημα.
    ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΗΜΟΥΣ στο ΧΥΤΑ.
    Στο εργοστάσιο στη Λευκάδα σας κάλεσαν στη θεμελίωση και τα εγκαίνια;
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός
    ΥΣ
    Μην δέχεστε άλλα σκουπίδια φωνάζω 7 χρόνια.
    Κάποιοι γνωστοί σε όλους Γραφικό , τρελό του χωριού, αποτυχημένο κλπ με έλεγαν και έγραφαν , από την αίθουσα του ΔΣ με απέβαλλαν.
    Τώρα που δικαιώθηκα πλήρως τι λένε;
    Θα πούμε ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 21ης Μάη.
    ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ.
    ΟΥΔΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΣΥ ΚΩΣΤΑ ΕΙΣΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΙ ΣΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΣΟΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΑΡΕΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΑΠΕΙΡΑΧΤΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΑΔΕΙΟ? ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΤΟ ΕΞΥΠΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ. Η ΠΑΛΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΛΑ Η ΒΟΝΙΤΣΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΟΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕΡΗ. Η ΒΟΝΙΤΣΑ ΣΑΝ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ - ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. Η ΚΑΤΟΥΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΗΣΥΧΙΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΑΝ ΤΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΑ ΜΕΡΗ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ - ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ - ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ. ΤΩΡΑ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΙΣΥΧΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΔΩ ΦΙΛΕ ΠΟΥ ΕΣΥ ΕΡΧΕΣΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙΣ ΕΝΑ ΔΙΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΣ ΝΑ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 7:21 ΜΜ Η περιοχή μας είναι τουριστική και κάποιοι την κατάντησαν χωματερή όλης της Δυτικής Ελλάδας.
    Τουρισμός και χωματερή δεν πάνε μαζί.
    Αν δεν ξέρεις , φρόντισε να μάθεις τι είναι υδροφόρος ορίζοντας.
    Μία γεώτρηση , η Χώλιανη, από την οποία η Πάλαιρος παίρνει τεράστις ποσότητες νερού είναι ακριβώς κάτω από το ΧΥΤΑ. Με έγγραφο της Διεύθυνσης Υγιεινής το νερό αυτό χαρακτηρίζεται στα όρια ανθρώπινης κατανάλωσης. Με τη πάροδο του χρόνου και τη μεταφορά σκουπιδιών είναι εύκολο να καταλάβεις τι θα γίνει.
    Τουρισμός χωρίς νερό δεν γίνεται.
    Είπαν ότι θα φέρουν τα σκουπίδια από τη Λευκάδα αφού πρώτα γίνει το εργοστάσιο στη Λευκάδα. Εργοστάσιο στη Λευκάδα δεν έγινε ούτε πρόκειται να γίνει. Προφανώς εδώ είπαν ψέματα Αποστολάκης, Τσακάλης, Κασόλας κλπ.
    Σε ότι αφορά το Κώστα είσαι πολύ μικρός να γράφεις αυτά που γράφεις.
    Δεν του χάρασσε κανείς τίποτε. Σπούδασε με τους κόπους των γονιών του και δουλεύει ανελλιπώς από το 1984. Αν γράψεις και το όνομα σου θα πούμε πολύ περισσότερα.
    Ο Κώστας αγωνίστηκε και αγωνίζεται για το κοινό συμφέρον χωρίς καμία ιδιοτέλεια. Ήμουν συμμαθητής του, δεν είχε να αγοράσει στο τυρόπιτα και ήταν ένας από τους καλύτερους μαθητές. Τον θαυμάζαμε όλοι , γιατί όλους μας βοηθούσε.
    Πρέπει να ντρέπεστε να λες ότι ο Κώστας έρχεται ως επισκέπτης στο χωριό του. Είναι Πογωνιώτης και αγαπάει το τόπο μας πολύ περισσότερο από κάτι ζαγάρια που λένε ότι είναι ξένος. Ο Κώστας δεν παραχώρησε τίποτε και σε κανένα, σε αντίθεση με κάτι σκύβαλα που πούλησαν και τη ψυχή τους. Κατάλαβες ;
    Εμείς ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ και ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ.
    Αν εσείς θέλετε τα σκουπίδια στο τόπο μας ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ.
    Παρότι γράφετε ανώνυμα είστε εύκολα αναγνωρίσιμοι. Πρέπει να ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εχεις μπερδεψει την βουρτσα με τον σκουβλο.
    Εαν μεσα στην επομενη 8ετια δεν υπαξει δημαρχος ο οποιος να στηριζει την Παλαιρο τοτε θα μιλαμε για οικολογικη καταστροφη απο ΧΥΤΑ-ΜΑΡΙΝΑ-ΒΑΡΚΟ.
    Η Βονιτσα επυθυμει κ συμβάλει προς τα εκει, δηλαδη την καταστροφη.
    Η Ζαβερδα γεμιζει τον κουμπαρα του Δημου με χρηματα απο ΧΥΤΑ-ΤΟΥΡΙΣΜΟ.
    Εκει στην πρωτευουσα μας θελουν δουλους τους.Αυτο που πρεπει να γινει ειναι ο γεωγραφικος ανακαταμερισμος, δηλαδη πρεπει μετα τα 8 ετη Κ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ (να παραμερισει η Βονιτσα τους εγωισμους τηςκ να ερθει να αγκαλιασει τους ζαβερδιανους-πογωνιωτες) η Παλαιρος να ειναι στον Δημο ξηρομερου με τον οποιο εχουμε παρα μα παρα πολλα κοινα περαν την Θαλασσα , ακτογραμη ,ΤΟΥΡΙΣΜΟ, αυτα εχω να πω εγω.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βλακώδες το κείμενο προοδευτικά μυαλά υπάρχουν σε αυτό το τόπο είμαστε στο 2023 και σκέφτεστε σαν το 1821 συμβάλετε όσο μπορείτε στην ανάπτυξη ο τόπος αυτός είναι από μόνος του ευλογημένος και με πολλά προσοντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οχι 225 και 500 ευρω τον τόνο να βάλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Που πηγαίνουν όλα αυτά τα χρήματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο τρίαντακωσταντης βρε δεν αγαπάει τον τον τόπο του απλώς παίζει ένα παιχνίδι διότι είναι απέξω από το παιχνίδι ενώ το ήθελε πολύ να είναι μέσα στο παιχνίδι. Όλα ότι κάνει τα κάνει για συμφέρον και εσυ που γράφεις ότι δεν είχε να πάρει τυρόπιτα αυτα είναι κουραφέξαλα . Έναν άνθρωπο να τον κρίνεις για την εντιμότητα του και όχι για τα παιχνίδια της πολιτικής που θέλει να παίξει ο κάθε ανύπαρκτος τριαντακωσταντης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. καλό είναι να βάλει τα σκουπίδια από 5πλάσια σε 10πλάσια τιμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εσύ λεβέντη 8.51 κάνεις λες είναι άλλο κράτος εδώ η Πάλαιρος.
    Αυτό το πράγμα με εσάς εκεί στην Πάλαιρο χρόνια τώρα δεν παιζεσται.
    Μανία με τ Βόνιτσα και κόλλημα.
    Γιατί; δεν πάτε μπροστά έτσι.
    Για ηρέμησε λίγο.
    Και να ξέρετε ότι το πιο τουριστικό κομμάτι δεν είστε εσείς.
    Η Πογωνιά είναι.
    Μην θέλετε ν το οικιοποιηθητε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εσύ εντιμότατο εξαπτέρυγο της διαπλοκής , της διαφθοράς, της κλεψιάς γιατί ασχολείσαι με έναν ανύπαρκτο; Σου αρέσουν και εσένα τα σκουπίδια; Μήπως είσαι ένα από αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Σιγά το θέρετρο.
    Μόνο η Πογωνιά έχει ομορφιά εσείς κακοτραχαλο μέρος είστε.
    Η ανάπτυξη θα έρθει Πογωνιά μέχρι πλαγιά.
    Εσείς θα κοιτάτε από απέναντι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κάποιοι προτιμάνε να γίνεται πάρτι με τα λεφτά και φέρνουνε σκουπίδια από παντού.
    Οι μάσκες έπεσαν. Η συνδιοίκηση Δημοτικής Αρχής και Επικεφαλής μείζονος Αντιπολίτευσης είναι γεγονός. Τι άλλο θέλετε να δείτε για να το κατανοήσετε; Χρήμα- Δόξα- Εξουσία αυτό είναι το πιστεύω τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο