Δευτέρα 15 Μαΐου 2023

Πενταήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη με διοργανωτή τη Κοινότητα Αστακού.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΑΚΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Κοινότητα Αστακού διοργανώνει πενταήμερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, στις 30 Αυγούστου 2023.
· Τιμή συμμετοχής κατ΄ άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο: 370,00 ευρώ.
· Διαφορά μονόκλινου: 170,00 ευρώ......

Περισσότερες πληροφορίες: Πρόεδρος Κοινότητας Αστακού κα Αρετή Γριτσίπη: 6970464135.

Σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο ΚΡΑΛΛΗΣ CHAR-MA TRAVEL SERVICES.



ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΣΤΑΚΟΥ

* Ακολουθούν το πρόγραμμα και πληροφορίες για την εκδρομή.

Κωνσταντινούπολη, η ονειρεμένη Βασιλεύουσα.


Απλώνεται στις δύο πλευρές του Βοσπόρου, με τον ορίζοντά της να ζωγραφίζεται από επιβλητικούς τρούλους και εντυπωσιακούς μιναρέδες. Η πόλη της Αγίας Σοφίας, των αρωμάτων, των χρωμάτων, των γεύσεων. Η Κωνσταντινούπολη των ιμάμηδων, της Ευρώπης, των τζαμιών, των παζαριών, του Βοσπόρου. Η παρακάτω εκδρομή περιλαμβάνει όλα όσα θα δεις – ή πρέπει να δεις στην Πόλη. Ελάτε, λοιπόν, να γευτούμε μαζί τη «βασιλεύουσα» και να ανακαλύψουμε όλες τις κρυφές και φανερές γωνιές της.

30/08 – 03/09/2023 * 5 ημέρες.

1η μέρα : Αστακός – Κωνσταντινούπολη

Συγκέντρωση των εκδρομέων στις 04.45, επιβίβαση στο πούλμαν και στις 05.00 αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη μέσω Ιωνίας και Νέας Εγνατίας, στάσεις καθ’ οδόν για γεύμα, καφέ και ξεκούραση και συνεχίζουμε για τα σύνορα (έλεγχος - διέλευση) το απόγευμα. Περνώντας έξω από Κεσάνη και Μάλγαρα φθάνουμε στο Tekirdag, που κάποτε λεγόταν Ραιδεστός. «Εδώ κατοικούσαν Έλληνες» και πάνω στη βιαστική ανταλλαγή των πληθυσμών τα σπίτια έμειναν χωρίς ιδιοκτήτες, άλλα σήμερα ανακαινισμένα και άλλα να στέκονται μισογκρεμισμένα και σκοτεινά. Θα κάνουμε στάση όχι μόνο για να δούμε έναν ζωντανό μνημείο ιστορίας αλλά για να δοκιμάσουμε το φαγητό - τα σουτζουκάκια που είναι σήμα κατατεθέν της πόλης- και να πιούμε το τοπικό ρακί. Συνεχίζουμε για την πόλη – θρύλο, την Κωνσταντινούπολη. Μια εντυπωσιακή και γεμάτη εκπλήξεις πόλη, ένα ιστορικό σταυροδρόμι μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης, συνδυάζει μοναδικά τα ευρωπαϊκά και τα ασιατικά στοιχεία σε κάθε της γωνιά. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την Ελληνική συνοικία του Πέραν που ξεδιπλώνει τα τελευταία χρόνια τον ξεχωριστό της χαρακτήρα.. Διανυκτέρευση.



2η μέρα : Κωνσταντινούπολη.

Πρωινό και η ξενάγησή μας αρχίζει με την Αγία Σοφία που θα μας εντυπωσιάσει με την περίφημη αρχιτεκτονική της καθώς και τα υπέροχα ψηφιδωτά της, τον αρχαίο Ιππόδρομο. Στο σημείο του Ιπποδρόμου τα μνημεία που σώζονται μέχρι τις μέρες μας, είναι η Σφενδόνη καθώς διακρίνεται το ημικύκλιο, ο Οβελίσκος του Θεοδοσίου, η Στήλη του Κωνσταντίνου του Πορφυρογέννητου, ο Τρίποδας των Πλαταιών, γνωστό για την στάση του Νίκα. Συνεχίζουμε με την Βασιλική Κινστέρνα, Κρυφό, μυστηριώδες και λουσμένο σε μια χρυσαφένια λάμψη, το Βασιλικό Υδραγωγείο είναι ένα παράθυρο σε ένα υπόγειο σύστημα ύδρευσης, που χτίστηκε τον 6ο αιώνα (το μνημείο βρίσκεται σε ανακαίνιση *). Πάνω από 300 μαρμάρινοι κίονες στηρίζουν ένα σύστημα, όπου κάποτε αποθηκεύονταν έως 80.000 κυβικά μέτρα νερού για τις ανάγκες του Μεγάλου Παλατιού στη βυζαντινή εποχή. Τα γλυπτά με το κεφάλι της Μέδουσας είναι θεαματικά. Στάση για γεύμα και συνεχίζουμε με ξενάγηση στο Ανάκτορο του Τοπ Καπί, ένα από τα πλέον εντυπωσιακά συμπλέγματα οθωμανικών παλατιών, ορατό σχεδόν από κάθε σημείο του Βοσπόρου και του Κερατίου Κόλπου. Ο ιερότερος θησαυρός του παλατιού είναι ο περίφημος Μανδύας του Προφήτη Μωάμεθ, ενώ το πιο εντυπωσιακό τμήμα του Τοπ Καπί είναι το Θησαυροφυλάκιο. Εδώ βρίσκονται συγκεντρωμένοι όλοι οι θησαυροί των σουλτάνων: θρόνοι χρυσοί, στιλέτα αδαμαντοκόλλητα, πανοπλίες με πολύτιμους λίθους… Συνεχίζουμε με το εντυπωσιακό Μπλε Τζαμί, ένα ακόμα σημαντικό αξιοθέατο θρησκευτικού ενδιαφέροντος στην Κωνσταντινούπολη. Η σημερινή μέρα κλείνει με χρόνο ελεύθερο στο Καπαλί Τσαρσί, στην φημισμένη παλιότερη και μεγαλύτερη κλειστή αγορά του κόσμου. Θα περπατήσουμε ανάμεσα σε 4.000 πάγκους όπου θα βρούμε τα πάντα, από στολίδια, τουρκικά σουβενίρ, ποτηράκια του καφέ μέχρι χειροποίητα χαλιά! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για καφέ στο Τhe Μarmara hotel απ’ όπου η θέα είναι μοναδική. Συνεχίζουμε με περίπατο στη μεγάλη λεωφόρο του Πέρα, με την Αγία Τριάδα, το Ζάππειο, το Ζωγράφειο και άλλα art nouveau κτίρια, μερικά παλιές Ελληνικές ιδιοκτησίες καθώς και τα φημισμένα ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Κωνσταντινούπολη –Πριγκηπόνησα.

Πρωινό και ο επόμενος σταθμός μας είναι η μοναδική Μονή της Χώρας, όπου θα θαυμάσουμε τα ωραιότερα ψηφιδωτά ίσως του κόσμου, είναι η ώρα να μπούμε και στο πιο μεγαλοπρεπές παλάτι, το Ντολμάμπαχτσε, κατοικία των τελευταίων σουλτάνων. Η απόλυτη χλιδή, μια προσπάθεια, τότε, η Οθωμανική Αυτοκρατορία να δείξει ότι δεν υπολείπεται σε πολυτέλεια, τέχνη και αισθητική από τη Δύση. Στη συνέχεια επιβίβαση σε πλοίο για την μετάβασή μας στα Πριγκηπόνησα. Ένα νοσταλγικό ταξίδι με ιστορία και μνήμες. Περνώντας από Πρώτη, Αντιγόνη, φθάνουμε στην Χάλκη. Ανάβαση στο λόφο της Ελπίδας και εκεί ξενάγηση-προσκύνημα στην Μονή της Αγίας Τριάδας όπου εδρεύει και η περίφημη Θεολογική Σχολή της Χάλκης της οποίας την επαναλειτουργία εναγωνίως αναμένουν οι Έλληνες. Κατόπιν παίρνουμε το καράβι για την Πρίγκηπο. Χρόνος για περίπατο στα πλακόστρωτα δρομάκια για να θαυμάσουμε τα πανέμορφα αρχοντικά με τους ωραίους κήπους, να επισκεφθούμε την Παναγία της Πριγκήπου. Επιστρέφουμε στην Πόλη και επίσκεψη στην Αιγυπτιακή αγορά, το Μισίρ Κασιρτσί, όπου ειδικεύονται σε μπαχάρια, τσάγια, βότανα και πολίτικα γλυκά. Για το βράδυ προτείνουμε μια βόλτα μέχρι το Ciragan hotel, ένα εντυπωσιακό οθωμανικό παλάτι του 19ου αιώνα που πλέον λειτουργεί ως ξενοδοχείο πολυτελεiας.Ένας μοναδικός συνδυασμός παράδοσης και νεωτερικότητας στις όχθες του Βοσπόρου. Διανυκτέρευση.



4η μέρα: Κωνσταντινούπολη.

Πρωινό και περνώντας από την γέφυρα του Γαλατά πάνω από τον Κεράτιο κόλπο ή την γέφυρα του Ατατούρκ και δίπλα από τα επιβλητικά και μεγαλειώδη Βυζαντινά τείχη συγκινημένοι φθάνουμε για επίσκεψη-ξενάγηση στο Φανάρι όπου θα προσκυνήσουμε τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου δίπλα στο Πατριαρχικό Μέγαρο. Πιο ψηλά, το κτίσμα της Μεγάλης Σχολής του Γένους μας εντυπωσιάζει. Συνεχίζουμε με το προσκύνημα στην Παναγία της Βλαχέρνας όπου εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος. Το μεσημέρι φθάνουμε για προσκύνημα στην εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής ή Μπαλουκλιώτισσα στον περίβολο της οποίας υπάρχουν οι τάφοι των Πατριαρχών και δίπλα στο Ελληνικό Γηροκομείο. Κατόπιν θα βρεθούμε στον λόφο του Pierre Loti (ανάβαση με τελεφερίκ * έξοδα ατομικά) για να απολαύσουμε την καταπληκτική θέα στον Κεράτιο κόλπο. Θα κάνουμε την βόλτα μας πάνω στον λόφο και θα βγάλουμε τις φωτογραφίες μας. Η μοναδική Μονή της Χώρας είναι ο επόμενος σταθμός μας όπου θα θαυμάσουμε τα ωραιότερα ψηφιδωτά ίσως του κόσμου. Ακολουθεί βόλτα με βαποράκι στα στενά του Βοσπόρου (προαιρετικό), όπου η θέα στην Ασιατική και Ευρωπαϊκή ακτή είναι μοναδική. Θα θαυμάσουμε τα επιβλητικά παλάτια -όπως το Ντολμάμπαχτσε- τα πολυτελή ξενοδοχεία που κοσμούν τις ευρωπαϊκές τουρκικές ακτές, τα υπέροχα νεοκλασικά στο Μπέμπεκ, το κάστρο Ρούμελι Χισάρ, οι επιβλητικές γέφυρες και φυσικά τα χρώματα και το παιχνίδισμα του ήλιου με τα νερά του Βοσπόρου. Το βράδυ μια τελευταία βόλτα με τα πόδια στην πεζοδρομημένη Ιστικλάλ – μπορούμε να πάρουμε και το αθόρυβο κόκκινο τραμ αν δεν θέλουμε να χαζέψουμε στα εμπορικά καταστήματα – και να φτάσουμε στην γραφική γειτονιά, με τα ωραία καφέ και τα μαγαζάκια που πλαισιώνουν τον Πύργο του Γαλατά. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Κωνσταντινούπολη-Αστακός.

Πρωινό και αναχώρηση για επιστροφή μέσω Εγνατίας και περνώντας δίπλα από Θεσσαλονίκη, Βέροια, Γρεβενά, Ιωάννινα με στάσεις καθ΄οδόν για καφέ και φαγητό φθάνουμε στον Αστακό το βράδυ.

· Τιμή συμμετοχής κατ΄άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο 370,00 Ευρώ

· Διαφορά Μονόκλινου 170,00 Ευρώ

Περιλαμβάνονται:

· Πούλμαν για όλες τις μεταφορές και εκδρομές του προγράμματος

· Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στην περιοχή taksim .

· Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ

· 4 γεύματα ή δείπνα στην Κωνσταντινούπολη

· Επίσημος Ελληνόφωνος ξεναγός για όλες τις επισκέψεις της εκδρομής.

· Εισιτήρια καραβιού για τα Πριγκηπόνησα

· Έμπειρος συνοδός του γραφείου

· Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης

· Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

· Είσοδοι σε μουσεία, χώρους, τελεφερίκ

· Ποτά και αναψυκτικά στην διάρκεια των φαγητών

· Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό στο πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο