Τετάρτη 24 Μαΐου 2023

Μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Ζητείται πολιτικός διάλογος. Το φθινόπωρο έρχεται καταιγίδα μέτρων

   


Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

<<  Μία πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Ζητείται πολιτικός διάλογος.   Το φθινόπωρο έρχεται καταιγίδα  μέτρων>>. 



Γράφει ο :  Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής 

 Μαθηματικός                      23-05-2023.

                                           Αγαπητοί   Αναγνώστες

Το Σύνταγμα ορίζει την ισότητα και την ισοτιμία της ψήφου. Το σύστημα που έγιναν οι εκλογές τη Κυριακή δεν είναι γνήσια απλή αναλογική. Στο πρώτο κόμμα με 40,8 τοις εκατό αντιστοιχούν με γνήσια απλή αναλογική 123,4 έδρες στρογγυλοποιημένο στη μονάδα 123 έδρες. Μέχρι τις 146 η απόσταση είναι μεγάλη.......


Με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής το 40 τοις εκατό των ψήφων καταλαμβάνει περίπου το 60 τοις εκατό των εδρών. Αυτό δεν είναι Δημοκρατία. 


Το αποτέλεσμα  των εκλογών είναι σεβαστό.  Οι εκλογές γίνονται για να επιλέξουν οι πολίτες τη κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.  Πριν οφείλουν οι πάντες να παρουσιάσουνε τις θέσεις τους τις οποίες θέτουν στη κρίση των πολιτών.  Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί πολιτικά για το έργο της και να ζητήσει την έγκριση ή μη του έργου που θα εκτελέσει.  Η αντιπολίτευση  κρίνει  τη κυβέρνηση και παρουσιάζει το όραμα της.  Σε γενικές γραμμές από τα παραπάνω δεν έγινε  απολύτως τίποτε.  


\Θέτω τα εξής ερωτήματα  για  προβληματισμό.

Τι εξυπηρετεί τη χώρα μας  η δημιουργία  σε χρόνο ρεκόρ  της Αμερικανικής βάσης στην Αλεξανδρούπολη; Ειπώθηκε πειστική άποψη; 

Τι εξυπηρετεί τη χώρα μας η άμεση εμπλοκή της στο πόλεμο στην Ουκρανία; Ειπώθηκε πειστική άποψη; 

Σε τι ύψος βρίσκεται το Δημόσιο χρέος της χώρας; 

Πως γίνεται τα επιτόκια καταθέσεων να είναι  κάτω του ένα τοις εκατό και των χορηγήσεων να είναι τόσο μεγάλα;

Είναι ναι ή όχι  κοινωνικά δίκαιο η κατάργηση του ΦΠΑ   για τη κύρια κατοικία όλων των πολιτών; 

Είναι ναι ή όχι δίκαιο η επαναφορά των τριετιών; 

Είναι η πολιτική των επιδομάτων πολιτική αναπτυξιακή; 

Ακούσαμε κάτι σοβαρό για τη κλιματική αλλαγή;

Είναι κοινωνικά δίκαιο από τα 20 ευρώ για καύσιμα  , η αξία του καύσιμου να είναι 9,20 ευρώ και 10,80 ευρώ να είναι φόροι;

Για τη τραγική κατάσταση του ΕΣΥ απολογήθηκε κανείς; 

 Για τη διαπλοκή και τη διαφθορά ειπώθηκε καμιά ουσιαστική πρόταση πάταξης τους ; 

 Για κράτος Δικαίου υπήρξε καμία  δέσμη άμεσων μέτρων; 

 Για τη τραγική κατάσταση στη παιδεία ακούσαμε κάτι ουσιαστικό; 

Για τις παράνομες   συμπεριφορές συμμοριών παντός είδους ακούσαμε καμία δέσμη μέτρων;


Μία πανίσχυρη Δεξιά στη Κυβέρνηση με μία μείζονα αντιπολίτευση σε πορεία διάλυσης ( μετά τη βέβαιη παραίτηση Τσίπρα) και μία ελάσσονα Αντιπολίτευση -παιδική χαρά η λειτουργία της Δημοκρατίας τίθεται σε αμφιβολία. 


Οι μη  διαπλεκόμενοι, οι  μη διεφθαρμένοι , οι μη  έχοντες κομματική ταυτότητα πολίτες αισθανόμαστε ανυπεράσπιστοι. Η παραπέρα φτωχοποίηση μας είναι βέβαιη. 


Μου κάνει αρνητική εντύπωση οι πανηγυρισμοί του λεγόμενου ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ. Το θρίαμβο της Δεξιάς, τη συντριβή του Σύριζα ή και τα δύο πανηγυρίζουνε ; Οι πάντες έγιναν χορηγοί ψήφων της Δεξιάς.   Μία καλύτερη ανάγνωση του αποτελέσματος  αυτό αποδεικνύει.  Σε άλλο άρθρο θα είμαστε πιο σαφής. 


Μπροστά στις εκλογές σε ένα μήνα ένα ενδεχόμενο πρέπει να αποφευχθεί. Η μονοκομματική παντοκρατορία της Δεξιάς. Μαζική συμμετοχή στις εκλογές και όχι άκυρο,  όχι λευκό. 


Τα πολλά κόμματα ( πλην βεβαίως των φασιστικών ) στη Βουλή ενισχύουν τη Δημοκρατία και μειώνουνε τη πιθανότητα αυτοδυναμίας. 


Θυμηθείτε τις οικονομικές εξελίξεις το Φθινόπωρο. Η χώρα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση σε ότι αφορά το Δημόσιο χρέος. Έχει εκτιναχθεί στα ύψη. 


Ο κάθε ένας από εμάς ας αναλάβει τις ευθύνες , οι οποίες μας αναλογούνε. 


25 σχόλια:

  1. Μόνο με τον προοδευτικό άνθρωπο
    και σύνχρονο πολιτικό Αλέξη Τσίπρα
    μπορεί να διασωθεί η κατάσταση ατα οικονομικά των απλών ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η χαλαρή ψήφος αφού έλεγαν ότι θα ειχαμε διπλές εκλογές
    έφερε στην πρώτη εκλογή , αυτο το αποτέλεσμα.
    Ολοι τώρα οι προοδευτικοί πολίτες θα ψηφίσουν τον Προοδευτικό άνθρωπο Αλέξη Τσίπρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΔΩ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΛΕΝΕ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΟΣΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευτυχώς που οι πολίτες δεν σε ακούν κύριε Τριαντακωνσταντή. Βρίσκεσαι σε αναντιστοιχία με την πλειοψηφία της κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι εύλογα τα ερωτήματα, όπως όμως είναι εύλογο ότι απαντήθηκαν την Κυριακή με σαρωτική νίκη της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει δεύτερη ανάγνωση όταν κατακρημνίζεται η αντιπολίτευση και εκτοξεύεται η διαφορά σε πάνω από είκοσι μονάδες. Ο λαός κρίνει και αποφασίζει, ο λαός έκρινε και αποφάσισε. Η δημοκρατία δεν τίθεται σε αμφιβολία επειδή δεν μας αρέσει το αποτέλεσμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αφού εχερε τόσο μεγάλο ποσοστό,
      γιατί δέν αλλάζετε την συμφωνία των Πρεσπών που εγινε επι του κα.κού ΣΥΡΙΖΑ

      Διαγραφή
    2. Είναι άστοχο το ερώτημά σου. Εντελώς όμως. Που αναφέρεται στο κείμενο η συμφωνία των Πρεσπών και πότε είπε η κυβέρνηση ότι θα αλλάξει τη συμφωνία. Αυτό πες μου.

      Διαγραφή
    3. πλάκα μας κάνεις.
      εσείς δέν ησασταν πρίν το 2019
      κατά την συμφωνιας ?
      άλλα λέτε τώρα ?
      απο κολοτούμπα καλά τα πάτε ςκεί

      Διαγραφή
  6. Η απλή αναλογική είναι απλή αναλογική, αφαιρώντας τα κόμματα με ποσοστό κάτω του 3%. Παραδόξως πολεμήθηκε από τα λεγόμενα προοδευτικά κόμματα. Μάλλον επειδή τα εμπλέκει άμεσα στην κυβέρνηση. Με 5% έχεις 5% κυβερνητική ευθύνη. Μάλλον προτιμούν να είναι αμέτοχοι. Σε αντίθεση βέβαια με τους προοδευτικούς πολίτες που μετέχουν στα κοινά με αίσθηση ευθύνης.
    Η δεξιά είτε τα κόμματα είτε οι πολίτες μετέχουν στα κοινά από συμφέρον. Γι'αυτό είναι πάντα πλειοψηφία.

    Το ότι δεν έγινε διάλογος για προγράμματα και θέσεις έχει απλή εξήγηση. Η δεξιά με τους νταβατζηδες που κυβερνά δημιουργεί τετελεσμένα και φέρνει διλήμματα. Σαν κανονική μαφία.
    Π.χ διαλύει το ΕΣΥ και μετά σου λέει: θες 1000€ για κρατικό νοσοκομείο ή 1500€ για ιδιωτικό;

    Δυστυχώς είμαι πολύ απαισιόδοξος για τα επόμενα χρόνια. Όχι επειδη κέρδισε η ΝΔ. Άλλα για τον τρόπο που πολιτεύεται, τις σχέσεις με τους νταβατζηδες, τον σεβασμό που δείχνει σε θεσμούς.
    Το κοινωνικό κράτος είναι σε κίνδυνο. Θα χαριστεί σε δύο τρεις ιδιώτες. Η πρόσβαση σε απλούς πολίτες θα είναι δύσκολη έως αδύνατη. Και όταν λέμε κοινωνικό κράτος δεν εννοώ βιβλιοθήκες αλλά σχολεία, νοσοκομεία και υποδομές.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τριαντακωσταντη δεν ξέρεις που βρίσκεσε ούτε που πατάς .το μόνο που έχεις μάθει να κανείς είναι να κατηγορείς αυτόν που δεν γουστάρεις . Σύνελθε γιατί ο λαός αποφασίζει ποιος θα τον κυβερνήσει και όχι οι θεωρίες οι δικέ σου που είναι. Λενιστικες και μαρξιστικές που έχουν απορριφθεί από όλο το κόσμο. Άντε πηγαινε για ύπνο μπας και ηρεμήσεις γιατί το ποσοστό που πήρε η δεξιά δεν μπορείς να το ξεπεράσεις , χρειάζεσε χαπάκια πολλά παρά πολλά αλλιώς σε βλέπω για το γάιδαρο Καβάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι σίγουρος ότι τον Λένιν δεν τον ξέρεις καν. Τον Μαρξ επίσης. Το 2009 ο Γιωργάκης πήρε 43%. Ο Καραμανλής το 2004 45%. Η διαφορά είναι μεγάλη. Άσε τον κάθε Τριάντακωνσταντή να έχει την γνώμη του. Αν επιτρέπεται.

      Διαγραφή
  8. Ποντικακια του ΣΥΡΙΖΑ τρυπωστε γιατί δεν σας παίρνει. Στις 25 του Ιούνη ο Μητσοτάκης θα πάρει το 60%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω να είσαι χαρούμενος και του χρόνου το καλοκαίρι...

      Διαγραφή
  9. Τύποι σαν τον τριαντακωσταντη φέρανε την δεξιά στο 41%. Και με την κριτική που συνεχίζουν να κάνουν θα πάνε την δεξιά στο. 60%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σεβαστείτε την λαϊκή ετυμηγορία αν έχετε λίγο τσίπα κ δεν πιστεύεται σε αυταρχικα καθεστώτα ,οι αναλύσεις σου Κώστα είναι για τα μπάζα κ τοξικά , πάρε τα φάρμακα σου μην μας πάθεις τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κώστα καμία πολιτική δεν οδηγεί στην επιτυχία αν δεν συνοδεύεται από την εμπιστοσύνη τού λαού κάτι πού συνέβη στις εκλογές, καθαρή κ μεγάλη νίκη για τον Κυριάκο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το χρέος είναι μεγαλο γιατί το κράτος πληρώνει τεμπελχαναδες σαν εσένα τριαντακωσταντη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αν έβγαινε το διαλυμένο κόμμα σου όλα καλά!!τώρα αρνητική τοξική εμπαθείς κρητική, όλα εδώ πληρώνονται αραχτε καλοπερασακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 2:52 ούτε Λένιν ξέρω ούτε μαρξ αλλά όμως πρέπει οι τύποι σαν τον τριαντακωσταντη να σέβονται το λαό είτε ψηφιζει είτε λάθος αυτή είναι η δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τριαντακωσταντη η κοινωνία έχει αλαξει προσπάθησε να αλλάξεις και εσυ έστω και αν είναι αργά πια και άφησε ήσυχο το λαό να ψηφιζει αυτό που γουστάρει. Ο λαός τον έκανε πρωθυπουργό το μητσοτακη ο λαός θα τον στείλει σπίτι του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άρε Κώστα καλά σου είπε ο Λιβάνος ο οποίος μετά το δεύτερο γύρο θα είναι στη Βουλή γιατί θα πάει στο 80% η διαφορά. Δεν ασχολείσαι με κανένα υπηρεσιακο θέμα της δουλειά σου και άσε την πολιτική ανάλυση και τις πολιτικές επιθέσεις και τις εμπάθειες σε προμηθευτές και εργολάβους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για να μήν αεροβατείς.
      το σκόρ θα είναι κάτω του 35 % και του Συριζα πάνω απο 31, 5 %

      Διαγραφή
  17. Καλα εσυ 11:41. Εισαι για το γάιδαρο Καβάλα και από πίσω να χτυπά το γάιδαρο ο παπαδημουλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τριαντακωσταντη πες αλεύρι. Η δεξιά. Και ο αποστολακης σε γυρεύει. Όλοι γελάνε με σένα σούργελο ε σούργελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο