Δευτέρα 1 Μαΐου 2023

1η Μαϊου

 


Σικάγο, Μάης 1886! 137 χρόνια μετά τιμούμε τον ξεσηκωμό εκείνων των εργατών, τιμούμε τις θυσίες και τους αγώνες των εργαζομένων στην Ελλάδα και την υφήλιο......

Κρατάμε ζωντανή στη σκέψη μας τη μνήμη και στην καρδιά μας τους αγώνες τους που πάντα είναι επίκαιροι, που σήμερα τους επικαλούμαστε και εμπνεόμαστε στους δικούς μας αγώνες για Εργασιακά Δικαιώματα, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Δημοκρατία.

137 χρόνια μετά αυτή τη μέρα, μέρα αγωνιστική, μέρα αλληλεγγύης, στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα. Στεκόμαστε απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υπηρετούν τα κέρδη των λίγων, υποβαθμίζοντας τη ζωή των πολλών. Στη χώρα μας πολεμάμε μια κυβέρνηση-καθεστώς, ταυτισμένη με τους χειρότερους εφιάλτες μας. 

Όμως η Άνοιξη μεσουρανεί και η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά σηματοδοτεί:

• Το τέλος των αντιδημοκρατικών - αντεργατικών πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που 4 χρόνια τώρα διέλυσαν τις ζωές μας, υπηρετώντας με τον καλύτερο και θρασύτατο τρόπο τα συμφέροντα μιας κάστας επιχειρηματιών, το βόλεμα και τον πλουτισμό των «ημέτερων».

• Το τέλος μιας ανάλγητης κυβέρνησης που με συγκεκριμένο σχέδιο οργάνωσε και πέτυχε τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, ξεδιάντροπα και προκλητικά. Που καθημερινά αυξάνει τις ανισότητες και οδηγεί σε φτωχοποίηση και εξαθλίωση όλο και μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, σε όφελος μιας ελάχιστης μειοψηφίας υποστηρικτών-χορηγών της.

Όλοι μας, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, άνεργοι, νέες και νέοι, μαθητές και φοιτητές, υψώνουμε την κοινή φωνή μας και διαδηλώνουμε την 1η του Μάη:

- Κατάργηση των αντεργατικών νόμων

- Μισθοί και συντάξεις αξιοπρέπειας 

- Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και εργασιακά δικαιώματα 

- Ισχυρό κοινωνικό κράτος 

- Δημόσια αγαθά για όλες και όλους.

- Για το δικαίωμα στη ζωή, για ζωή με δικαιώματα. 

- Για κοινωνική ευημερία και δίκαιη ανάπτυξη.

Στις 21 Μάη παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας. Γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Για Πολιτική Αλλαγή και Προοδευτική Διακυβέρνηση! 

Για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη Παντού!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λευκάδας τιμά τους αγώνες και τις θυσίες τόσων χρόνων για καλύτερο αύριο, για ζωή με αξιοπρέπεια. Καταθέτουμε στεφάνι στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην Πλατεία Μαρκάς, την 1η Μάη στις 11:00 π.μ. 

Λευκάδα, 30/4/2023

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο